Culoarea zilei tale de nastere | Colorstrologie

Care  este culoarea zilei tale de nastere si ce semnificatie are aceasta pentru tine? Daca ti-ai pus vreodata astfel de  intrebari, cartea lui Michele Bernhardt "Colorstrology: What Your Birthday Color Says About You" (Colorstrologie: Ce iti spune culoarea zilei de nastere despre tine") incearca sa iti ofere cateva raspunsuri. Termenul "colorstrologie" (un cuvant cam straniu, daca nu cumva chiar ridicol) ne sugereaza ca putem descifra cate ceva despre noi interpretand culorile prin prisma astrologiei. Nu ma pronunt cat de adecvate sunt interpretarile de mai jos, extrase din carte, dar mi se par amuzante ca si speculatii. Mai am de facut inca o precizare. Culorile mentionate aici fac parte din clasificarea Pantone, si, pentru ca in limba romana nu suntem familiarizati cu multe din denumirile lor, am atasat cate o poza ce iti permite sa le vizualizezi.

Culoarea lunii ianuarie: CARAMEL

Specifica unei abordari logice si realiste, aceasta este culoarea concretului si a hotararii. Dupa exuberanta lunii decembrie, ne intalnim cu practica si pamanteana luna ianurie. Tonurile de pamant din caramel ne transmit  stabilitate si responsabilitate. Aceasta culoare ne incurajeaza sa sa ne fundamentam simtamintele noastre lumesti prin disciplina si perseverenta.






Culoarea lunii februarie: LILIACHIU PUR (Sheer Lilac)

Purtand marca inspiratiei si imaginatiei, inaltarii si progresului, aceasta culoare insista asupra umanitatii si a bunatatii. Liliachiul pur ne ajuta sa intelegem spiritul impartasirii umane si ne permite sa ne indreptam catre prietenie, spre oamenii apropiati si familie. Foloseste aceasta culoare atunci cand esti intr-o incurcatura emotionala, intrucat ea are capacitatea de a te invata si a te face sa-ti asumi detasarea.



Culoarea lunii martie: ALBASTRU VERZUI DESCHIS (Fair Aqua)

Dinamica si iluzorie, aceasta nuanta ii calauzeste pe oameni sa paseasca intre lumea constientului si cea a subconstientului. Albastrul verzui deschis evoca increderea si empatia, intuitia si subtilitatea. Neptun, zeul oceanelor vegheaza asupra lunii martie.





Culoarea lunii aprilie: ROSU CAYENNE

Sugerand focul si energia, aceasta culoare semnifica pasiunea, puterea si curajul. Marte, planeta guvernatoare a Berbecului, stapaneste peste exuberanta naturii din aprilie. Ajunsi spre mijlocul primaverii, suntem patrunsi de promisiununile dezvoltarii si belsugului, si totul in jurul nostru este nou si vibrand de frumusete. Este vremea unor noi inceputuri, a initierii de curajoase actiuni.




Culoarea lunii mai: VERDE DE BOBOC (Bud Green)

Vitala si inspirand incredere, aceasta tonalitate este una a stabilitatii si insanatosirii. Verdele de boboc deshide inima  si reintinereste sufletul. In luna mai, Soarele strabate semnul de pamanat al al Taurului. Aceasta calitate pamanteasca devine predominanta de indata ce culoarea verde castiga teren dupa iesirea din iarna si ne incanta cu vibratiile sale. Verdele de boboc ne daruieste echilibru al puterii si concretului.

Culoarea lunii iunie: AURIU DE PLOP TREMURATOR (Aspen Gold)

Energizanta si activanta, aceasta culoare este plina de stralucire si lumina. Auriul de plop tremurator are capacitatea de a inalta spiritul si aduce caldura si lumina soarelui in viata noastra. In Iunie, cerul este strabatut de Mercur, planeta comunicarii. Galbenul este bine cunoscut pentru darul de a stimula creierul, a intensifica activitatea mentala.

Culoarea lunii iulie: ROZUL DE CORAL (Coral Blush)

Gingasa si calmanta, aceasta nuanta coloristica inspira dragostea si receptivitatea. Selena guverneaza peste luna iulie, si asa cum  acest corp ceresc trece prin mai multe faze si cicluri, la fel ni se intampla si noua. Argintiul insinuat in aceasta culoare sugereaza valoarea schimbarii, reflectiei si receptivitatii, in vreme ce rozul din ea reprezinta dragostea si tandretea. Rozul de coral este potrivit asadar in perioadele de transformari si tranzitie, dar si in vindecarea emotionala.





