Povestea lui Alice|Cum sa faci sa nu te insele iubitul|iubita ta?-

Casca ochii si citeste povestea lui Alice, fiindca aceasta te-ar putea ajuta in relatia cu iubitul sau iubita ta!

Povestea lui Alice

"Si daca as stii vreo "solutie" ca sa poti sa-ti pastrezi iubirea vietii, sa-ti manance din palma si sa nu mai fii inselat|a niciodata, ce mi-ai oferi, Diana, in schimb ca sa-ti spun?
Sinceritate si atentie ai la indemana? Atunci ma pornesc:
Si eu m-am lovit cu capul de prag, n-am scapat!

Pe X, l-am curtat eu, la inceput, nu el pe mine, cu dezinvoltura primei tinereti.
Aveam 17 ani si pentru mine era o provocare fireasca sa il am pe cel mai frumos barbat tanar din oras, pe care l-am cunoscut pe o retea de socializare.
Un fel de crai de urbe, ce isi facea veacul prin localurile studentesti, iar toate fetele, mici- mari, ce mai, erau innebunite dupa el, dupa atentia lui...!
A fost extrem de simplu sa ma insinuez in anturajul sau si sa devin Numarul 1.
Cand am inceput sa-l cunosc mai bine, mi-am dat seama ca ceea ce imi oferea el nu era ce-mi trebuia mie!
In spatele sigurantei relatiei incepute nu aveam nimic.
Doar certurile cu parintii mai razbeau pana la mine, pentru ca ei simteau ca se intampla ceva..
Ca am iesit din rutina vietii de liceeana si ca m-am schimbat peste noapte...Dar nu indrazneau sa intrebe sau sa creada!
Gasca selectiva din care devenisem parte era alcatuita din cupluri, marea majoritate fiind liceeni in ultimul an.
X era cel mai mare, student in anul doi, eu cea mai mica, dar nu mai are importanta!
Sarea si piperul grupului nostru era insa Y, a carui minte sclipitoare ma provoca intelectual si de care incepusem sa dezvolt o dependenta ambigua, pe zi ce trecea
Discursurile noastre ii  ameteau si amuteau pe ceilalti...
Pana ce, partenerii nostrii ne-au parasit, crezand ca suntem duplicitari...
Gasca nu s-a dizolvat, insa.
Frenezia cu care ma intaneam cu Y s-a stins in momentul in care mi-am dat seama ca el imi este superior intelectual. Ii invidiam pur si simplu capacitatea mai mare de a absorbi informatiile si nu stiu cum facea ca se intalnea in acea perioada cu o multime de oportunitati sociale la care eu nici nu visam.
Asadar, m-am pus cu burta pe carte! Mi-am luat bacul si chiar am dat examen pentru admitere la facultate si l-am luat cu brio.
In ultimul an, mi-am intalnit iubirea vietii mele!
Un tip care, la naiba, este un tip foarte destept si aratos si  cu care am avut perioade fericite, dar si stanjenitoare, la inceput.
Hai  sa-ti spun, ca virginitatea era unul din subiectele aprige de care se agata si imi facea reprosuri. si cavalerul meu medieval se lega.
Fiindca nu o data l-am surprins flirtand cu alte femei, intr-o seara, am pus cartile pe fata si l-am intrebat daca ma iubeste si daca m-ar insela cu alta.
Mi-a spus ca poate, surazand ironic.
Fara sa-l las sa respire, am inceput sa turui:
-Asculta, daca te pune dracu sa ajungi in patul alteia, iti promit ca am s-o fac cu toti prietenii si amicii tai, chiar si cu seful tau!
Te voi urmari toata viata si cand ti-o fi lumea mai draga, ma voi insinua in viata ta pe negandite.
Iubirea vietii mele a cascat ochii mari si mi-a zis:
- Nu vei indrazni!
- Provoaca-ma si vei vedea, i-am raspuns eu si de atunci lucrurile s-au schimbat radical.
Ne-am casatorit si incercam sa ne cladim viitorul fara alte bazaconii.
Atat!"

