Un indiciu din aceasta poza a salvat-o pe fetita

Prietenii de pe Facebook au ajutat la diagnosticarea unei fetite de trei ani cu o afectiune a ochilor

Atunci cand Tara Taylor a pus pe Facebook o poza a fetitei ei, Rileey, nu a facut-o decat cu intentia de a arata cum ii aranjase parul acesteia. Gratie, insa, observatiilor prietenilor ei de pe siteul de socializare, aceasta postare a ajuns sa salveze vederea fiicei sale in varsta de trei ani.

In poza, ochii fetitei pareau sa fi fost distorsionati de blit, insa, dincolo de acest lucru, cel drept arata in mod clar mai mare si mai galben. Doi dintre prietenii de pe Facebook ai Tarei Taylor au sesizat  si i-au atras atentia mamei asupra acestui fapt.

Stacy Carter, unul din cei doi amici, i-a spus Tarei ca tenta galbena a ochiului poate insemna ca ceva nu este in regula. "I-am trimis un mesaj pe Facebook si i-am zis, "Hei, poate ca nu e nimic, poate fi de vina numai blitul, dar poate fi si o problema cu ochiul lui Rylee.""

Tara Taylor si-a dus de indata fetita la un medic pediatru si apoi la un oftamolog. S-a descoperit astfel ca Rileey era afectata de maladia Coats, o maladie in care vasele de sange se dezvolta anormal in spatele retinei si care provoca probleme de vedere si chiar orbire.
Cu toate ca mama a explicat ca nu avusese nici un indiciu pana atunci despre vreo afectiune a  ochilor fetei sale, potrivit websiteului dedicat maladiei Coats, simptomul "ochiului galben" apare in cea de-a doua faza a bolii, fiind rezultatul unei leziuni din spatele retinei.

Chiar daca unii ii critica pe parintii care nu se mai pot opri sa se laude cu copiii lor, si raspandesc pe retelele sociale numeroase poze ale acestora, iata ca acest lucru are si o parte buna!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

De ce fetelor le place culoarea roz?

Ce dezvaluie privirea ta despre tine? | Ochii ca fereastra a sufletului

Despre fete in citate, aforisme, maxime
Un indiciu din aceasta poza a salvat-o pe fetita Un indiciu din aceasta poza a salvat-o pe fetita Reviewed by Diana Popescu on aprilie 06, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.