Culoarea lunii august: PORTOCALIU SOLAR (Sun Orange)

Grandioasa si regala, aceasta culoare  rezoneaza cu puterea si maretia. Auriul prezent in portocaliu semnifica atat bogatia materiala cat si cea spirituala. In timpul lunii august, soarele calatoreste deasupra semnului zodiacal al Leului, o zodie a regalitatii. Stralucirea portocaliului solar imprastie intunericul si este de ajutor mai cu seama cand ti-ai pierdut impulsul de a-ti proteja fiinta. De asemeni, aceasta tonalitate insista asupra alinierii tale cu bogatia, cu sprijinul financiar si pozitia ta in viata.

Culoarea lunii septembrie: ALBASTRU BAJA (Baja Blue)

Este o culoare a divinului si atractiei, ce rezoneaza cu frumusetea, puritatea si intelepciunea. In timpul lunii septembrie, Mercur si apoi Venus strabat bolta cereasca. Este o vreme cand gandirea noastra si aspiratia catre frumusete ajung la inalte cote. Albastrul Baja are potentialul de a ne largi orizonturile, a ne destrama tensiunile interioare si a ne calauzi spre seninatate. Aceasta culoare ne deschide catre inalte concepte ale existentei si ne impiedica sa ne agatam de inguste puncte de vedere.

Culoarea lunii octombrie: AZURIU (Cerulean)

Calm si alinator, azuriul semnifica dragostea, frumusetea si echilibrul. Aceasta nuanta coloristica este esenta pacii si serenitatii, indemnandu-ne totodata sa fim puternici si sa luam decizii hotaratoare. In octombrie, cerul este vizitat de Venus, planeta frumusetii si iubirii. Este o perioada favorabila infrumutesarii fiintei noastre exterioare si a locurilor din preajma noastra.

Culoarea lunii noiembrie: ROSU BORDO (Claret Red)

Intensa si pasionala, aceasta tonalitate ne inspira profunzime, forta si iubire. Oamenii nascuti in noiembrie pot vedea dincolo de aparentele lumii cotidiene, pot intrezari ce se intampla in inimile celorlalti. Rosul bordo ne sprijina sa percepem ce se petrece in jurul nostru cu o sporita detasare si seninatate, si ne inspira in dezvoltarea simtamintelor si emotiilor noastre.

Culoarea lunii decembrie: ALBASTRU PAGODA (Pagoda Blue)

Profunda si meditativa, aceasta culoare semnifica intelepciunea, adevarul si optimismul. Albastrul Pagoda ne faciliteaza calea spre viziune si respect fata de vizionari. Este o nuanta coloristica foarte potrivita calatoriilor si explorarilor, o culoare ce ne intareste atunci cand purtam discutii in contradictoriu.




Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Semnificatia culorilor din vise

Culoarea aurei umane si personalitatea

Numerologia datei de nastere
Culoarea zilei tale de nastere | Colorstrologie Culoarea zilei tale de nastere | Colorstrologie Reviewed by Diana Popescu on martie 16, 2014 Rating: 5

10 comentarii:

  1. Pentru luna noiembrie trebuie de corectat din "octombrie" in "noiembrie".

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar se potriveste verdele la zodia taur si portocaliul la leu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt curios de terminologia cuvantului "Colorstrologie".. De unde a mai aparut si asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am spus ca mi se pare ridicol cuvantul. "Colorstrology" (in engleza) provine, desigur, din "color" (culoare) + "astrology" (astrologie) fara litera "a" initiala. Aceasta bulibaseala ar insemna "astrologia culorilor," sau "despre culori in astrologie." Termenul "astrologie" are etimologia:"astron" ("stea", in greceste) + "logia" (in greaca, "tratand / vorbind despre").

      Ștergere
  4. Eu vreU sa vb despre un vis daca se poate diana, iubesc un baiat, de la mine din clasa dar si lui ii place de mine, dar nu ne.am vorbit pana acum....lam visat ca ma sarutat ceia ce nu m.am asteptat

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu cn esti si ce adresari injurioase ti.am adus?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu tot mereu visez ca manac prajituri.habar n am ce inseamna,dar de vreo 3ori pe saptamana,asta visez!lili.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.