Femeile gravide care beau alcool pedepsite de lege

Femeile care le fac rau copiilor lor nenascuti band alcool in timpul cat sunt gravide pot fi pedepsite de lege! Desigur, nu in tara noastra, ci in Marea Britanie.

Un nou caz de medicina legala din Anglia sustine ca o fata de sase ani, care a suferit grave afectiuni ale creierului din cauza expunerii la alcool in vreme ce era inca in pantecele mamei sale, este de fapt victima unei actiuni criminale. Se presupune ca mama ei a "otravit-o" continuand sa bea in timp ce era insarcinata in ciuda faptului ca fusese avertizata despre riscurile pe care le implica acest lucru.

Acest caz a fost adus in fata Curtii de Apel in nord-vestul Angliei, potrivit ziarului "The Sunday Times." Daca el este admis, poate atrage dupa sine condamnarea pentru o fapta penala a tuturor femeilor din Anglia care aduc daune dezvoltarii copiilor lor nenascuti inca prin consumul de alcool.
In acelasi timp, consiliile locale si parintii adoptivi pot primi o compensatie baneasca - pentru copiii astfel afectati - in vederea platirii costurilor medicale legate de recuperarea lor.

Conform normelor actuale din Anglia,  femeile gravide sunt indrumate sa evite alcoolul, sau, daca vor totusi sa bea, sa isi limiteze drastic consumul acestuia pe parcursul unei saptamani.
Avocatii din acest caz reprezinta 80 de copii de pe tot cuprinsul Marii Britanii care sufera din pricina unor afectiuni fetale asociate cu alcoolul din cauza faptului ca mamele lor au baut alcool in vreme ce erau insarcinate. Astfel de afectiuni genereaza o serie de probleme fizice si mentale, incluzand anomalii faciale, dizabilitatati de invatare si probleme de dezvoltare a copiilor.

Pe cand o astfel de lege si in Romania?


Articole asemanatoare din blogul Dianei :

Sexul copilului ce se va naste – Superstitii , legende , credinte

Alaptarea la san, obligatorie prin lege in aceasta tara!

Cati copiii vei avea? – Superstitii si semne
Femeile gravide care beau alcool pedepsite de lege Femeile gravide care beau alcool pedepsite de lege    Reviewed by Diana Popescu on februarie 02, 2014 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Sincer,eu n as pedepsi femeia ca bea alcool cand e gravida,as pedepsi o pt,ca e ,,consumatoare de alcool,,in orice conditii!am o cunostinta de 49ani,bea in fiec.zi alcool,are o fata buhaita,rosie,cuperoza accentuata devine agresiva,cand nu bea,tremura,transpira,minte,uita,ma oripileaza!este boala,o inteleg are nev.de ajutor,dar nu recunoaste ca are probleme cu alcoolul!ce am vrut sa zic cu asta?si unui barbat ii sta rau baut,dar unei femei si mai ales,gravida?nici fumetul nu e ok.pt.o fem.dar alcoolul,mi se pare umilitor!sa bei,sa te clatini pe picioare,ca fem.mi se pare,josnic!si la noi se consuma alcool de sexul fem.dar sa vdeti,pe dincolo!dezastru!imaginea unei femei ,,baute,,se vede f.des pe strada,in cluburi,la petreceri,oriunde!femeia este sensibila,naste copii,vrea fertilitate,sanatate,sa arate cat mai bine,la orice varsta,nu?si cu alcool?nu mai zic de repercusiunile acestuia asupra fatului,daca este gravida!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord cu dv!nu trebuie lovit in alcoolice dar cum spuneti doamne fereste sa ai de a face cu ,,bolnave,,de astea ca innebunesti!beau zilnic si nu recunosc ca au probleme aici e partea dureroasa!miros a alcool,sunt buhaite mint,fura ,inseala,lenevesc pe undeva sa ma ierte D ZEU,imi repugna!esti femeie,mai ,femeie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu trebuie sa te lasi sa ajungi acolo,daca esti gravida si bei e mai grav!

    RăspundețiȘtergere
  3. in general condamn,EXCESELE!orice e permis cu masura,dar atentie ca toate dau dependenta!stimez si apreciez oamenii care se RESPECTA,pe ei si corpul lor.viciile isi iau TRIBUTUL intotdeauna si cu absolut orice(tigari,alcool,droguri albe,medicamente,sex,barbati,orgii,etc)toate ASTEA si altele TE INGENUNCHEAZA la un moment dat!fiti intelepti!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.