Cine iti sunt adevaratii prieteni?

Cum poti sti care iti sunt adevaratii prieteni si care iti sunt dusmanii deghizati in prieteni? De multe ori prietenia este la fel de complexa si contradictorie precum dragostea. Exista oameni care iti devin amici intr-o anume conjunctura, care nu are de a face cu sensul esential al vietii tale. Exista asa-zisi prieteni ce se apropie de tine din cauza popularitatii tale, a faptului ca multi alti oameni te plac, a invidiei ca nu pot fi asemeni tie, ca nu au talentele ori abilitatile tale! Cum poti descoperi, asadar, care iti sunt autenticii prieteni si care iti sunt prietenii ce isi imbraca o blana de oaie peste sufletul de lup?

Prietenii tai adevarati
Cine iti sunt adevaratii prieteni?
Daca un asa zis prieten incearca mereu sa te puna in situatii jenante, sa arunce o umbra de suspiciune asupra meritelor tale, sa iti rastalmaceasca vorbele si intentiile, atunci nu iti este un veritabil prieten. Probabil ca o astfel de persoana nu face decat sa profite de tine, fara a te aprecia, lucru dovedit de vorbele pe care le raspandeste atunci cand nu esti langa el.

Un alt tip de fals prieten este cel care nu isi poate opri impulsul de a fi rau cu tine si a face mereu "misto" de tine. Este necesar sa faci diferenta intre amicii care glumesc cu tine pentru ca te apreciaza si te iubesc, si "amicii" care incearca sa iti micsoreze respectul fata de tine insuti, sa te injoseasca. O astfel de injosire nu reprezinta, de fapt, decat tentativa de a te aduce la nivelul lor inferior, de a te considera la fel de insignifiant ca si ei.

Prietenul care nu isi tine promisiunile fata de tine nu iti este prieten! Desigur, exista uneori motive obiective pentru care un prieten nu isi poate onora fagaduiala de a ajunge la o intalnire, la un eveniment social, unde spusese ca va fi alaturi de tine. Daca descoperi insa ca nu si-a tinut o promisiune din motive mai putin obiective, inseamna, de cele mai multe ori, ca nu ii pasa de tine sau ca nu vrea decat sa profite de tine.

Daca niste prieteni incerca mai mult sau mai putin voalat, mai mult ori mai putin  ironic, sa isi bata joc ori sa-ti minimalizeze niste impliniri despre care te simti mandru, ar trebuie sa fii in garda fata de ei. Uneori, desi nu stiu cum sa te complimenteze cat mai mult cand sunt langa tine, acesti falsi prieteni nu se dau inapoi de la nimic pentru a te barfi, a te calomnia, si a te vorbi pe la spate. Un om cu doua fete nu are cum sa iti fie prieten!

Incearca sa iti dai seama daca "prietenia" unei persoane se intensifica atunci cand faci ceva pentru ea si se diminueaza in cazul in care nu ai putinta de a o ajuta. Cineva din cercul tau de cunostiinte poate sa dea semne ca te apreciaza nemaipomenit de mult atunci cand are nevoie de ajutorul tau dar, imediat ce obtine ceea ce vrea de la tine,  se poate purta ca si cum nu te-ar fi cunoscut niciodata.

Adevaratii prieteni tin la tine pentru ceea ce esti cu adevarat. Daca incearca sa te transforme in cineva care nu te reprezinta, nu iti sunt prieteni, asa ca nu mai are nici un sens sa iti pierzi vremea cu ei.

Prietenii tai autentici ar trebui sa aiba un scop, un ideal in viata. Atunci cand ei traiesc de astazi pe maine, fara a avea un autentic sistem de valori dar incercand, in schimb, sa iti distruga pretuirea fata de familie sau alte lucruri si fiinte pe care le pretuiesti, inseamna ca se straduiesc sa iti ruineze viata, ca sunt intr-un anume fel invidiosi fata de ceea ce ai sau ai putea avea (nu neaparat din punct de vedere material).

Incearca sa iti aduci aminte in ce fel ai fost dezamagit pana acum de un om care credeai ca iti este prieten, si vei face diferenta dintre persoanele bine intentionate fata de tine si cele, care sub masca prieteniei, nu iti doresc nimic altceva decat raul!

Daca stii alte feluri despre cum se comporta un fals prieten, sau ai trecut prin experiente de viata ce ti-au relevat ca un "prieten" iti este de fapt dusman, astept cu mare interes sa ne povestesti despre asta! 


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Prietenia dintre barbati si femei , un lucru imposibil? 

Povestea fetei cu patru prieteni

Prietenia in citate, aforisme, maxime, statusuri
Cine iti sunt adevaratii prieteni? Cine iti sunt adevaratii prieteni? Reviewed by Diana Popescu on iunie 10, 2014 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Prietenii adevarati???Din ce in ce mai rari si greu de gasit.Interesul le,,poarta fesul,,in majoritatea cazurilor.Mai exista prieteni,,de suflet,,dar extrem de rar.Eu,nu i am gasit...inca.Am crezut ca am si m am inselat.poate voi cunoaste in viata asta,un prieten adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubesc relatiile autentice iar un prieten adevarat nu te minte in nicio situatie, nu incearca sa para altceva decat este ci din contra ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect,doar ca acei prieteni,,adevarati,,sunt pe cale de disparitie.Se poate chiar cativa ani,sa consideri pe cineva prieten adevarat si te tradeaza,cand te astepti mai putin.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.