Barza - simbol si semnificatie spirituala


Barza insumeaza o serie de semnificatii simbolice cuprinzand puritatea, fidelitatea, reinnoirea, renasterea, creativitatea, prosperitatea, protectia, norocul si maternitatea.

Imaginea berzei purtand in cioc o legatura in care se afla un bebelus, un nou nascut, poate fi explicata in cel putin doua feluri. Este vorba, in primul rand, despre revenirea sa din tarile calde, o vreme a reinnoirii si renasterii pamantului. Stramosii nostri au remarcat probabil ca barza se intorcea pe taramurile noastre in perioada reinvigorarii naturii, asa ca au vazut-o drept o purtatoare sau o vestitoare a unei noi nasteri, a copiilor abia nascuti.

 simbol barza

Semnificatia berzei ce aduce copiii pe lume poate fi, totodata, asociata cu afinitatea ei fata de apa. Apa poarta un profund simbol al energiei feminine. Ea este legata, in acelasi timp, de reinnoire, renastere si creatie. In stravechea religie a adorarii pamantului mama, baltile si lacurile simbolizau pantecele feminin si nasterea. In folclorul european occidental, se povesteste despre un "om pasare" iesind din pantecele pamantului pentru a aduce pe lume o noua viata. O pasare mare, mergand pe doua lungi picioare pare a se apropia extrem de mult de imaginea "omului pasare."

Nu intamplator, in mitologia greceasca, barza este pasarea zeitei Hera, protectoarea mamelor care isi alapteaza pruncii.

In simbolismul crestin, berzele sunt creaturi bune (simboluri ale lui Hristos) intrucat ele starpesc serpii, taratoarele asociate cu raul si diavolul. De asemeni, barza este un simbol al Bunei Vestiri, a minunatei vesti prin care Fecioara Maria afla ca va da nastere lui Hristos.

Mesaje sau semnificatii spirituale ale simbolului berzei

- Vestirea unei perioade de renastere si reinnoire in viata noastra.




- Sosirea innoitoare, nasterea unui lucru special, cu totul deosebit, in viata noastra.

- Ivirea unei vremi potrivite reevaluarii sigurantei caminului nostru si imputerniciriii simtamantului de apartenenta la o colectivitate.

- Focalizarea spre noi teluri si impliniri pe care le putem transpune in existenta noastra.

- Iesirea la lumina a unei perioade oportune omagierii si reconsiderarii respectului pentru batranii si strabunii nostri.

- Un ciclu norocos al vietii, prielnic angajarii in proaspete oportunitati.

Atunci cand barza apare in viata noastra, ea ne aduce in preajma unor neasteptate, inedite sanse si indemnuri!

Daca ti-a placut acest articol ai putea fi interesat si de Barza in legende, mituri si superstitii, precum si de alte postari despre semnificatii simbolice:

Alfabetul ebraic - Simboluri si semnificatii

Simbolurile zodiacale chinezesti. Semnificatia semnelor din horoscopul chinezesc 

Lebada, simbol si semnificatie

Barza - simbol si semnificatie spirituala Barza - simbol si semnificatie spirituala Reviewed by Diana Popescu on mai 05, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.