Caderea din vise | Interpretarea si semnificatia viselor

Un vis frecvent intalnit in universul oniric al oamenilor este cel al caderii in gol, intr-un hau, intr-o prapastie, dintr-un loc foarte inalt, de pe piscul unui munte, o cladire sau un avion. Contrar credintei populare, nu ai cum sa mori daca nu te trezesti din aceasta cadere visata inainte de a te lovi de pamant. Pentru a interpreta adecvat si a intelege semnficatia unor astfel de vise este necesar sa examinezi cu atentie ceea ce ti se intampla in viata reala.

Interpretarea si semnificatia viselor cadere
Caderea din vise
Atunci cand cazi, cand plutesti prin aer indreptandu-te vertiginos catre pamant, nu iti mai poti controla miscarea si nu mai ai nimic de care sa te agati. Din aceasta perspectiva, caderea din vise este asociata cu o situatie din viata lucida asupra careia pierzi controlul si nu mai reusesti sa o stapanesti. Poate ca te simti coplesit, neputincios sub apasarea responsabilitatilor ori grijilor de la scoala, serviciu, din viata ta de familie sau din cea sentimentala. Ai scapat fraiele si nu te mai simti capabil sa faci fata cerintelor existentei cotidiene.

Intr-o alta interpretare, visele in care cazi inseamna ca esti (te simti) lipsit de simtamintele pozitive de incredere in tine insuti, siguranta si stabilitate a existentei tale. Nu esti sigur de postura sau statutul tau intr-o anumita circumstanta ori relatie umana (de cuplu). Poate ca, in viata reala, esti pe punctul sa iti pierzi slujba, casa, o posesiune ori o fiinta importanta. O astfel de posibila pierdere te face sa simti ca iti fuge pamantul de sub picioare. Mai mult decat atat, visele despre cadere semnifica si sentimentul de rusine, inferioritate, vulnerabilitate, si scazut respect fata de sine. Este posibil sa fii strabatut de temerea ca nu te vei ridica la inaltimea asteptarilor altora sau ca nu vei reusi sa-ti mentii pozitia sociala ori profesionala. In cazul in care, de curand, ti s-au impus niste mari responsabilitati sau sarcini, nu este deloc exclus sa visezi cum te prabusesti intr-un hau.

Pe de alta parte, caderea din vise poate reprezenta un semnal de alarma fata de comportamentul tau iresponsabil, imprudent, sau fata de deciziile eronate luate in ultima vreme. Poate ca te indrepti pe un drum gresit in viata si, daca persisti sa faci asta, risti sa te prabusesti intr-un adanc esec.

Potrivit teoriei lui Freud, visele despre cadere indica faptul ca esti pe punctul sa te lasi intru totul in voia impulsurilor ori imboldurilor tale erotice.

Schimbarile fiziologice din trupul tau atunci cand "pici de somn" pot da nastere unui vis despre o cadere in gol. In clipele cand visezi ca te prabusesti, mainile si picioarele tale pot fi cuprinse de o miscare necontrolata numita miclonie nocturna, indeajuns de puternica pentru a te trezi din somn.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Urmarit in vise | Interpretarea si semnificatia viselor

Iubitul din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Dezbracat in vis | Interpretarea si semnificatia viselor
Caderea din vise | Interpretarea si semnificatia viselor Caderea din vise | Interpretarea si semnificatia viselor Reviewed by Diana Popescu on iulie 30, 2014 Rating: 5

86 de comentarii:

  1. Buna dimineata! M-am trezit speriata. Am un teren de vanzare si am visat ca era o alunecare de teren acolo, dar doar pe pamantul meu si eram amarata in vis si ziceam ca acum nu il mai pot vinde. Oare ce inseamna visul? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Poate insemna ca iti este teama sa nu ai un esec in curand. Poate ca esti pe cale sa dai un examen (de viata), sa obtii o aprobare, sa ai o intalnire importanta si iti este frica ca nu vei reusi sa ai succes. Pastreaza-ti increderea in tine insuti, si vei avea mai multi sorti de izbanda!

      Ștergere
  2. Buna dimineata! Si eu am avut un vis : eram cu o colega de scoala intr-un mall. Ea a alunecat pe scari si nu se mai putea ridica, caci langa ea era o foarte mare inaltime.
    Eu ma duc s-o salvez, si calc pe niste bare din metal care apartineau scarii. Ma prind de o alta bara de mai sus si parca simteam ca e alunecoasa. Atunci mi-am dat drumul si am cazut. Stiu ca m-am trezit inainte sa ma lovesc de podeaua mall-ului. Toata lumea se holba la mine. Ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Trebuie sa ai grija pe cine ajuti (nu este vorba neaparat despre respectiva colega de scoala), intrucat, poti sa ajungi tu insati intr-un impas daca dai ajutor cuiva care nu il merita sau care are intentii rele fata de tine. Gandeste-te ce persoana din jurul tau ar putea corespunde descrierii de mai sus.

      Ștergere
    2. Bună,va rog sa mă ajutati sa tălmăcesc un vis. Visam ca eram in munti, la o inaltime foarte mare, alături un izvor, copilul meu de 5ani ,a mers la margine, iar eu îl tineam sa nu se prăbușească. Era speriat si el si eu.

