Giulgiul lui Iisus din Torino e real! Explicatia: un cutremur

Giulgiul din Torino este de multa vreme o sursa de piosenie si fervente dispute stiintifice. Considerat drept una din cele mai importante relicve crestine, multi cred ca acest giulgiu a acoperit trupul lui Iisus dupa rastignire, luand in considerare imaginea vag intiparita pe panza, ce pare a apartine unui barbat dezbracat, avand rani ce sugereaza ca a fost crucificat la fel ca si Hristos.

In timp ce unii considera giulgiul din Torino un miracol, altii nu inceteaza sa ii caute o explicatie stiintifica. Cercetatorii italieni, de la "Politecnico di Torino" au pus la punct o noua teorie ce tinde a da cateva raspunsuri  unor intrebari de care s-au legat mereu scepticii. Ei spun ca este posibil ca imaginea de pe giulgiu sa fi fost determinata de o emisie de neutroni provocata de un cutremur ce a avut loc in preajma mortii lui Iisus. Totodata, oamenii de stiinta italieni sustin ca respectiva emisie de neutroni ar fi putut afecta chiar si datarea cu radiocarbon a giulgiului, ce a dat nastere supozitiilor ca giulgiul din Torino nu ar fi decat un fals, fabricat in Evul Mediu.

Aceasta teorie recenta este sprijinita de marturiile istorice, potrivit carora s-a petrecut cu adevarat un cutremur in vremea cand se crede ca a murit Iisus, adica in jurul anului 33 d.Hr. Asocierea mortii lui Iisus cu un cutremur este confirmata de istoricul grec Thallos, de Evanghelia dupa Matei, de marturia lui Iosif din Arimateea, dar si de scrierile lui Dante Alighieri.

O parte din lumea stiintifica tinde a vedea studiul italienilor drept o confirmare a autenticitatii giulgiului din Torino si o dovada a datarii eronate cu radiocabon a acestuia facuta de Universitatea Oxford in anul 1988.

Alti oameni de stiinta se indoiesc de rezultatele studiului, aducand drept argument faptul ca alte datari cu radiocarbon din zone afectate constant de cutremure, precum Japonia, nu au fost considerate pana acum inadecvate.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Copacul din care s-a facut crucea lui Iisus Hristos

Lancea destinului - Sulita cu care a fost strapuns Cristos

Crucea pe care a fost rastignit Iisus Cristos – Istorie si legenda
Giulgiul lui Iisus din Torino e real! Explicatia: un cutremur Giulgiul lui Iisus din Torino e real! Explicatia: un cutremur Reviewed by Diana Popescu on februarie 12, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.