Cum sa-i spui unei persoane ca nu iti place de ea?

Nu incetezi sa te intrebi cum sa scapi de un vecin pisalog, de un coleg de munca care te bate in continuu la cap, sau de un pretins amic care iti da mereu viata peste cap cu telefoane si mesaje insistente? Cum poti sa-i spui cat mai clar unei astfel de persoane ca nu iti place de ea si ca nu vrei sa ai de a face in nici un fel cu ea?

Este nevoie sa fii cat se poate de respectuos, dar si sa nu lasi la mijloc vreun echivoc! Fii cinstit, dar nu si badaran! Delicat, dar onest! Daca cineva iti da tarcoale sperand la niste favoruri amoroase sau de un alt fel, nu te rusina sa ii marturisesti cat mai franc ca nu esti interesat. Daca incerci sa menajezi in vreun fel respectiva persoana nu faci decat sa ii provoci false sperante.

Spre exemplu, in cazul unor avansuri amoroase:

NU RASPUNDE ASTFEL: "Nu cred ca ar trebui sa ne intalnim" SAU "Nu pot sa ies in oras cu tine."

RASPUNDE CAT MAI FERM:  "Nu sunt interesat de o relatie cu tine!"

Atunci cand spui "nu cred ca ar trebui" ori "nu pot" nu faci decat sa transmiti un mesaj pasiv, fara a-ti preciza cu limpezime motivarea. In acest fel, poti lasa sa se inteleaga ca la mijloc este o problema ce poate fi cumva rezolvata de cel/cea care te abordeaza. Atunci insa cand declari ca nu esti interesat de o relatie (de cuplu), iti exprimi cu claritate simtamintele, fara a lasa sa se strecoare vreo vaga indoiala. Persoana care isi doreste sa se apropie de tine poate merge mai departe intrebandu-te "De ce?", dar atata timp cat iti mentii atitudinea neta de refuz, lasand sa se inteleaga foarte bine ca nu iti place de ea, aceasta nu are cum schimba in mintea sa realitatea pe care i-o prezinti.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Cum poti sti daca te place un baiat?

De ce fetelor le place culoarea roz?

Cum stii ca o femeie te place ? | Semne ca o femeie este atrasa de tine
Cum sa-i spui unei persoane ca nu iti place de ea? Cum sa-i spui unei persoane ca nu iti place de ea? Reviewed by Diana Popescu on aprilie 01, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Corect! Si punandu-si intrebarea De ce? va evolua. Invatam cel mai mult din esecuri. Frumos articol!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.