      Ștergere
  3. Buna ziua.2 nopți la rând am visat gravide (colege de la facultate si chiar pe surioara mea de 9ani !!??) si aseară am visat cutremur (Eram cu mana nea in drum spre bunicul mea si am vazut cum cade blocul pe langa care treceam;eu si mama ne-am retras pe mijlocul drumului ca sa ne apăram un pic de dezastru dar imediat m-a apucat panica pt ca surioara mea era la bunicul la bloc;imi era teama ca ar putea pății ceva).Oare ce inseamna toate visele astea?Eu de obicei nu visez sau nu-mi amintesc...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua! Am avut un vis in care se facea ca un prieten pentru care si am sentimente se tot arunca pe spate ca si cand ar fi vrut sa se sinucida si era foarte deprimat. Ce ar putea insemna? Mentionez ca in viata reala e o persoana foarte sociala dar nu are un grup si din nefericire este antipatic multor persoane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te temi de faptul ca antipatia fata de el l-ar putea aduce in pragul deprimarii, sinuciderii. Desi reusesti sa ii obiectivezi persoana, tii la el. Am facut o exceptie cu tine pentru ca, de obicei, răspund numai la comentariile sau interpretez visele celor care se împrietenesc cu mine înscriindu-se pe site-ul meu (vezi rubrica din subsolul paginii)!

      Ștergere
  5. Buna . te rog ajuta ma si pe mine daca poti cu un vis foarte ciudat .

    RăspundețiȘtergere
  6. Se facea ca aveam un parfum care nu mi placea si am comandat altul. Eram la o terasa cu parintii mei . parca pe un deal . era un restaurant , o cladire veche si o baie ft urata,murdara. Pe terasa era chiar si canapele la mese si erau oameni imbracati in costume populare si ne servea o pitica .si apooi pe un alt deal era o mireasa . era nunta . dar mireasa era ft invarsta gen 60 si cv de ani. Si avea o fetitavmica si o rochie alba toata volane. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună!Este atreia oară când visez ca sunt turist și fac poze .În primul vis era un oraș cu clădiri mari și superbe ,iar ultimul eram la munte ,și am văzut clar pt prima oara ca pe vârf erau înșirate mori de vânt .Apoi fiul meu a căzut de la mică înălțime și m-am speriat rău .Ce pot însemna ? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Seby Filip. Faptul ca te visezi ca un turist poate sugera ca te simti nesigur de/in mediul tau inconjurator, iar pozatul semnifica de obicei ca esti mai curand spectator decat actor in viata ta. Atat cladirile mari cat si muntele sunt asocieri cu inaltimea, iar morile de vant reprezinta forta mintii tale. Asadar, nazuiesti spre inaltimi ale trairii, prin care sa-ti dovedesti abilitatile mentale. Poate ca aspiri sa faci ceva maret sau iesit din comun, dar acest lucru poate ameninta cumva siguranta fiului tau.

      Ștergere
  8. Atunci cand cineva e pe punctul de cadere si tu te fortezi sa-l salvezi, ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  9. ce inseamna cand te visezi in masina de salvare bolnav dar tot odata si conduci acea masina? teoretic ma conduceam singur la spital

    RăspundețiȘtergere
  10. buna....eu am avut un vis tare ciudat..m'am visat in spital impreuna cu copilul meu si afara gen pe balcon (terasa) era sotul meu impreuna cu fratele meu....am intrat inapoi ca sa imi schimb copilul si cand am iesit iar pe balcon era sotul meu impreuna cu cumnatul meu si alti 2 baieti....unul dintre acei 2 baieti a cazut de la balcon si dupaia parca a zburat pamantul de sub picioarele noastre si ne'am trezit si noi in cadere...primul baiat care a cazut murise (in vis) si eu cand am ajuns jos am observat ca copilul meu inca era sus....si cand am dat sa ma duc dupa copil sa il iau m'am trezit speriata....aa si in vis erau si 3 caini....ce credeti ca inseamna? stiu ca e ciudat rau visul

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,eu de la un timp am acelasi visuri cum cad de la inaltime, nu imi amintesc alt ceva inafara ca cad si mereu cind visez acest vis ma trezesc inspaimintata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astfel de vis pot oglindi temerea ca ai putea suferi un esec major si ca este necesar sa fii cat maiprudenta in demersurile tale ambitioase. Poate ca esti pe cale sa treci printr-un fel de test foarte important pentru tine, si iti este teama ca ai putea da chix...

      Ștergere
  12. Buna dimineata ! Am visat ca treceam peste un pod, dedesubt era o apa murdara, iar in jur era plin de lume la un eveniment. Am ajuns cumva in apa, mai erau si acolo oameni, apoi am reusit sa ies fara sa ma murdaresc. Deasupra ma astepta o persoana din trecutul meu cu care in realitate nu mai sunt in relatii bune, dar in vis totul era bine si mergeam impreuna sa ne ascundem de parintii acelei persoane, insa ea, la un moment dat, s-a dus la ei, ca erau pe o strada la acel eveniment și le-a zis ca ne casatorim, iar ei nu au ripostat cum ne asteptam. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca. Podul din vise simbolizeaza de cele mai multeori trecerea peste un prag, treerea pe un alt mal, necesitatea de a renunta la un aspect trecut al vietii noastre. Cu atat mai mult cu cat apa murdara de sub pod nu te pateaza, se impune sa tai orice fel de legatura cu acea persoana, sa uiti odata pentru totdeauna legatura pe care ai avut-o cu ea. In acelasi timp, acest vis poate semnala necesitatea de a nu interpreta alti oameni prin prisma relatiei banuiesc nefericite pe care ai avut-o cu acea persoana.