Nota Dianei:
Prejudecatile barbatilor si  labilitatea emotionala in care sunt implicate unele cupluri,  imoralitatea si nematurizarea unora duc spre inselatorie si sfarsitul amar al relatiilor, cuplurilor.
Tu ce parere ai?

De cate feluri este gelozia?
O iubesc, dar ma inseala!
Semne, banuieli ca te inseala sotia
Povestea lui Alice|Cum sa faci sa nu te insele iubitul|iubita ta?- Povestea lui Alice|Cum sa faci sa nu te insele iubitul|iubita ta?- Reviewed by Diana Popescu on iunie 04, 2014 Rating: 5

28 de comentarii:

  1. Orice si oricum am face(ambele sexe)infidelitatea exista si daca se....doreste, se infaptuieste,oricate am face pt.partener.Iubirea ar trebui sa fie reala si sincera,ca sa nu incapa vorba de,infidelitate.Despre asta este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Barbatii,dar si femeile inseala.Daca se doreste lucrul acesta poti face orice,ca tot.......dupa 3ani partenerul meu m a inselat.Tot pe tine te iubesc,dar...din plictiseala si curiozitate,am comis o!!!!OOOOOOARE,cate femei au auzit expresia asta????????Sunt iubite si totusi...inselate!Problema este cu,,tot pe tine te iubesc,,ca dupa o escapada de asta,nu mai ai incredere in el_ea si pacat de cuplurile,care se destrama din.......curiozitate sau ispita de moment!Aici este drama adevarata si dureroasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deși pot înțelege eficiența gestului ei prin insolitul angajamentului pe care și l-a luat în fața lui, dezaprob total cum pune problema: de ce și-ar consuma (prin absurd) în acest fel viața? De ce ar accepta, cu ostentație, să-și coboare sub minimul decenței și, mai ales, ce-ar rezolva cu asta?
    Firește, era în sine un neadevăr, menit să contracareze potențiala lui trădare. Destul de eficient, dacă ne întoarcem la mentalul bazal al bărbatului: acel exacerbat simț al proprietății asupra femeii lui și impresia că sexualitatea femeii înțeleasă distinct de a lui - el are, ea e avută. Tocmai acest 'ea e avută' (decriptat în mintea bărbatului ca 'altu' a avut-o) e impulsul declanșator al violării de proprietate. De aici și proporțiile diferite ale comportamentului adulter: dacă el o face, e o reconfirmare a firescului drept, prin naștere deferit lui, de a invagina legitimat de atât de sofisticata întrebare 'De ce nu?', pe când, dacă o face ea, e un afront adus însăși demnității lui atât de lezată de logica discursivă: 'Tu nu i-ai făcut nimic lu' ăla, ăla de fapt te-...!'
    Suntem destul de proști pe alocuri, ca masă amorfă masculină. Simplu fapt de a o spune un "exeget" al lor, e nimic altceva decât evidența de a fi prin cam prin prea multe.
    N-am să cad în derizoriul apologiei purității feminine; nici nu am mandat pt. a vă fi tribun. Am să spun totuși că promiscuitatea care stă în spatele duplucității voastre nu este singurul motiv care vă incriminează în boxa acuzaților. Femeia se raportează diferit la sex, nu atât în virtutea morfologiei corporale (deși putem avea o amplă discuție și pe tema asta dar, probabil, pudibonderia voastră n-o va permite deși știți la ce mă refer) cât din rațiuni ce țin de aria inconștientului matern și necesitatea de protecție. E mai complicat, în fine. Mult din rațiunea de a înșela a femeii, ține de aspecte intrinseci viitorului, mai degrabă decât prezentuluo. Logic, nu mă leg de anestezierea instantanee a simțurilor și acordul spre consum pompieristic a actului sexual.
