Cum poti sa prevezi moartea unei persoane apropiate?

De ce oamenii care se afla in pragul mortii au  viziuni atat de asemanatoare?
Penny Sartori, asistenta la o sectie de terapie intensiva, a investigat acest lucru vreme de mai multi ani. In randurile de mai jos, poti gasi cateva din povestile adunate de ea, despre oamenii care au prevazut moartea unor rude sau persoane apropiate...


Cu patru ani in urma, scritoarea de literatura pentru copii Shelley E. Parker a fost cuprinsa de o puternica premonitie despre moartea iminenta a logodnicului ei. Acest lucru parea sa nu aiba nici un sens. Daca cineva era pe cale de a muri, aceasta persoana era, mai curand, ea insasi, Shelley, intrucat era grav bolnava de cancer.
Intr-o noapte, pe cand era internata in spital, premonitia ei a fost invigorata de un vis ciudat in care l-a intalnit pe Dumnezeu.
 Atunci cand s-a trezit, si-a adus aminte fiecare amanunt al acesui vis: cum Dumnezeu i-ar fi spus ca venise timpul ca Steven sa plece si cum l-a rugat pe Dumnezeu sa o ia pe ea in locul lui.
A doua zi, in jurul pranzului, Steven, care era pilot pe un elicopter, a murit intr-un accident aviatic.  "Ma intreb daca as fi putut impiedica mortea lui daca i-as fi spus  despre visul meu," marturiseste Shelley, in varsta de 41 de ani, care locuieste in prezent in Farnworth, Lancashire. "Cred, totus,i ca nu as fi putut face asta."
Shelley nu se indoieste ca a avut parte de o clarviziune.
Cu zece ani mai devreme, a fost strabatuta de o alta premonitie, legata de o fetita. Aceasta, in varsta de trei ani, era fiica unor prieteni de-ai ei, iar Shelley nu o vazuse decat ocazional.
"Intr-o noapte, a avut un vis "foarte intens" cu ea."
"Mergeam pe un drum, iar in fata mea era acesta fetita impreuna cu matusa ei," isi aminteste Shelley . "Nu sunt sigura cum arata aceasta matusa, pentru ca nu o intalnisem si nici nu vazusem vreo fotografie de a ei, dar stiam, pur si simplu, ca murise in urma cu 20 de ani. Ea mi-a zambit si mi-a transmis cumva telepatic ca totul era bine. Matusa a adaugat ca era acolo pentru a o lua pe fetita in ceruri. Copila era imbracata in roz, avea o galetusa si o lopatica roz, si un machiaj stralucitor pe o parte a fetei sale. Era foarte fericita si dansa prin jur. M-am trezit a doua zi si m-am simtit cu adevarat tulburata. Am intentionat sa-i telefonez tatalui fetitei, dar m-am gandit mai bine la acest lucru, incercand sa imi spun ca nu era decat un vis."
In acea seara, Shelley a mers la o cina impreuna cu niste rude. La un moment dat, s-a uitat la ceas. Era ora 10 si 10  p.m.
"Dintr-o data, toata tulburarea si anxietatea mea au disparut si m-am gandit: in sfarsit am inceput sa ma relaxez."
A doua zi, Shelley a aflat ca fetita murise in noaptea anterioara, cu putin dupa ora 10 p.m. Cauza mortii fetitei era invaluita in mister.

Ar trebui sa consideram premonitiile lui Shelley - si ale altor persoane- drept niste macabre coincidente? Sau le putem vedea drept un fenomen real, ce depaseste imaginatia majoritatii oamenilor?

Iata si cazul lui Janice Wright, o femeie din Marea Britanie, care isi vizita prietenii din Virginia, SUA. In toiul unei nopti, " s-a trezit pe neasteptate". Intr-un vis foarte asemanator cu realitatea, in  dormitor, se afla bona ei din copilarie, pe care nu o mai vazuse de multi ani, dar cu care coresponda de mult timp. "In viata reala, ea era trecuta de 80 de ani," spune Janice. "Dar in visul meu, parea sa nu aiba varsta si era inconjurata de o imensa lumina stralucitoare. Mi-a zambit, si-a ridicat mana si mi-a transmis telepatic ca totul era bine. Am fost socata de acest vis si am ramas treaza. A doua zi dimineata, le-am spus gazdelor mele ca m-am gandit ca batrana mea bona ar fi murit. Mai tarziu, in aceeasi zi, un var din Anglia m-a sunat si mi-a spus ca se intamplase exact acel lucru."