      Ștergere
  13. Buna dimineata!am visat ca zburam cu elicopterul impreuna cu un coleg,el pilota!ne am prabusit intr un lac ,dar am inotat si am iesit la mal!in jur erau numai elicoptere,cautau pe cineva dat disparut!ce inseamna?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna, eu am visat ca pluteam si deodata am inceput sa ma indepartez de pamant tot mai tare si toate au disparut... tatal meu imi facea cu mana iar eu tot strigam sa ma traga in jos... apoi am realizat ca am murit si ca ma indrept spre cer. Ce ar putea sa insemne asta? ... Multumesc!...

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi pare rau, dar asa cum am mentionat pe blog, daca vrei sa-ti raspund, iesi din anonimat si inscrie-te pe site-ul meu (vezi rubrica de la subsolul paginii).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ... unde sa dau ca sa ma inscriu pe site?

      Ștergere
    2. Unde sa dau ca sa ma inscriu pe site?

      Ștergere
    3. Buna, Alyna. Vad ca ai reusit sa te inscrii, insa nu reusesc sa descopar visul tau. Pentru a-l interpreta,, te rog sa mi-l transmiti din nou.

      Ștergere
  16. Bună. Am visat ceva ciudat recent, am intrat într-o casă în care mai era o casă. În cea de-a doua nu am intrat, dar era frumoasă. Oare ce ar putea să însemne? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Casa visata este de obicei asociata cu sinele, cu lumea ta interioara. Visul tau, Erika, iti poate sugera ca trebuie sa patrunzi mai adanc in fiinta ta pentru a-i descoperi frumusetile sau ca este necesar sa-ti pui la treba intr-o sporita masura, sa iti fructifici un talent ori o inzestrare innascuta. In acelasi timp, ti s epoate semnala ca este nevoie sa ai o mai mare incredere in tine insati.

      Ștergere
    2. Mulțumesc Diana. Noapte bună.

      Ștergere
  17. Buna. 2 nopți la rând am visat ca o cădere in gol. In primul vis eram cu tatăl meu pe un vapor de vacanta si deodată m am văzut sărind din vapor in mare.
    Al doilea vis..e mai complex. Eram pe niste copaci foarte înalți si desi iar coroanele lor formau un teren pe care erau țarcuri de oi. Eram cu unchiul și mătușă mea preferați si ma jucam cu mingea. La un moment dat, acesta m a avertizat sa nu ma dezechilibrez caci suntem la o înălțime imensa fata de pământ. Am dat sa ma uit un jos si era numai ceață. Deodata, mi am dat drumul. Eram disperata, încercam sa ma prind de orice de acolo si ii auzeam cum țipau după mine... Ce poate însemna asta? Sper ca vei avea timp sa mi răspunzi. Sunt tare curioasă. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra. Te poti simti cumva la marginea unei prapastii in viata ta. Poate ca se intampla ceva in tine insati sau in lumea exterioara care te nelinisteste, mai ales ca tinde sa te scoata din felul de a trai cu care esti obisnuita. Pastreaza-ti simtul adaptabilitatii si nu te opune cu tarie unei schimbari pe care nu ai cum sa o controlezi.

      Ștergere
  18. Bună, am visat următorul vis: se făcea că eram cu masina ( cu 2 prieteni) pe un drum oarecum astfaltat dar cu destule gropi. Conduceam cu destulă mare viteză, încercând în același timp să ocolesc gropile. De la un moment dat erau tot mai multe gropi si tot mai mari. Încercam să le ocolesc, dar cum erau și alte mașini pe drum, intram în multe gropi. Drumul era cu iarbă la un moment dat, dar foarte denivelat, era ca și cum aș merge pe un munte. Și chiar așa era pentru că dintr-o dată a început coborârea, la început nu foarte abrubtă, mai lină. Conduceam cu măiestrie, sărind cu mașina pe anumite "trambuline" de pamânt, și aterizând bine. Coboram tot mai mult și eu săream tot mai tare, aproape zburam cu masina, dar interesant reuseam să aterizez bine, mașina se păstra în condiții, iar eu mă lăudam în fața prietenilor. Și a venit rampa cea mai mare, care m-a lansat mult în aer, zburam efectiv, pământul se vedea jos...imi era teama la aterizare. Am aterizat bine, dar locul unde am aterizat era înaintea unui loc cu apă care avea niste margini de beton ca un baraj. Având încă viteză am mers, am încercat să merg pe acele ziduri foarte groase si late unde era loc sa meargă o masina. Dar am pierdut controlul mașinii și am căzut în apă, dar era mică. Am căzut pe botul mașinii dar s-a redresat pe roți, apa era de vreo 1,5 metri, deci am accelerat-o sa ies din apă. Era spre marginea apei unde un drum de ciment destul de abrupt iesea din apă. Dar n-am mai reusit, motorul se stricase. Interesant ultimele faze din vis, eu eram parcă spectatorul la locul faptei. Mă uitam la prietenii mei cum erau in masina, si am sărit să le deschid usile, să iasă ptr ca intra f multă apă in masină. Și așa s-a terminat visul.
    Ce să însemne visul ăsta. Precizez un lucru, de fiecare dată când am un vis mai special, mă trezesc imediat după vis. Așa mi s-a întâmplat și cu acesta. Deci știu că trebuie să însemne ceva...
    Mulțumesc anticipat pentru răspuns
    !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Corneliu. Acest vis pare sa descrie simbolic viata ta foarte agitata, poate chiar stresanta din cauza ambitiei tale. Nu esti intimidat de obstacolele aflate in calea spre obiectivele tale, chiar daca astfel de obiective sunt de mare amploare. Te straduiesti sa iti tii in frau viata, dar poate ca iti impui teluri prea inalte (muntele), a caror neimplinire echivaleaza cu o cadere (nervoasa), cu un mare stres. Intr-o astfel de imprejurare, nu mai reusesti sa pastrezi controlul. Caderea in apa cu masina poate semnifica un astfel de esec, dar si necesitatea de a reintra in contact cu valorile tale autentice (eventual spirituale) neglijate poate in ultima vreme din pricina demersurilor ambitioase de care pomeneam mai sus. Acest valori ale sinelui tau sunt indicate atat de apa in care ajunge masina, cat si de prietenii pe care incerci sa-i scapi.