    Felicitări autoarei, încă o dată inspirată.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super explicatii si intr adevar,barbatii si femeile gandesc si simt total diferit vz.de sexualitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine ma distreaza cum oamenii incearca sa traiasca o viata rupta de realitate, ca in filme, cu promisiuni, iubiri, femeile cu feti frumosi pe cai albi, treziti-va, traiti-va viata cu etapele ei, nu va mai luati dupa altii care au trait 40-50 ani impreuna, au facut o gramada de compromisuri. Traim vremuri moderne, nu trebuie sa faci compromisuri doar ca sa nu stai singur o perioada, nu iti neglija prietenii, familia, da-le la fel de multa importanta ca partenerului, femeile au prostul obicei ca atunci cand intra intr-o relatie neglijeaza oameni mult mai importanti si care au fost langa ele pana atunci, se merita? O relatie, majorityatea relatiilor, oricare ar fi ele, si de prietenie, se bazeaza pe respect, ori cand cineva te inseala, minte, dispare respectul, trebuie sa stii cand sa spui adio.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da.din pacate spunem ADIO,din ce in mai des.Vremuri moderne?Astea?Compromisuri faci oricum ,ca e relatia de 2,3,ani,ca este de 40-50ani.Cei de,,cursa,,lunga demonstreaza multe calitati de,,cuplu,,.prin comparatie cu actualele cupluri absolut fara compromisuri,in care nu exista decat,ideea de sex,bani,distractie,superficialitate.la primul si marunt obstacol....pa,pa,draga,alta la rand,alta sa vina,,doar are balta peste,,nu?????Gandire moderna?Da.se poate,o gandire care distruge cuplul si iubirea!Spunem ADIO,usor si trecem si mai usor la alta relatie si tot asa....pt.ca fara absolut nici un compromis,nu functioneaza,nimic!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cât pesimism...!! După topică, majoritatea vă bucurați încă de cruditatea tinereții; de unde atunci atâta deziluzie și abandon?! Ah, pasagere degustări de 'iubire' fardată cu rele intenții? Trec dragilor, pe atât de repede pe cât v-au consumat. Dar dacă permiteți maturări forțate de logica 'nu există iubire, totul e compromis!', atunci da, voi înșivă sunteți un pariu pierdut cu fericirea.
    E atât de multă frumusețe acolo...n-o mai gâtuiți cu meteorice rateuri!! N-o mai sufocați cu relația îndelungată ca unică scuză lamentabilă de a nu putea părăsi convenții sociale menite eșecului!! E cardinal să nu încetați să căutați!!
    Uneori, ne trezim având ce nu mai știm dacă sau de ce vrem și facem asta când un zâmbet, o privire, un fugar dialog năvălesc de niciunde peste stabilitate. Habar n-ai când s-a întâmplat...Dar de s-a întâmplat, uite o noutate amice/-o: erai predispus ei cu mult înainte să te cuprindă! De ce? Asta îți rămâne ție să afli...
    Suntem pe atât de buni în a simula confortul stabilității mecanice, pe cât de proști să îndrăznim nebunia...!!
    Omul e supus greșelii dar asta nu înseamnă ca unele 'greșeli' nu ne vor sta alături până la moarte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este pesimism,nici nu inseamna ,,ca ne sufocam,,cu relatiile indelungate,gasind scuze lamentabile pt.norme sociale,,impuse,,(menite esecului).Gandirea actuala,nu este intotdeauna cea mai profunda si stabila(vz.de relatii)si nu este f.sanatoasa,chiar daca nu prevede ,,in regulament,,nici un compromis,nici o profunzime(totul rapid,efemer,superficial).O relatie indelungata(chiar foarte)poate demonstra iubire,toleranta,etapele maturizarii cuplului(impreuna)un psihic puternic si respect ,afectiune pt.partener pana intr acolo,incat nu pot trai unul fara celalalt.Cunosc asemenea cupluri,sunt extraordinari.Sunt atat de puternici,prin faptul ca au rezistat,,intemperiilor,,anilor,incat nu pot decat sa ma inclin in fata lor.N au simulat,confortul sau prostia,prin,,durabilitatea,,cuplului.Sunt fantastici,d le MIKAEL,oricat doriti d voastra sa explicati stiintific,lexic(bogat),sau sa contraziceti uneori cu inversunare, orice comentariu.Pareti a nu fi de acord cu aproape nimeni,la orice art.aveti ceva nu de ,,comentat,,ci de,,contrariat,,siempre.Va credeti din cate vad f.destept,aveti o atitudine de autosuficienta,impinsa la maxim,un aer de superioritate,prin felul critic si niciodata de acor d cu nnimeni,decat cu.....d voastra!Sa nu va ,,sufocati,,de atata narcisism.Oricum, suntem toleranti si suficient de inteligenti ,incat sa acceptam si alte opinii,nu doar explicatii,,pompoase,,mereu de dragul de ai contraria pe toti,ca sunteti cel mai....istet!!!!!!N as crede!ana.

