Daca papusa Barbie ar fi reala ... nu ar putea merge decat in 4 labe si ar muri de malnutritie

Obsesiile copiilor, mai ales ale fetitelor, asociate cu papusi distorsionate fizic, precum papusa Barbie, determina aparitia unor modele false de frumusete, promovate de altfel de industria modei.
Desi acest video ia in considerare trendurile din SUA, acestea se regasesc printre fetitele cat de cat favorizate sau aflate peste media nivelului de trai din Romania. Nu are sens sa aducem in acest context in discutie situatia copiilor romani subnutriti!

Asa cum sper ca v-am obisnuit deja, am tradus si subtitrat pentru voi din engleza in limba romana acest video.



/>
Daca ai trecut prea repede cu vederea peste datele din video, ti le amintesc mai jos:

Lipsa de stima fata de propria persoana este "epidemica" printre fetele adolescente  si baietii adolescenti.
In urma cu 20 de ani, supermodelele (manechinele) cantareau cu circa 8% mai putin decat o femeie normala. Astazi ele au o greutate cu 23% mai mica.
Barbatul obisnuit din America de Nord are o inaltime medie de 1,75 metri, si o greutate medie de 86 kilograme. Modelele masculine americane au inaltimea de circa 1,83 metri, si greutatea medie de 69 kilograme.
Daca papusa Barbie ar fi o femeie reala, ea ar trebui sa mearga in patru labe din cauza proportiilor corpului ei. Ea ar avea inaltimea de 2,18 metri, si greutatea de 46 kg. Capul ei ar avea aceeasi circumferinta ca si talia sa. Torsul ei nu ar fi capabil sa ii tina la un loc toate organele interne. Ea ar muri din cauza incapacitatii de a absoarbe zaharurile, grasimile, proteinele si vitaminele din alimente si din pricina subnutritiei.

Daca papusa G.I. Joe ar fi reala, circumferinta pieptului i-ar fi de 1,39 metri. Bicepsii sai, de 0,68 metri, ar fi mai mari decat cei ai oricarui culturist din istorie.
Circa 7% din baietii ajunsi in clasa a XII-a au folosit steroizi pentru a-si mari masa musculara.

Doua treimi din fetele de 12 ani cu o greutate mai mica decat cea normala se considera a fi prea grase. In jurul varstei de 13 ani, cel putin 50% din fete sunt foarte nemultumite de felul cum arata. In jurul varstei de 14 ani, lipsa lor de satisfactie fata de infatisarea lor se intensifica mai ales in ceea ce priveste soldurile si coapsele. Pana la 17 ani, numai circa 3 din 10 fete nu au incercat sa tina o dieta. Intre 8 si 10 din ele tind a fi nefericite fata de ceea ce vad in oglinda.

Industria dietelor (din SUA) acumuleaza peste 40 de miliarde de dolari in fiecare an. Aceasta suma este echivalenta, in mare, cu veniturile anuale alocate de guvernul SUA pentru invatamant.

"Orice de pe pamant are o frumusete aparte, dar nu oricine este capabil sa o vada."- Confucius.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Arderea grasimilor simplu si eficient

Combinatia alimentelor - Dieta si nutritionism

Greutatea corporala depinde de personalitate
Daca papusa Barbie ar fi reala ... nu ar putea merge decat in 4 labe si ar muri de malnutritie Daca papusa Barbie ar fi reala ... nu ar putea merge decat in 4 labe si ar muri de malnutritie Reviewed by Diana Popescu on februarie 10, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.