      Ștergere
  19. Am visat doua persoane necunoscute care cadeau de la balconul casei mele. Dar nu au patit nimic. Ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Marilena. Poate fi vorba despre faptul ca nu vrei sa te confrunti cu necunoscutul, tii neaparat sa nu iesi din drumul tau din viata. Intr-o alta interpretare, la mijloc poate fi o reflectare subconstienta a faptului ca nu doresti sa te implici intr-o relatie de cuplu cu cineva care vrea asta, dar pe care nu il cunosti indeajuns de bine.

      Ștergere
    2. Daca acele 2 persoane erau 2 copii si cand au cazut... m-am uitat dupa ei.. ii auzeam cum strigau de durere si am vaz si sange in jurul lor. Ce inseamna acest vis? Merci!

      Ștergere
  20. Buna! Ma numesc Andrei si am avut mai multe cosmaruri in 2 seri.
    Prima seara: Visez ca este noapte, ploua maruntel afara, cu putin noroi pe pamant, ma indrept catre o intersectie cu 4 sensuri de mers. Pana in intersectie, se face o straduta la stanga ca si cum as intra in incinta unei curti cu , cateva case. Pe partea dreapta este o casa , la poarta careia este un catelus alb in genul bichon, care traverseaza pe partea alaturata la casa vecinului unde ma indrept; se pune in fata usii, oarecum ma maraie si isi preschimba culorea in gri . Dintr-odata ma trezesc in casa respectiva, intins intr-un fotoliu despachetat cu un asternut moale;comfortabil. Doar ca pozitia mea "intins" - era ceva de genul , picioarele intinse cu abdomenul si bratele lipite de ele. In fata mea era vizibil un geam de vedere exterioara si in spate la fel, pe care se vedea ca incepuse sa ploua torential. Se aud voci ale unor parinti care cearta copii. Dintr-odata ma trezesc in alta camera din aceeasi casa, auzind-o pe mama ca ma striga disperata precum, bunica iubitei mele mi-a furat un anumit prosop (imi tot venea in cap prosopul meu de culoare roz de botez dupa ce m-am trezit), moment in care dau sa alerg catre bunicuta intr-o anumita directie aleatorie din casa sa imi recuperez prosopul ; aceasta iesind brusc dintr-un perete, stand ghemuita; leganandu-se, cu o culoare a hainelor ( pijamalelor), parul si chiar tenul de culoare roz; pãrând intr-o stare de nebunie.
    (Tin sa precizez ca nu o cunosc, iar in vis arãta pentru o varsta de aproximativ 35-40 de ani ). M-am trezit din vis foarte agitat, dupa ce am fumat o tigare si m-am linistit am adormit din nou si m-am trezit pe o plaja pustie unde am vazut un cort de marimile unei scene si aveam impresia ca sunt insotit de iubita mea in timp ce ma indreptam catre acesta. Dintr-odata bag de seama ca plutesc; intru in cort si o vad pe tanara bunicuta, cautand sa pun mana pe orice obiect vad cu ochii sa arunc in ea, sa ma lupt cu ea; dupa care m-am trezit iar din vis. Am mai fumat o tigare si m-am bagat inapoi la nani. Visul incepe intr-o gradina in incinta unui muzeu , ceva de genu, unde erau mai multe imprejmuiri din gard de fier rotunde negre iar in momentul in care ma intorc cu spatele catre muzeu apare o fata bruneta cu tenul alb la vreo 20 si ceva de ani ( gothic style ); incepem sa flirtram si pornim spre casa ei cu masina mea personala si un fel de rulota agatata la ea. Ajungem la destinatie, dar aceasta nu intra in casa si vrea sa intram in rulota. In urmatoarele momente figuram in rulota, doar ca usa de culoare maronie cu o clanta stricata si iesita in afara era intre-deschisa si am vrut sa o inchid. In acel moment, un grup de vreo 5 persoane dintre care una singura cunoscuta (fost coleg de clasa ), da buzna peste mine si nu ma lasa sa o inchid ( ei pãrând bãuti), ma ataca intr-un fel sau altul si intra peste mine. Am reusit sa calmez spiritele intr-un fel sau altul cu vorba buna apoi am plecat sa o conduc pe misterioasa fata acasa. La usa acesteia dam de un baiat blondutz foarte sumbru care parea sa fie fratele ei, neschitand nimic, nu se dadea din cale sa intre in casa si ma privea urat. Au disparut amandoi, apoi am plecat. Pe langa casa ei, incepusem sa dau tarcoale la o alta casa care am mai visat-o si in alte seri cu un gard mare din sarma gri si un caine mare negru; incercand sa ma strecor in ea pe gard fara sa calc pe pamant de frica cainelui. M-am trezit iar, am fumat iar o tigare, iar nani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andrei. Imi pare rau, insa, asa cum am precizat pe blog nu ofer interpretari ale viselor anonimilor. Ti-ai dat un prenume, dar nu te-ai inregistrat pe blogul/site-ul meu. Fa acest lucru, si iti voi raspunde.

