Mark Zuckerberg: Internet gratuit pentru miliarde de oameni din lume

Mark Zuckerberg, celebrul sef al lui Facebook, planuieste sa ofere internet gratuit catorva miliarde de oameni din intreaga lume.  Acest revolutionar si ambitios proiect, vizand web-ul pe telefoane mobile,  a fost dezvaluit astazi la "Mobile World Congress" (Congresul international pentru telefonie mobila) din Barcelona.

In aceasta generoasa intiativa, Facebook va avea drept parteneri trei sau cinci dintre majorii furnizori de wireless, asigurand internet gratuit pe telefonul mobil oricui de pe planeta, in special (totusi!) persoanelor din tarile dezvoltate economic.

Aproximativ un miliard de oameni (din cele sapte miliarde ce populeaza in prezent pamantul) au in mod curent telefon mobil. Cu toate acestea, numai 80% din  din restul populatiei traieste in zone cu acoperire, avand acces la web 2G sau 3G pe mobil, a specificat Mark Zuckerberg.

Problema este ca acesti oameni, care nu au avut niciodata acces la internet, nu au nici o idee in ce fel acest lucru le-ar putea fi de folos. De asemeni, ei nu isi pot pemite sa cheltuiasca sute sau mii de dolari pe an (atat cat costa in SUA si Europa) pentru intretinerea si administrarea unui telefon. Ei pot avea totusi un dolar sau doi pentru a plati accesul de baza la mesaje si Facebook.

Asadar, Facebook vrea sa investeasca, impreuna cu cateva firme furnizoare de wireless, in accesul de baza la telefonia mobila pentru oricine din lume. Acest demers face parte din viziunea sa pentru Internet.org, o initiativa ce tinteste sa faciliteze accesul la internet in intreaga lume. Obiectivul este de a pune la dispozitie oricui niste servicii de baza precum cautarea, accesul la stirile despre vreme si la Facebook absolut gratuit.

In Filipine si Paraguay, de exemplu, Facebook are deja parteneriate cu furnizori de wireless pentru a face ca Facebook sa devina gratuit pentru oricine poseda un telefon inteligent. Se doreste astfel ca oamenii sa descopere cum internetul ii poate ajuta si le poate schimba vietile, avand optiunea de a trece de la serviciile gratuite de baza la unele mai complexe pentru un pret pe care sa si-l poata permite. Aici apar beneficiile companiilor ce se aliaza cu Facebook. In primul rand, conexiunea  gratuita de baza, elementara, nu le necesita mari costuri, iar atunci cand oamenii vor putea sa-si dea seama  ce alte beneficii pot avea, inclusiv prin video si streaming, ei vor achiziona servicii suplimentare de web de la aceste companii.

Zuckerberg a declarat: "Acest proiect nu este profitabil pe termen lung pentru Facebook. Cred ca vom pierde ceva bani cu el catva timp. Dar in acest  fel am inceput si cu Facebook."


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Intelink, internetul ascuns al servicilor secrete americane

Ce faceau oamenii inainte sa apara internetul?

Harta mondiala a internetului
Mark Zuckerberg: Internet gratuit pentru miliarde de oameni din lume Mark Zuckerberg: Internet gratuit pentru miliarde de oameni din lume  Reviewed by Diana Popescu on februarie 24, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Ce palma vor lua furnizorii de internet, (fara a da nume) cum ar fi cei ce furnizeaza si servicii de telefonie mobila. Nu dau nume, pentru ca toti au cam aceeasi calitate la servicii si nu doresc sa defavorizez pe unul sau altul.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.