Filme de Craciun gratis pe YouTube

Imi place obiceiul americanilor de a urmari in preajma Craciunului la televizor sau, mai nou, pe playere DVD, vechi si celebre filme despre acesta magica sarbatoare. Aceasta traditie pare a contrazice materialismul si continua goana dupa bani din America, dand, totodata, peste nas si atitudinii tot mai cinice si mai mercantile a romanilor. Parca aud deja comentariile unora din cititorii mei... "Ce-i prostia asta, sa te uit la un film prafuit, de acum o mie de ani, cu actori care sunt de mult oale si ulcele! Noi vrem filme noi, cele mai proaspete pelicule, cu protagonisti in jurul carora apar o mie si una de scandaluri. Vrem filme noi, indiferent cat sunt de proaste!"

Daca stai insa si te gandesti bine, revederea unor vechi si poate naive opere cinematografice dedicate Craciunului, aduce cu recitirea unor importante carti. Trebuie sa-mi fac "mea culpa" si sa recunosc ca am naravul de a rasfoi cate una si aceeasi carte la intervale de multi ani. Am trecut astfel, peste romanul "Fratii Karamazov", de peste 10 ori, prima data, la vreo 9-10 ani, cand nu am inteles mare lucru din el. La fiecare recitire, am descoperit mereu noi semnificatii ale cartii dar si ale propriei mele persoane. La fel se intampla, cred, si cu filmele despre Craciun...

Evenimentul nasterii lui Iisus Hristos, nazuinta de a fi mai buni si mai deschisi fata de oamenii din jurul nostru si anul pe cale a lua sfarsit ne inspira sa facem bilanturi, sa ne revedem viata, implinirile , sperantele si dezamagirile. Un vechi dar fermecator film de Craciun poate reprezenta un reper fix al trairilor noastre din aceasta nemaipomenit de frumoasa perioada a anului, gratie caruia avem ocazia de a ne aminti sau a putea retrai fericirea Craciunurilor trecute.

Ei bine, in ultima saptamana am incercat sa vad cate un astfel de film in fiecare seara, inainte de culcare. Din pacate, de doua ori oboseala m-a infrant, si am adormit inainte de final. Cum am facut rost de aceste pelicule, unde le-am gasit? Intamplarea a facut ca sa dau pe YouTube pe un canal cuprinzand mai mult de 60 de astfel de filme, intitulat Christmas Movies Full length. Ce-i drept sunt in engleza, fara sutitrare in limba romana. Iata numai cateva dintre ele: The Christmas Box (Cutia de Craciun), The Christmas Wish (Dorinta de Craciun), A Christmas Without Snow (Un Craciun fara zapada), On The 2nd Day Of Christmas (In cea de-a doua zi de Craciun), SANTA WHO? - LESLIE NEILSEN –(Mos cine?),  I Saw Mommy Kissing Santa Claus (L-am vazut pe Mos Craciun cum imi saruta mama),  It's a Wonderful Life “(Este o viata minunata) si multe altele.

Un Craciun fericit si multe bucurii alaturi de cei dragi!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Masa de Craciun in Europa

Simbolurile si semnificatiile Craciunului

Poezii englezesti despre Craciun.Versuri in limba engleza si in limba romana
Filme de Craciun gratis pe YouTube Filme de Craciun gratis pe YouTube Reviewed by Diana Popescu on decembrie 21, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. este un blog interesant,instructiv,de sprijin reciproc,sa fii iubita DIANA,sa ai sanatate,ignora rautatile,pt.ca oamenii asa au devenit si sa ti mearga din ce in ce mai bine!!!!!te puuuup,crina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce e mai frumos decat un film de craciun ... alaturi de persoana iubita .

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.