      Ștergere
  21. *A doua seara: Visez ca sunt undeva in cabinetul doctorei mele de familie. Doar ca incaperea avea mai multe etaje ,mai multe camere iar locul parea cam sumbru si apar numai persoane ciudate care pareau monstrii sau cel putin semanau toti cu Skrillex (cantaretul); care ma cautau si ma alergau sa ma omoare. Am fugit din camera in camera sa caut calea de iesire; numai ca iesirea o faceam trecand prin geamuri inchise si spargandu-le sarind prin ele pentru ca nu existau usi. Cand am sarit pe al-3lea geam , am cazut c-am de la etajul 2-3 jos si am luat-o la goana. Ajung pe o straduta in apropierea cabinetului unde normal este amplasata o biserica,si gasesc 2 persoane sezand pe jos in stilul yoga. Ma apropii de ele , ne imprietenim rapid, ma asez intre ei in stilul lor, dupa care apare un autoturism de culoare neagra plina cu persoane care se dau jos si incearcau sa para ca sunt baieti buni si ca vor sa faca o intrebare in timp ce se apropiau de noi. Ajunsi in dreptu nostru se arunca asupra noastra cu arme si cutite sa ne omoare, moment in care strada se preschimba, se blocheaza ca un perimetru inchis incercuit de un zid de piatra. Dupa zid ar fi fost normal biserica din viata reala dar aceasta era un fel de cimitir cu cavouri inalte de 2-3 etaje. Dintr-odata m-am trezit pe unul din cele mai mari cavouri , ascunzandu-ma si uitandu-ma tot-odata la celelalte 2 persoane cu care ma imprietenisem cum sunt macelarite cu sange rece. Eu simtindu-ma foarte batut , cu dureri groaznice si sangerari in spatele capului. Dupa ce au terminat cu baietii de macelarit; acestia , au inceput sa escladeze zidurile dupa mine ,in momentul in care m-au observat. Mai departe nu prea mai imi aduc aminte cu exactitate ce s-a intamplat; stiu doar ca senzatiile de panica nu prea mai erau si aveam impresia ca urmaresc un film la tv; asteptand cu nerabdare sa se termine ca sa vad cum se numeste. S-a terminat filmul si se numea " Uite cum ma bag in cos".
    In toate visele e aprope bezna afara si ploua maruntel cu putin noroi pe jos.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  22. Scuze m-am inregistrat cu un cont google , apoi am selectat sa imi apara doar prenumele... Eu sunt Andrei. Multumesc... Imi puteti raspunde acum sau trebuie sa-mi fac un cont normal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E OK si cu contul Google. Incerc sa-ti raspund mai tarziu sau maine dimineata.

      Ștergere
  23. A3a seara : Visez ca circul cu masina prin oras, sunt foarte nervos deoarece , celelalte masini din fata mea circula greu, fac depasiri periculoase si in cele din urma ajung dupa bordura (doar ca era pamant pe jos) cu masina izbindu-ma de ceva si facand-o praf, dupa care constientizez ca si ceilalti soferi au avut probleme din cauza mea sau i-am lovit, si vin la mine nervosi imi deschid usa, eu ma misc foarte greu deoarece in vis sunt constient ca am o problema de sanatate si din cauza accidentului s-a agravat ( hernie de disc ). Unul din soferii loviti de mine , vine la mine la usa mi-o deschide si incepe sa ma agreseze incercand sa-l calmez si sa-i explic ca am probleme de sanatate, si ca ma grabeam intr-un fel sau altul sa ajung la spital... Masina mea era distrusa pana in bord, iar stopurile de pe spate nu le mai aveam . Ma trezesc din vis agitat, ma bag iar la somn. Dupa care continua visul intr-un loc in care il frecventez sa-mi beau cafeaua si sunt efectiv in parcarea locului; uitandu-ma la masina dandu-mi seama ca a fost vina mea si ca nu am ce sa fac decat sa suport consecintele (sa-mi iau bataie, fara sa pot chema politia) . Din nou vin anumite persoane care le-am avariat masinile ( niste persoane de etnie romã ) si ma agreseaza in continuare tragandu-ma dupa ei spunandu-mi sa vedem ce parere are acum si mortul in legatura cu ce am facut.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Spike/Adrian. Asa cum poate ai citit in acest articol, visele despre masina proprie indica un aspect despre felul cum inaintezi, te descurci in viata. In cazul visului tau, poate fi vorba despre senzatia subcontienta ca lumea din preajma ta se pune cumva in calea obiectivelor tale, a ambitiilor tale. In acelasi timp, accidentele pe care le faci in vis pot sugera ca esti stapanit de un fel de sentiment de vinovatie fata de oamenii din jurul tau din viata reala sau numai fata de o persoana anume. Sper ca la mijloc nu este (desi nu e exclus) un complex de inferioritate ori un simtamant negativ, care iti diminueaza increderea in tine insuti...