      Ștergere
    2. Comentez doar pt. a spune că 'N-am ce comenta!' la o așa distanță de logică. Nu trebuie să fim consensuali în orice. Dar apți de opinie proprie, da. Dacă se menține în parametrii corectitudinii, e și bine-venită.

      Îmi face în continuare plăcere, Ana. Mi-ar face și mai mult dacă nu m-ai mai încărca gratuit cu străine de mine intenții.

      Zâmbete.

      Ștergere
  8. Da, lumea este plina de oameni care VOR sa faca rau. Nu e pesimism! Ei vor percepe greselile pe care le fac? NU! Poate doar cand e foarte tarziu si vor vrea o sentinta "omeneasca" la tribunal ! OMENEASCA! Un barbat care a premeditat cu un prieten sa-si bata joc de prietena lui pentru ca i-a spus ca va fi primul! Dar el astepta de prea mult timp si a decis ca a sosit timpul! Impotriva vointei ei! Asta e cruditatea tineretii pentru unii. Si nu vorbim de persoane needucate, dimpotriva, provin din familii foarte bune, dar el se considera un "print". care mergea din floare in floare. Iar ea era cuminte si l-a crezut onorabil, onest ........Mikael asta e o degustare de iubire fardata cu rele intentii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, dragă interlocutoare, asta e o abjectă patologie, una dintre cele mai mizerabile proferări de atingere a individului din întrega societate. Pt. că-i lezează nu numai integritatea corporală, dar îi amputează întregul sistem de referință asupra sinelui și semenilor.
      Vreau să cred că nu aici ai înțeles că polarizam eu, ci pe cu totul și cu totul altceva.
      Cât despre aceste dejecții ale umanității, specula slăbiciunii (corporale, înainte de toate!) aș condamna-o, fără drept de probațiune a eticului, la aceeași pedeapsa, Legea Talionului: îți iau ce mi-ai luat și cu ce mi-ai luat !!!
      Departe de a fi o compensare, stabilește precedente! Iar asta oferă premisele unui comportament infracțional suprimat într-o posibilă cazuistică asemănătoare!
      Am deviat de la subiect. Scuze proprietarei.
      Sper totuși că acum am clarificat orice intenție din partea mea de a susține sau încuraja asemenea manifestări precum cea mai sus amintită.

      Ștergere
    2. 1. Ca de obicei inversunat, radical, si la obiect, draga Mikael.
      2. Nu sunt proprietara ori proprietareasa. Daca ceea ce incropesc din cuvinte ofera prilejul unor dezbateri ce depasesc tema initiala, n vad nimic rau in asta.
      Multumesc

      Ștergere
    3. Instanța nu judecă în echitate, deci după ce e 'bine' sau 'rău' = drept, ci după ce spune legea. Așa că-mi rămâne mie (nouă, oamenilor...adică) să fim uneori o altă formă de justiție. Unde codul de procedură civilă/penală convertește abuziv caltaboșii, cârnații și BMW-utile în decizii favorabile, civismul lasă loc umanității. Și e exonerat de bună-conduită de gravitatea faptelor.
      Nici măcar nu e prea complicat, dacă nu uiți pt. ce-o faci.
      În rest...discreție.

