Omul care a vrut sa aline toate durerile lumii

Putem oare sa sacrificam totul, toate darurile cu care suntem binecuvantati si sa reusim astfel sa alinam toate durerile lumii? Poate ca acesta poveste cu talc are darul de a ne lumina,  a ne ajuta distingem adevarata limita dintre egoism si altruism, dintre individualitate si colectivitate, dintre nazuinte si realitate...

Omul care a vrut sa aline toate necazurile lumii

Poti alina toate durerile lumii?
Poti alina toate durerile lumii?
Un om foarte bogat, ce invartea zi de zi mii de milioane de euro pe degete, a citit intr-o dimineata, la micul dejun, un editorial dintr-o  populara gazeta, ce descria cu lux de amanunte saracia si foametea ce bantuia omenirea.

Acest articol i-a schimbat viata! A realizat dintr-o data ca se lasase in voia un feroce egoism , procupandu-se sa faca tot mai multi bani pe care, pana la urma, nu avea cum sa-i cheltuiasca, oricat de mult s-ar fi straduit, pana in cea din urma zi a vietii sale. Pe de alta parte, existau pe glob, atatea zone defavorizate, unde oamenii isi duceau cu greu traiul de azi pe maine!

Nu a stat mult in cumpana si si-a daruit intrega avere unor opere de caritate. A fost aplaudat, ridicat in slavi vreme de cateva saptamani, apoi oamenii au uitat de el.

Dupa o vreme, omul foarte bogat odinioara, ce abia mai putea sa-si asigure acum traiul zilnic, a cules dintr-un tomberon un alt ziar, ce aducea la lumina tragediile prin care treceau persoanele grav bolnave, ce asteptau de ani de zile sansa de a li se transplata un rinichi.

Fara sa mai stea pe ganduri, a mers val-vartej la un spital, si i-a spus unui doctor batraior, cu niste ochelari uriasi, ca vrea sa-si doneze un rinichi. Medicul si-a frecat mainile cu bucurie si l-a dus imediat intr-o sala de operatii. Peste cateva ore, binefacatorul omenirii avea un rinichi in minus, dar se simtea nemaipomenit de multumit gandind ca reusise sa salveze o viata!

"O viata? Numai O viata?" a reflectat ceva mai tarziu omul nostru. A dat fuga iarasi la spital si i-a spus doctorului ca vrea sa faca mai mult pentru omenire. Medicul l-a privit curios prin ochelarii sai imensi, si l-a intrebat, "Pai, ce ai vrea sa mai faci?" "Vreau sa donez totul, toate organele mele, de la ochi si plamani, pana la ficat si inima!"

Doctorul a ramas mut de uimire si, intr-un tarziu, i-a zis, "Este imposibil! Nu avem voie sa iti facem asa ceva! Asta ar insemna un fel de sinucidere asistata, un fel de eutanasiere!"

Fostul milionar a plecat abatut, a ratacit vreme de mai multe ore pe strazi, a ajuns acasa, s-a dezbracat, a mers in baie si a dat drumul la apa calda. S-a asezat in cada si, cu o miscare fugeratoare, si-a luat viata folosind briciul cu care obisnuia sa se barbiereasca zilnic. Desigur, mai inainte de asta, nu a uitat sa scrie pe faianta din baie, cu litere mari: "DONATOR DE ORGANE."


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Unde este divinitatea omului ? | O poveste cu talc

10 reguli pentru a fi om

Podul bunatatii Feng Shui | O poveste cu talc
Omul care a vrut sa aline toate durerile lumii Omul care a vrut sa aline toate durerile lumii Reviewed by Diana Popescu on iunie 27, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Foarte rar se intampla asta!!!Nu stiu cat de veridica este povestioara dar totusi pana la urma oricati bani ai avea nu vei fi niciodata satul de acestia,dar implinirea sufleteasca banuiesc ca se dobandeste foarte greu pentru majoritatea oamenilor care nu cunosc decat fericirea banului.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.