Harta mondiala a internetului

Vizualizarea intenetului cu cele bune si rele ale sale, asa cum apare raspandit in intreaga lume, este un lucru din ce in ce mai dificil cu fiecare minut, cu fiecare zi care trece. Acest lucru nu l-a impiedicat pe Jay Jason Simons sa se inhame la o treaba titanica, la configurarea unei cat mai cuprinzatoare harti mondiale a internetului.

O lucrare in curs, inca nefinalizata, aceasta harta reprezinta numai o mica portiune a internetului intrucat, asa cum explica Simons, "in caz contrar, harta ar deveni ilizibila si probabil imposibil de creat de-a lungul intregii vieti a unei fiinta umane."

Posterul lui Simons cuprinde o harta de ansamblu a internetului, 4 harti mai mici ilustrand zonele de supraveghere ale NSA ( National Security Agency, Agentia Nationala de Securitate a SUA), cele mai utilizate retele sociale, cele mai folosite browsere ale internetului, felul cum internetul patrunde in diversele regiuni ale lumii, primele 500 de site-uri din clasamentul Alexa, o scurta retrospectiva a istoriei internetului, cele mai importante companii de software, si multe altele.

In aceasta inedita harta mondiala a internetului poti descoperi oceanele interfetei, informatiei, afacerilor, bazelor de date, spamului, programarii,  oceanul digital, cel al conexiunii nordice si cel al conexiunii sudice. Poti descoperi unde anume in lume predomina Google, Yahoo, Twitter, Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, IBM, Hp, etc.

Pentru a explora in detaliu aceasta harta iti recomand sa intri pe acest link: http://the9988.deviantart.com/art/Map-of-the-Internet-1-0-427143215


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

De ce ne simtim liberi pe internet ? | Efectul de dezinhibare online

Luigi Pirandello despre calculatoare si internet

Ce faceau oamenii inainte sa apara internetul?
Harta mondiala a internetului Harta mondiala a internetului Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 30, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.