      Ștergere
  24. Imi puteti raspunde si la primele doua mesaje, va rog?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna dimineata!

    Am visat ca saream cu o scara, eu eram pe treapata mai de sus a scarii, ca si cum eram pe niste picioroange...eram admirata de trecatori si eram tare mandra si linistita ca pot sa fac acest lucru! La un moment dat am cazut cu scara dar nu m-am simtit in pericol!
    Oare ce fa sie??!!
    In aceat vis mi-a aparut si mama mea care este moarta de 9 ani, dar nu era suparata, era chiar vesela!
    Multumesc anticipat pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Diana. Sunt inregistrata pe blog, doar ca aici an ales alt nume. Te rog spune-mi daca este ok si apoi o sa-ti povestesc ce am visat, sperand ca ma poti ajuta sa interpretez. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Diana ,as vrea sa imi explici si mie ce insemna acest,vis:Acum 2 serii am visat o femeie si doi barbatii,care doreau sa ma bage intr-o groapa la mine in curte ...doar atat imi amintesc ....As fi recunoscator daca mai lumina putin.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. am visat ca mergeam cu sora mea pe o cărare lângă calea ferată, când am ajuns la o punte, cărarea acum era din pietre rotunde mari cam 1 kg una,eu eram lângă șinele de cale ferata, iar soră mea în stânga mea,la un moment dat, pietrele de unde era ea s-au surpat si au acoperitoare în câteva secunde, eu urlam și am încercat sa eliberez pietrele de deasupra ei , dar mi-am dat seama că eram o greutate în plus deasupra ei , am coborât de pe punte și am rupt suportul care ținea pietrele cu mâinile, era dintr-o bucata de lemn melaminat parca . soră mea era zidita parcă. nu o vedeam dar mia zis ca e bine, și as putea sa ma grăbesc sa o eliberez. m-am trezit speriata! ce vrea sa îmi transmită acest vis? mulțumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Paula. Poate fi vorba despre iubirea ta fata de sora ta, dar si despre temerea ta ca ar putea pati ceva intr-o calatorie sau in trecerea peste o punte catre o noua faza din viata ei.

      Ștergere
  29. Bunã ziua, am visat că mama schimba geamul și era la ultimul etaj al blocului când era pe punctul de a cădea pe fereastră, când era aprope de tot afară am prins-o și am tras-o înăuntru, țin minte expresia din vis pe care am folosit-o, ,,mama nu ai fost la un milimetru de moarte ci te-am prins la un milimetru după moarte.” Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Daian. Schimbatul geamului, mai ales la inaltime, semnifica schimbarea unei perspective sau a ceva importat din viata mamei tale, un lucru care iti poate parea (subconstient) rau sau asociat cu un fel de moarte ori pericol demoarte pentru ea.

      Ștergere
  30. Buna! Am visat ca ploua peste lantul meu de la iubitul meu pe care scrie numele lui. Noi ne am despartit recent si de asta sunt curioasa ce inseamna. Era o ploaie curata cu picaturi mari iar eu incercam sa merg sa il iau de pe jos si nu reuseam. Te rog daca ai putea sa mi dai o parere despre visul meu. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna!
    Azi noapte am visat un bloc in constructie deasupra carora se aflau muncitori c'è nu erau asigurati contra unui risc lavorativ. La un moment dat vad o persoana, barbat, care mergand pe marginea blocului isi pierde echilibrul si cade. Nu mai retin daca El a cazut si a ajuns pe pamant si M-am trezit sau inainte , Cred totusi ca se auzise Ceva zgomot de la cazatura si Eu M-am trezit ingrozita.

    Adevarul e ca trec printr-o perioada foarte stresanta.

    Multumesc ,

    Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, probabil ca muncesti/traiesti in Italia: risc "lavorativ." De fapt, acest vis reflecta tocmai starea de nesiguranta, simtamantul ca pasesti cumva pe franghie aflata la inaltime si te poti prabusi in orice moment. Nesiguranta ta poate fi provocata eventual de munca, de instabilitatea unui serviciu. Ai incredere in tine si in forta ta interioara!

