De ce ne indragostim primavara?

De ce ne indragostim sau ne reindragostim odata cu primavara? Cantecele, chiar si cele mai sordide dintre ele, ne provoaca sa dansam in gandurile si in  locurile cele mai anoste pana mai ieri-alaltaieri  din viata noastra reala, rasul tinde a da peste cap seriozitatea telurilor noastre cele mai ambitioase, si ne simtim datori sa le aducem aminte celor din jurul nostru ca ii iubim si sa le infiripam cel putin un suras pe buze! Daca am reusit sa supravietuim iernii, intunecimii si racelii ei din afara si dinlauntrul nostru, cum sa nu inflorim odata cu ghioceii, cum sa nu inmugurim la fel ca zarzarii si ciresii?

Da, primavara este cel mai pacatos anotimp atunci cand vine vorba despre dragoste. Cu acest prilej, ne indragostim chiar si de cine nu trebuie, dar ne si reindragostim de sufletul nostru pereche, reusim sa ne dam deoparte monotonia si inertia din inimi pentru a ne regasi fiinta iubita, partenerul harazit noua de dincolo de timpuri si anotimpuri.

 Daca pomii, animalele si pasarile din jurul nostru se indragostesc in primavara, de ce nu am face-o si noi?  Mai ales ca inima ne bate mai repede si mai rasunator, fluturii dau buzna in  sufletele noastre, si totul tinde a ne inflori in fiecare simtamant?

Esti pregatit(a) pentru dragoste in aceasta primavara? Cat de mult esti dispus(a) sa lasi deoparte lucrurile conventionale pentru a-ti demonstra iubirea fata de ceva sau cineva?


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Printemps. Poezii in limba franceza despre primavara

Primavara in citate, aforisme, maxime

Springtime. Poezii in limba engleza despre primavara
De ce ne indragostim primavara? De ce ne indragostim primavara? Reviewed by Diana Popescu on februarie 28, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cred ca, intr un plan ancestral pt.toate fiintele vii de pe planeta, primavara este oarecum anotimpul,,imperechierii,,gasirii partenerului asta existand inradacinat profund in ,,instinctul,,nostru de supravietuire s i evolutie a speciei,tehnic vorbind.....daca privim prin prisma ,,energiilor,,naturii,renasterea vietii,atunc i putem vorbi de sentimente,afectiune,dorinta sexuala,poate mai,,crescuta,,ca si iarna dar oricum am privi ,sincer avem nevoie de lumina si soare pt.sanatate ,buna dispozitie,randament,optimism!deci,sa ne indragostim(de viata,cu toate aspecctele ei)sa iubim,sa ne incarcam pozitiv!cris.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.