      Ștergere
    4. Draga anonim,d l MIKAEL si a pus in gand sa critice pe toata lumea,Nu comenteaza,ci critica,judeca,uneori fatis alteori subtil,dar se crede detinatorul adevarului suprem si absolut,relevat printr un limbaj cu ,, bogat,, sau....,,alambicat,,.Credeam ca oamenii cu cat sunt mai educati,informati,mai destepti,dezvolta toleranta si acceptare a celorlalti,prin modelare si nu prin infatuare si superioritate prin fiecare respiratie...a lor!La inceput mi s a parut acest domn a fi ok,dar pe masura ce tot vad comentarii.ma dezamageste...calitatea umana(a d lui)nu lexicala(nu ma impresioneaza).Numai bine!ana.

      Ștergere
    5. Nici un om nu poate coborî sub propriul lexic, cum nici un om nu se poate dispensa de propriile sale categorii ale gândirii. Și nici legendă cuvintelor sale nu e obligat să pună. Dar, ca și tine, are dreptul la opinie pe piața liberă a ideilor. Dacă nu poți accepta asta, evită-l și toate vor continua de unde au rămas.
      Cât despre toleranță...e chiar justificarea acestui mesaj.

      Toate cele bune, Ana.

      Ștergere
    6. Ignoaranta,intr adevar este cea mai buna.Degeaba,tot vorbim .....mai bine ignor sau evit sa mai citesc(comentariile dv)si este ok!

      Ștergere
  9. Mikael -Mahmudel, te tot invarti intre- ermetism si "incarcaleala reflexiva". Justitia umana nu este niciodata dreapta. In popor se spune:"Traverseaza pe unde vrea el, ca sa-l duci unde vrei tu." De ce ne parasesc , de ce ne inseala barbatii? Stiti de ce ? Pentru ca suntem uracioase, cicalitoare, pentru ca la inceput semanam cu "Mama lor" ca mai pe urma sa semanam cu muma padurii. Pentru de multe ori ne lipseste respectul pentru noi insine. Pentru ca slutim,. ne uratim de multe ori cu voia noastra si cu ajutorul corporatiilor farmaceutice, de produse cosmetice. Perntru ca nu suntem capace sa punem in evidenta ce avem frumos si bun in noi, pentru ca ne coafam ca vecina, ne tunde ca Anda Adam dar suntem slute ca Oana Zavoranu.Alte motive. . . pentru ca dupa o nastere acordam mul, prea mult din timpul nostru copilului, pentru ne lamentam de tot si de toate. Dar stiti pentru ce motiv se duc barbatii "dupa altele" ? Pentru ca stiu ca nu e voie, nu le este permis, e interzis si tot ce este interzis da mancarimi cam peste tot. Stiti cum procedez eu si asta cam toata viata ? Mereu l-am pus pe jar, l-am parpalit. Il faceam gelos, nu ostentativ, atat cat sa nu aiba nici macar un motiv de galceava. Poate spune multe lucruri rele la adresa mea, dar ca s-a plictisit langa mine, mai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce legătură are tot extazul ăsta lingvistic cu ce am scriu eu anterior?! NICIUNA. Nu ai înțeles absolut nimic din ce am spus eu și nu faci altceva decât să pedalezi pe truisme la care, dealtfel, consimt în totalitate.
      Replica mea a fost ca urmare a comment-ului (pertinent) pe care autoarea dinaintea mea l-a făcut vizavi de 'iubire cu forța; ce naiba legătură are cu ce dezbați cu vehemență tu aici?!
      Unde m-ai văzut pe mine că încurajez adulterul?! EU am scris așa ceva undeva?! Unde am scris eu că a fi bărbat e asociat cu a fi porc și că asta e, by default, de respectat de femeie?! Reia prima mea postare și vezi cum m-am poziționat eu pe subiect înainte de a-mi ține mie, probabil de-o vârstă cu tine, apostrofare pt. cum oferta mea de libertinaj deșănțat e cea mai viabilă!!
      Pfff, eu îmi susțin mereu opiniile pe argumente și nu pe numismatică țigănească!

      În rest,
      numai de bine.

