Ce sunt bitcoin-ii si cum functioneaza? - Video

In cazul in care nu stii ce este un bitcoin, urmareste acest video!
Daca ai auzit cate ceva despre acest subiect, iti poate fi greu sa negi ca bitcoin-ii schimba felul in care utilizam banii si conceptia noastra despre cum ar trebui banii sa functioneze. Asadar, ce sunt, de fapt, bitcoin-ii? Iti ofer o explicatie foarte clara si simpla intr-un video marca Mashable, tradus si subtitrat in limba romana.

Iti redau mai jos explicatiile despre bitcoin din video, dar trebuie sa iti atrag atentia ca ele sunt mult lamuritoare atunci cand sunt insotite de imaginile sugestive din filmuletul preluat de pe Mashable.




Un bitcoin este o unitate de moneda (valuta) digitala. Ca ban de pe internet, spre deosebire de dolari sau euro sau yeni, bitcoin-ul este considerat o moneda descentralizata. Asta inseamna ca o retea de utilizatori controleaza tranzactiile neverificate in locul unei autoritati centrale precum o banca sau un guvern. Bitcoin-ii functioneaza totusi ca niste bani reali. O persoana ii plateste (cu bitcoini) unei alte persoane pentru bunuri si servicii.

Oricum, odata ce banii s-au transferat, aceasta tranzactie se inregistreaza public intr-un registru ca si un "block chain" (o inregistrare publica a tranzactiilor bitcoin in ordine cronologica). Alti utilizatori de bitcoin, cunoscuti sub numele de "mineri", verifica tranzactiile din "blockchain" . Dupa ce un anumit numar de tranzactii au fost verificate de catre un "miner", acel "miner" va obtine niste noi nouti bitcoin-i pentru munca sa si, in acest fel, vor fi pusi in circulatie niste noi bitcoin-i.

In prezent sunt in circulatie peste 12 milioane de bitcoin-i. Totalul de bitcoin-i creati pana acum se ridica la 21 de milioane. Rata de creare a bitcoin-ilor este injumatatita automat o data la cativa ani, pe masura ce mai multi bitcoin-i sunt adaugati in circulatie. Acest sistem modelat dupa cel al cautarii de aur face ca gasirea de noi bitcoin-i sa se petreaca mai rar, si numarul de bitcoin-i disponibili sa atinga nivelul maxim de 21 milioane.

Asadar, ar trebui sa te grabesti sa-ti schimbi toti banii in bitcoin-i? Nu neaparat, de vreme ce numai cateva siteuri precum reddit wordpress si overstock au inceput sa accepte bitcoin-i. Cei mai mari comercianti (online) trebuie sa isi asume aceasta noua forma de plata. De asemeni, ca orice alt fel de "marfa", bitcoin-ul valoareaza numai atat cat vor oamenii sa plateasca pentru el, si valoarea bitcoin-ilor a fluctuat destul de mult in ultimii doi ani. In aprilie 2011, valoarea unui singur bitcoin era de75 centi (SUA). In decembrie 2013, aceasta valoare a ajuns la varful de 12 sute de dolari.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Khalil Gibran despre valoarea frumusetii si a banilor

Banii din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Banii. Citate, aforisme, maxime

Ce sunt bitcoin-ii si cum functioneaza? - Video Ce sunt bitcoin-ii si cum functioneaza? - Video Reviewed by Diana Popescu on februarie 11, 2014 Rating: 5

4 comentarii:

  1. S-a deschis primul si singurul forum despre bitcoin din romania ! Haideti si voi alaturi de noi pe http://www.BTCForum.ro ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow
    you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your blog and look forward
    to new posts.

    Stop by my web page; castiga bitcoin garantgoo.gl/LHXok6at bani GRATIS

    RăspundețiȘtergere
  3. Am postat si noi un video despre cum functioneaza bitcoin, sper sa va fie de folos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca vreti un ghid updatat despre cum poti cumpara Bitcoin, aruncati o privire pe link.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.