Cantecul care nu-ti mai iese din cap

Uneori un cantec ti se fixeaza cu incapatanare in cap, si nu iti da pace cu atat mai mult cu cat incerci sa scapi cat mai repede de el.  Devine o mica bucata muzicala nedorita, un ritm enervant, obsedant, ce continua sa te insoteasca pe tot timpul zilei, oriunde te a-i duce si orice ai face.

Psihologii sustin ca astfel de cantece sunt asemeni gandurilor pe care incercam sa ni le reprimam. Ganduri ce iti bat cu insistenta la poarta mintii constiente ajung sa fie mereu mai cotropitoare in aceeasi masura in care incercam sa nu le luam in seama. Acest fenomen este cunoscut in psihologie si sub numele de "Viermi ai urechii", iar nesfarsitul "dum dum dum" ne provoaca un fel de mancarime a creierului pe care avem cum sa ne-o scarpinam.



"Jazzul pe care nu l-a cerut nimeni" este o „oda” adusa acestor cantece nedorite, iritante, care nu au unde se duce din capul nostru. Cantecul care bantuie acest film de animatie este uimitoarea bucata de swing "Quaker City" a demult uitatului band "Jan Savitt and his Top Hatters". In 1937, aceasta a fost prima formatie de jazz cu un vocalist afro-american.

Filmul „Jazzul pe care nu l-a dorit nimeni” a fost facut fara vreo finantare, si nu are nici un scop comercial. Dragostea pentru animatie a fost forta ce a mobilizat mica echipa formata din 3 persoane care l-a creat.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Muzica preferata, un indiciu al personalitatii

Paperman - O poveste de dragoste "animata"

Care este cantecul destinului tau?
Cantecul care nu-ti mai iese din cap Cantecul care nu-ti mai iese din cap Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 05, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.