      Ștergere
  10. O vreme si eu citeam,comentariile domnului de mai sus,dar n o mai fac pentru ca mi se pare inversunat,transant,arogant.Cum scrie mai sus ana,evitam sa mai citim si este mai bine.In schimb,o apreciez mult pe autoarea blogului,imi place tot ce scrie,toate articolele.Putere de munca si inspiratie,ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trăim vremuri prea fragmentate ideologic și sub prea puternică presiune socială. În astfel de timpuri, prea marea încărcătură emoțională devine un atentat la însăși integritatea individului. Așadar:

      Înverșunat? Dacă a fi înverșunat înseamnă a sta drept în apărarea principiilor mele și libertății credințelor înseamnă a fi înverșunat, da, sunt înverșunat.
      Tranșant? Dacă a dezavua duplicitatea și jumătățile de măsură ca izvoare ale compromisului înseamnă a fi tranșant, da, sunt tranșant.
      Arogant? Dacă am mereu ceva de spus pentru că fac uz de dreptul meu de a avea opinie și dacă pt. asta mă folosesc de orice instrument intelectual și/sau lingvistic, da, sunt arogant.

      Dar,toate astea, nu mă fac mai puțin eligibil în nici un for de dezbatere publică și nimeni, sub nici o circumstanță nu poate deveni decidentul poziției mele!

      Acum, Ana, ferventa mea constestatoare, și oricine în cauză, voi câte din cele de mai sus puteți bifa prin posturile la adresa mea? Și ia aminte și la comparația limbajului în care eu m-am adresat mereu respectos pe acest forum și cum, mai sus, mi se răspunde. Poate ești mai bună decât mine și eu mai sancționabil, dar nu așa se arată.

      Chiar am să mă opresc aici cu orice comentarii pe subiect și am s-o rog pe Diana să-și manifeste public poziția față de intervențiile mele iar eu îmi asum tot ce va decurge din ea.

      Mulțumesc.
      Mikael.

      Ștergere
    2. Mikael, nu te opri, abia ai prins forte. Ne-ai lasat cu gura cascata si cu DEX-ul zapacit de atata frunzareala. Iti multumim ca ne-ai luminat !

      Ștergere
  11. Da.Daca nu ne lumina cu lexicul,d lui muream prosti si e.....pacat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu-mi vine sa cred! Am citit toate commenturile voastre! Si m- ati dezamagit o parte din voi! N-am putut modera pana acum pentru ca m-am imbolnavit.
    Ce aveti cu Mikael?
    Bine, inteleg!
    Oamenii ca el sunt rara avis si voi nu acceptati acest lucru.
    Ati facut o multime de afirmatii offtopic din care am pierdut cu totii!
    Mai ales stima!

    RăspundețiȘtergere
  13. Stai linistita,diana, ca i va trece!.Este un om puternic,dupa cum vad,a fost o nemultumire declarata din partea mai multora,cum pare firesc,date fiind ,,situatiile,,create de insusi..d l!Stima este intacta,dezamagirea trece,poate ca si acest domn,va adopta un stil de,,accept,,sau neutralitate....in comentarii.Atat!Este diferit sau deosebit,de toti de.....pe aici,nu i problema asta....dupa cum ai vazut,mai multa lume,l a apostrofat.II trece,sau trece peste acest inconvenient.Concluzia;poate este bine sau agreabil sa para macar ca,,accepta,,restul lumii asa cum este(de nivelul ei),prin comentarii,altfel starneste controverse,la nesfarsit.Nu sunt singura care,,l a suparat,,dupa cum s a vazut.sa trecem peste...si sa mergem inainte!!!!!!!!ana.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mie mi-au placut comentariile Mikael. Mi-au placut si interventiile Dianei. Atat! Restul comentariilor...Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce, doamne fereste???/Pentru ca nu toata lumea este de acord cu MIKAEL?Asta este,avem opinii si uneori divergente,care nu omoara pe nimeni,de altfel.Daca toti am fi de acord cu toti,unde ar exista,polemica si altele.?

    RăspundețiȘtergere
  16. tin minte ca atat de agresiv eram si eu cand imi argumentam punctele de vedere... acum bufnesc in ras cand observ ca ''traditia continua'' de fapt fiecare are cat ii trebuie

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.