Oamenii au o tendinta naturala de a crede in nemurire

Potrivit bisericii romano-catolice, existenta omului incepe odata cu conceperea sa. Acest punct de vedere nu este raspandit insa in toate culturile sau traditiile lumii. De exemplu, in unele triburi din Bazinul Amazonului, nu exista nici un fel de credinta despre o viata anterioara nasterii.

Oamenii au o tendinta naturala de a crede in nemurire
Indiferent de felul cum am fost educati in aceasta privinta, se pare ca sunt inclinati in mod natural sa credem ca suntem nemuritori. Aceasta este concluzia unui studiu publicat in "Child Development" ("Dezvoltarea copilului"), in cadrul caruia au fost chestionati copii apartinand unor diferite culturi din Ecuador, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.

Unii dintre acesti copii erau crescuti in zone urbane, in familii romano-catolice, in vreme ce altii proveneau din comunitati ancorate in cultura indigena amazoniana. Cercetatorii au aratat celor mici fotografii ale unei femei oarecare, a unei femei gravide si a unui copil. In tentativa de a intelege felul cum copiii gandesc despre "pre-viata" sau despre existenta dinaintea conceperii oamenilor, ei le-au cerut  sa descrie gandurile si simtamintele copilului din fotografie inainte de a fi conceput, in timp ce se afla in pantecele mamei sale si dupa ce s-a nascut.

In ciuda diferitelor tipuri de educatie si norme culturale, copiii au dat raspunsuri surprinzator de asemanatoare. Ei au recunoscut ca trupul unui copil se formeaza in perioada de sarcina a mamei sale, dar au fost de parere ca esenta fiintei sale, inclusiv sperantele, dorintele si emotiile lui exista inaintea conceperi sale.

"Pana si copiii carea aveau cunostiinte biologice despre reproducere erau strabatuti de credinta ca au existat anterior intr-un anume fel de forma eterna, si ca acea forma are legatura cu dorintele si emotiile lor," a declarat conducatorul studiului, Natalie Emmons.

Emmons si colegii sai cred ca, indiferent de religia ori convingerea spirituala pe care o adopta mai tarziu in viata, oamenii sunt inclinati natural sa isi formeze notiuni despre nemurire si sa aiba credinta ca o parte a constiintei ramane in afara trupului uman. De ce s-a dezvoltat aceasta inclinatie, ce rol a avut ea in geneza religiilor globale, sunt chestiuni care sunt cu mult deasupra acestui studiu stiintific si, poate, a intelegerii umane.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Cum poti sa prevezi moartea unei persoane apropiate?

Viata dupa moarte ? | Poti trai etern printr-un avatar !

Avem un suflet nemuritor - Dovezi stiintifice
Oamenii au o tendinta naturala de a crede in nemurire Oamenii au o tendinta naturala de a crede in nemurire Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 30, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

  1. toate aceste chestiuni sunt cu mult deasupra studiilor stiintifice,cum zice EMMONS,cred si eu pt.ca avem programat in adn ul nostru in constiinta noastra,geneza si spiritualitatea ,ca fiind unice si miraculoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt nemuritor, pot so dovedesc

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.