      Ștergere
  32. Buna! Azi noapte am visat-o pe surioara mea mica de 3 anisori cazand pe geam din bloc... Si mai visam de mai multe ori ca picam in gol in Univers, si stiam ca este nemarginit, pur si simplu simteam ca o sa pic la nesfarsit... Oare ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  33. Am visat pe tatăl meu kre dormea în afara geamului se ținea numai cu mâinele atârnat iar dintr-o dată a căzut jos specific k era de la etajul 7 dar când a căzut jos nu era foarte grav dar mam speriat ftare .va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Madalina. Poate ca ai sesizat subconstient ca tatal este intr-un pericol de care nu isi da seama si ca, de fapt, acest pericol nu este atat de mare cum ti se pare tie la prima vedere.

      Ștergere
  34. Buna ziua! Am visat ca am pus piciorul pe o piatra intr-un traseu montan, piatra despre care eram sigura ca e stabila, dar stanca s-a rupt si am cazut in gol. M-am gandit cu un soi de tristete ca uite, ce chestie, eram sigura ca stanca aia o sa tina. Si apoi mi-am dat seama, cu tristete si un sentiment ciudat, ca sunt ultimele mele secunde in viata, si ca in curand o sa ma strivesc de pamant/stanci. M-am gandit intai ooo, ce peisaj minunat (montan), iar urmatorul gand a fost ca poate am noroc si cad in apa si supravietuiesc - atunci am inceput sa rationez unde eram, pe ce munte, ca sa-mi dau seama de ce sanse am sa cad intr-o apa, cumva sa-mi dau seama daca sa sper sa supravietuiesc sau nu. Cred ca rationaliarea momentului m-a trezit, inainte sa ajung jos - intr-o stare de alerta-frica-emotie-bucurie ca a fost doar vis.
    Cineva are idei de interpretare, va rog? :) Va multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela. Un vis de acest gen marturiseste despre nesiguranta cu care pari sa te confrunti in aceasta etapa a vietii tale. Poate ca te simti luata de val, sau te lasi in voia curentului, fiind necesar sa iei masuri concrete pentru a-ti afirma personalitatea si a telurile, a-ti urmari cu o reala perseverenta obiectivele.

      Ștergere
  35. Buna ziua am visat ca ami duceam plapumile.si asternuturile sa mi le depozitez i ntrun magazin si apoi stateam la o coada o persoana de la coada mi a cerut 1 leu sa cunpere pentru amandoi baganduse in fata dar a plecat si nu mia luat nimik am luat tot eu multumesc

    RăspundețiȘtergere
  36. buna, am visat ca am cazutt de pe o cladire inalta,dar m-am agatat de ceva sh nu am cazut m-au ajutat sa ma ridic? Ce inseamna asta??
    Am mai visatt ca eram deasupra Chisinaului, si 2 cocori mari au inceput sa zboare, eram tot lla inaltime foarte mare.Asta a fost in acelasi viss,ce poate sa insemneee??????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Polina. Inseamna ca desi te poti afla in preajma unui eveniment negativ, ai puterea personala si sprijinul unor oameni dragi sa nu fii coplesita de el si sa il depasesti. Partea din vis cu cocorii semnifica abilitatea ta de a te inalta deasupra detaliilor cotidiene si a vedea imaginea de ansamblu a vietii tale.

      Ștergere
  37. Buna ziua am deja 3 de cind visez ca am cazut in gol in vis nu tin minte mergeam si brusc am cazut nu intepeg nimic imi zice cineva z..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Poate fi vorba despre un avertisment referitor la o primejdie nevazuta, neconstientizata inca, care te pandeste...

      Ștergere
  38. Buna seara am visat ca eram insotit de 2 barbati viitorul socru cu care in prezent nu vorbesc si un alt barbat caruia nu i am vazut fata nu al cunosc trebuia sa trecem un rau mic si murdar sa ajungem intro licalitate sat ceve de genul pe acel rau era o punte facuta din pietre puse sa deserveasca la trecerea raului dar acel barbat a sarit in raul care ajungea pana la genunchi si murdar spunandune haideti ma ce va e asa frica la care socrul spunandumi haide pe pietrele astea de ce sa ne murdarim ca ala si am trecut fara ca apa sa ne atinga ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ! Mama mea a visat ca eram in masina eu ,fratele meu si ea. Si mergand cu masina deodata am cazut intr-o groapa ! Ce inseamna ? Spuneti oricat de rau poate fi

    RăspundețiȘtergere
  41. Bună! Eu am avut un vis în care urcam cu liftul alături de tatăl meu iar liftul a prins o viteza foarte mare și dintr-o data a explodat și am căzut în gol... Recunosc ca în viata reala îmi merge foarte greu nu mai găsesc o soluție pentru nimic

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna dimineata, numele meu este Mirela.
    Va rog din suflet sa-mi spuneti ce semnificatie are visul, m-am speriat f tare!
    Am visat ca era seara, timpul era urat, batea vantul, aveam geamul rabatat si cand m-am uitat afara era gheata pe jos, semn ca plouase cu piatra mai devreme, vecinii de langa noi, 2 tineri sot si sotie se certau, desi nu ii auzisem niciodata pana atunci, am vrut sa inchid geamul, dar iubitul meu, are o problema cu aerisitul camerei f bine inainte de culcare, asa ca a deschis larg toate geamurile, pe strada treceau 3 barbati tineri care vorbeau tare, nu le vedeam fetele pt ca afara era intuneric si trotuarele luminate de stalpi inalti, nu stiu de ce, dar imi era teama ca sunt hoti si or sa intre pe geam, desi stateam la etajul 4 (am locuit in acel bloc, dar la etajul 2 nu la 4), l-am rugat pe iubitul meu sa inchida geamurile, el era beat, s-a dezechilibrat si a cazut, s-a lovit cu fata de pamant...initial am zis in mineta mea ca nu s-a intamplat nimic, e bine Doamne, e bine! Cand l-am intors cu fata in sus, avea cutite infipte, 2 in cap, in momentul ala mi-am dat seama ca a murit! Am tipat in vis si m-am trezit.

