Botezul in citate, aforisme, maxime

Apropiata sarbatoare a Bobotezei mi-a sugerat sa adun pentru voi o serie de sugestive citate, aforisme, maxime referitoare la botez in general, la botezul Domnului in special. Daca aveti de stire despre alte frumoase si intelepte cuvinte asociate cu acest ritual, astept cu nerabdare sa mi le impartasiti...

"Ioan boteza in pustie, propovaiaduind botezul pocaintei intru iertarea pacatelor. Si ieseau la el tot tinutul Iudeii si toti cei din Ierusalim si se botezau de catre el, in raul Iordan, marturisindu-si pacatele."
Evanghelia dupa Marcu 1: 4-50

"Si dupa ce s-a botezat tot poporul, botezandu-se si Iisus, si rugandu-se, s-a deschis cerul, si s-a coborat Duhul Sfant peste El, in chip trupesc, ca un porumbel, si s-a facut glas din cer: Tu esti Fiul Meu cel iubit, intru Tine am binevoit."
Evanghelia dupa Luca 3: 21-22

"Au nu stiti ca toti cati in Hristos Iisus ne-am botezat, intru moartea Lui ne-am botezat? Deci ne-am ingropat cu El, in moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, asa sa umblam si noi intru innoirea vietii."
Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 6: 3-4

"Este un Domn, o credinta, un botez, Un Dumnezeu si Tatal tuturor, Care este peste toate si prin toate si intru toti."
Epistola catre Efeseni a Sfantului Apostol Pavel 4: 5-6

"Si indata au cazut de pe ochii lui ca niste solzi; Si a vazut iarasi, si, sculandu-se, a fost botezat."
Faptele Sfintilor Apostoli 9: 18

"Deci cei ce au primit cuvantul lui s-au botezat si in ziua aceea s-au adaugat ca la trei mii de suflete."
Faptele Sfintilor Apostoli 2: 41

"Si apropiindu-se Iisus, le-a vorbit lor, zicand: Datu-Mi-s-a toata puterea, in cer si pe pamant. Drept aceea, mergand, invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh."
Evanghelia dupa Matei 28: 18-19

"Si el, luandu-i la sine, in acel ceas al noptii, a spalat ranile lor si s-a botezat el si toti ai lui indata."
Faptele Sfintilor Apostoli 16: 33

"Iar Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocaintei, spunand poporului sa creada in Cel ce avea sa vina dupa el, adica in Iisus Hristos. Si auzind ei, s-au botezat in numele Domnului Iisus."
Faptele Sfintilor Apostoli 19: 4-5

"Caci, cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat."
Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel 3:27

"Si acum de ce zabovesti? Sculandu-te, boteaza-te si spala-ti pacatele, chemand numele Lui."
Faptele Sfintilor Apostoli 22:16

"Iisus a raspuns: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu."
Evanghelia dupa Matei 3:5

"Iar aceasta mantuire prin apa inchipuia botezul, care va mantuieste astazi si pe voi, nu ca stergere a necuratiei trupului, ci ca deschiderea cugetului bun catre Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos."
Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru 3:21

"Si le-a zis: Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura. Cel ce va crede si se va boteza se va mantui; iar cel ce nu va crede se va osandi."
Evanghelia dupa Marcu 15:15-16

"Si eu nu-L cunosteam pe El, dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa, Acela mi-a zis: Peste Care vei vedea Duhul coborandu-se si ramanand peste El, Acela este Cel ce boteaza cu Duh Sfant."
Evanghelia dupa Ioan 1:33

"A raspuns Ioan tuturor, zicand: Eu va botez cu apa, dar vine Cel ce este mai tare decat mine, Caruia nu sunt vrednic sa-i dezleg cureaua incaltamintelor. El va va boteza cu Duh Sfant si cu foc."
Evanghelia dupa Luca 3:16

"Dupa acestea a venit Iisus si ucenicii Lui in pamantul Iudeii si statea acolo si boteza. Si boteza si Ioan in Enom, aproape de Salim, ca erau acolo ape multe si veneau si se botezau."
Evanghelia dupa Ioan 3:22-23

"Vaccinarea este impartasirea medicala corespunzatoare botezului. Daca este sau nu mult mai eficace, nu am cum sa stiu."
Samuel Butler

"Iisus a zis, "De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu." Nu exista nici o exceptie. Botezul este un ritual necesar."
Gordon B. Hinckley

"Asa cum suntem botezati, la fel ne dedicam credintei noastre. Asa cum ne dedicam credintei noastre, la fel de asemeni ne oferim rugaciunea. Asa cum botezul ne-a fost daruit de Mantuitor, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, la fel, in conformitate cu botezul nostru, facem confesiunea crezului, si inchinam imnurile de slava potrivit crezului nostru."
Sfantul Vasile

"Profunda, imposibila de exprimat suferinta poate fi numita botez, o regenerare, initierea unei noi stari de spirit."
Ira Gershwin

"Daca accepti credinta ca botezul ne incorporeaza in trupul mistic al lui Hristos, in ADN-ul divin, atunci poti spune ca Sfantul Duh este prezent in fiecare din noi, si ca avem astfel capacitatea unei depline mantuiri ori transformari."
Thomas Keating

"Biserica nu utilizeaza ritualul botezului pentru a aduna pentru ea insasi un sporit numar de membri, ci pentru a consacra fiinta umana lui Dumnezeu si a da fiecarei persoane botezate darul divin al nasterii din partea lui Dumnezeu."
Hans Urs von Balthasar


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Sfintenia in citate, aforisme, maxime

Boboteaza / Botezul Domnului in Evanghelii

Ziua de nastere in aforisme , maxime , citate

Botezul in citate, aforisme, maxime Botezul in citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 04, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Este foarte frumos articolul, l-am citit cu drag. Taina botezului este foarte importanta pentru un copil. De curand mi-am botezat si eu copilul si fost minunat, am fost foarte fericita in acea zi, practic copilul meu a devenit crestin ortodox. Am avut la botez marturii foarte dragute pe care le-am luat la recomandarea unei prietene si pe care am dat destul de putin.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.