Cum pot fi explicate astfel de premonitii? Din pacate, stiinta nici macar nu a inceput sa caute raspunsuri la aceasta intrebare. In mod asemanator, nu a aparut nici o teorie stiintifica capabila sa explice experientele unor oameni ajunsi in pragul mortii, experiente ce includ viziunea unor tunele, lumini stralucitoare si intalnirea cu rude moarte.
 Aceasta a fost una din problemele cu care s-a confruntat Penny Sartori atunci cand s-a dedicat unui doctorat in filozofie pe acest subiect. Ea a lucrat, totodata, in sectia de terapie intensiva a unui spital britanic, avand astfel oportunitatea de a observa direct unele din evenimentele inexplicabile care aveau loc inainte de moarte. Din punctul ei de vedere, este prea facil ca acestea sa fie etichetate drept paranormale sau supranaturale. In loc de asta, ea s-a deschis treptat catre ideea ori posibilitatea ca creierele noastre sa fie separate cumva de constiinta noastra.
Cu alte cuvinte, creierul pare fi mai curand un canal de transmitere pentru ceea ce unii oameni numesc suflet,  decat sa fie responsabil pentru "crearea sufletului". "Este vorba despre o teorie ce merita a fi investigata stiintific," spune Penny Sartori. "Daca se adevereste, ar putea explica, de exemplu, de ce putem ajunge la o mai inalta constiinta separata intru totul de trup. Si ar putea ajuta, totodata, la dezvaluirea extraordinarului fenomen numit "experienta mortii impartasite."' Este vorba despre un fenomen rar, dar despre care Penny Sartori a aflat mai multe de la rudele unor oameni aflati pe patul de moarte...

Un astfel de eveniment s-a petrecut in 2004 in nordul Angliei.  Internata intr-un spital ,o femeie de peste 70 de ani se afla pe patul de moarte, inconjurata  de membrii apropiati ai familiei sale.
Sotul si fiul o tineau fiecare de  cate o mana, iar fiica ei ii mangaia fruntea, in  timp ce femeia parasea viata pamanteasca.
Intrebati ce au vazut sau ce au simtit in acele momente, ei au dat niste raspunsuri care ti s-ar putea pare mai mult decat surprinzatoare:
Sotul ei a marturisit ca ar fi obsevat  cum  un om inalt  o astepta, cu mainile intinse ca pentru o imbratisare, pe sotia sa la capatul unui tunel luminat incandescent. Apoi, a zarit cum sotia lui inconstienta s-ar fi ridicat din par, incepand sa mearga catre acel om. "El o astepta ca si cum ar fi vrut sa o imbratiseze in semn de bun venit; am  avut o senzatie de pace si dragoste," a declarat acesta.
Fiica femeii muribunde se pare ca a fost confruntata cu asemanatoare viziune: "Dintr-o data am vazut -o pe mama mergand pe o carare. In jurul capului ei era o lumina orbitoare ca a soarelui, iar in partea ei dreapta am putut distinge cateva siluete ale unor oameni. Apoi am vazut  o persoana inalta, pe care n-am recunoscut-o. Cand mama a ajuns in fata acesteia, ea a luat-o in brate, imbratisand-o plina de afectiune. Respiratia mamei a devenit dupa aceea tot mai sacadata si apoi nu am mai vazut nimic, si viziunea despre ea si acel barbat inalt s-a risipit."

O intamplare asemanatoare s-a petrecut cu o femeie, Laura, in vreme ce se afla la capataiul mamei sale. Laura isi tinea mama de mana si, pe neasteptate, a observat cum ea (sau imaginea ei "spiritualizata") se ridica din pat si dadea sa se indeparteze. Dupa ce a facut numai un pas, mama sa a revenit in pat. "Arata atat de fericita si sanatoasa," a declarat Laura. "Apoi, a spus: "Mergi inapoi, nu este inca randul tau." "Atunci cand si-a privit din nou mama din pat, Laura a descoperit ca se gasea intr-o coma profunda. A murit la trei zile dupa aceea, fara a-si mai recapata constiinta.

Astfel de lucruri nu pot fi luate in deradere, cu una cu doua, de cinicii de profesie, ce ar putea obiecta ca evenimente de aceasta factura au fost determinate de o functionare deviata a creierului. De ce ? Pentru ca, spre deosebire de alte experiente din apropierea mortii, acestea au fost traite de oameni care au fost la capataiul unor rude apropiate, fara a ajunge ei insisi la granita dintre viata si moarte.

Pasajele de mai sus sunt franturi din cartea "Intelepciunea sau experientele din preajma mortii" scrisa de dr. Penny Sartori. Daca ai cunostiiinta despre lucruri asemanatoare, te rog sa ni le impartasesti!


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Avem un suflet nemuritor - Dovezi stiintifice

Ce ti se intampla dupa moarte?

Animalele au suflet ?
Cum poti sa prevezi moartea unei persoane apropiate?  Cum poti sa prevezi moartea unei persoane apropiate? Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 27, 2014 Rating: 5

7 comentarii:

  1. uneori poti prevedea moartea unei persoane apropiate!exista vise premonitorii,exista semne in lumea in care traim referitor la urmari ,,de acest fel,,exista clarviziune sau stari interioare aferente a ceea ce urmeaza sa se intample!deci,se poate prevedea moartea chiar si in astrograme dar nu se spune intotdeauna,in carti de tarot,ghicitul in palma si chiar prin deschiderea ,,pravilei,,care nu se face niciodata,dar erori exista,deci se mai face si asa ceva!desi nu cred ca pt.cel care vede,stie,cunoaste,este tocmai,placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. din moarte clinca,iti revii,dar sa stiti ca niciodata cel care a trecut prin asta,nu mai ramane aceeasi persoana,ca inainte!moartea este doar o alta ,,DIMENSIUNE,,n ar trebui sa ne temem!cine intelege lucrul asta si e impacat cu aceasta trecere in alta dimensiune si stare de lucruri,accepta acest fapt cu intelepciune si cunoastere!ne temem de ceea ce nu cunoastem si ne sperie!eu,am av.o moarte clinica si am ramas cu urmari(probl.cu inima,probl.de respiratie,nu grave,dar nu le am av.deloc inainte dar mai ales in plan psihic,am presentimente cand se ntmpla ceva rau,cu mine,cu fam.uneori vad ce boli are o persoana scanandu i corpul,mi se face rau si ma loveste n piept energia negativa puternica,a persoanelor f.rele,ascunse,am intuitia f,dezvoltata si am ramas cu o oarecare depresie,toate acestea neavandu le inainte!exista o latura neg.as zice eu,in sensul ca sunt parca mai pesimista si depresiva.am un fond de hipersensibilitate!exista un simt extrasenzorial,in mine si omultime de stari care nu mi le explic!deci,dupa asa ceva ramai si cu rele si cu bune!am iarasi o telepatie,fenomen!inainte nu aveam asa ceva!si este f.accentuata!dar una peste alta,sunt un om obisnuit,femeie,la varsta a doua,cu multa putere de a intelege lumea asta cu totul altfel,decat privita cu ochii,lucrez in masaj-reflexo,si poate toate astea ma ajuta in meserie,pt.rezultate f.bune!sa fiti iubiti si buni in suflet,luminosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer eu niciodata nu am crezut in altfel de chestii !!!
    cititul in palma
    carti si etc
    nu stiu cum credeti voi in asa ceva dar eu am citit horoscopu aproape zi de zi si nimik nu mi sa intamplat din ke a zis horoscopu citesc horoscopu de cand am dat de blogu asta dar nikiodata nu sa intamplat cum zike in zodia mea !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant, insa raman la parerea ca totul este de domeniul fantasticului. Este evident faptul ca putem avea premonitii, insa nimeni nu poate garanta ca ele se vor petrece vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA ESTE ADEVARAT IN DIMINEATA CIND SOACRA MEA A MURIT EAM SPUS SOTULUI CRED CA A MURIT MAMAIA
      VISASEM IN TRO CAMERA MARE ALBA SI GOALA O CRUCE MARE CARE ERA DOMNUL ISUS CIND AM INTRAT IN CAMERA ERA PICAT DEPE CRUCE PINA LA BRIU SI ATIRNA CU MINILILE IN JOS
      AM MERS LA SOACRA MEA EAM DUS DE MINARE ERA BINE
      LA TIMIS PE SOTUL LA MAGAZIN CA II CUMPERE CEVA
      A TRIMIS DUPA MINE SI MA CHEMAT LA EA
      DESI FUSESEM CU MINCARE AM INTREBATO DE CE MATI CHEMAT
      MEA SPUS AM VRUT SA TE MAI VAD
      IMI PAREA CIUDATA PRIVIREA ERA PE MARGINEA PATULUI
      AM PLECAT A VENIT SOTUL DELA MAGAZIN
      ASTA SA INTIMPLAT IN 20 MINUTE SI CIND A VENIT PLECASE DINTRE NOI
      DA AM ASTFEL DE PREMONITII

      Ștergere
  5. DA!doar D ZEU,stie cate zile are fiecare,e adevarat si n am scris de toate felurile premonitorii,ca neaparat asa e.de ex.de ghicitul in palma,etc.sunt metode,dar nu neaparat sa crezi in ele sau alte asemenea!de moartea clinica crede fiecare ce vrea si cum vrea!cat despre horoscop,ROBERT,aici sau pe alte site-uri se preconizeaza,despre zodii,la modul general!pt.fiecare in parte,trebuie facuta astrograma personalizata in functie de ziua,anul,ora,nasterii!trebuie individualizate,aceste prognoze,ori peste tot,se fac predictii generale!eu ma regasesc f.des in aceste prognoze,dar pt.fiecare e altfel!si da,pt.MARIA,premonitii putem avea des,dar nu e o regula ca se ntampla,permanent ce simti!toate lucrurile spuse,exista dar nu e obligatoriu,sa se ntample intot.!oricum in viata totul e relativ si ipotetic!moartea clinica exista,starile de dupa ea,exista dar fiecare crede ce vrea!liberul arbitru!

    RăspundețiȘtergere
  6. Uitati-va pe Dincolo de povestiri!Acolo sunt paranormalitati!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.