    RăspundețiȘtergere
  43. As dori sa specific ca a cazut pe geam de la etajul 4, am vazut exact caderea lui, imi trecuse prin minte ca se va crede ca l-am impins eu, dar am trecut rapid la ingrijorearea pentru starea lui. Nu stiu cum am coborat si am ajuns langa el, cand l-am intors si aveam sperant f mari ca e bine, am vazut cutitele infipte, nu avea sange pe nicaieri.
    Astept un raspuns. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna..ma numesc Daniela.....am visat ca eram am avion nu mai apareau alte persoame.Avionul a anceput sa aibe probleme si am observat ca de undeva taraia apa curata din peretele avionului dupa care am simtit ca avionul se ducea am gol.Mam trezit dupa aceea speriata.Astept raspuns.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avionul, si in general mijloage de transport cum ar fi autobuz, masina, tren simbolizeaza viata noasta, drumul... A merge cu avionul sau cu mijloace de transport simbolizeza cursul vietii, cu posibile schimbari ("calatorim prin viata", sau schimbam ceva-ne mutam dintr-un loc sau o situatie in alta). Probleme cu avionul simbolizeaza posibile probleme in acest curs...

      Ștergere
  45. Buna:am visat ca era un cutremur si cadeau blocuri si o biserica ce se daráma ..dar si zapada cu multa apa de mare cu spuma ...

    RăspundețiȘtergere
  46. Am visat ca am sărit într-o balta de pe strada si era mult mai adâncă decât credeam eu, si am sărit di când am văzut că intru cu totul în baltă m-am trezit si am dat din picioar.
    Vidul asta are acesi explicație ca si vidul când pici?

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna ziua! Am visat recent ca eram intr-o masina neagra, nu-mi amintesc daca o conduceam sau nu, dar parca nu. In timp ce mergeam pe un drum au inceput sa cada din senin bolovani foarte mari. Au lovit masina, unul a cazut chiar pe plafonul masini dar masina a continuat sa mearga. Cadeau in continuu, pe unele le-am evitat. Nu a fost ranit nimeni. Apoi m-am trezit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mijloace de transport si calatoria simbolizeaza viata noastra, calatoria prin viata, si/sau posibile schimbari in viata (ne mutam dintr-un lon in altul sau dintr-o situatie in alta). Bolovanii simbolizeaza probleme, riscuri, confruntari in acest drum...Faptul ca nu sunteti ranit si masina merge mai departe simbolizeaza depasirea unei situatii dificile (bolovani) in viitor.

      Ștergere
  48. Am visat ca mergeam cu o masina mica, impreuna cu sora mea, pe un teren pietros, pustiu, plin cu gropi perfect dreptunghiulare, adinci. Am reusit sa evitam multe din ele, dar erau f. apropiate una de alta... Nu am putut evita si in final am ajuns deaupra uneia din gropi. Itial am rams in aer ca si cind gravitatia nu exista, apoi am cazut cu masina cam 50 cm in gropa (groapa era adinca de citiva metrii). Am ramas din nou plutind la adincimea aia. M-am uitat in groapa, era mare si adinca, intr-o zona pustie... M-am agatat cu mainile de marginea gropii si m-am tinut sa nu cad. Sora mea insa a cuzut cu masina cu tot. A ajuns in groapa, dar nu a fost ranita. Striga dupa ajutor. I-am raspuns ca o voi scoate. M-am ridicat sa ma uit in jur daca ma poate ajuta cineva. Cind m-am uitat din nou, sora mea iesise din groapa si era linga mine, iar groapa s-a umplut complet de pamint si pietricele mici. In acelasi timp toate gropile de pa terenul acela unde eram s-au umplut, la fel, cu pamint si pietricele. Ne-am uitat si mai era nici o groapa, ci doar multe movilite mici de pamint care marcau locul fostelor gropilor. Ne-am uitat una la alta si ne-am spus: "Ce sperietura, ce bine ca am scapat!" (In realitate, sora mea nu are masina)
    Cum se poate interpreta visul acesta complicat?

    RăspundețiȘtergere
  49. Eu am visat ca am cazut jos din pat,si m-am trezit tresarand foarte tare,ce inseamna'?

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna, chiar acum cateva minute m-am trezit dintr-un vis destul de ciudat, din punctul meu de vedere.Eram in apartamentul unei foste prietene care nu mai este in tara, eram cu o parte din colegii de clasa si cu o batranica care ne a spus ceva de genul:"Sunteti gata de acest drum?". In mijlocul holului era o fantana ca cea din Harap-Alb, :)) cu o simpla scara pe care treabuia sa coboram toti si sa ajungem pana la capatul acestuia. Prima data a coborat o colega pe care nu o prea suport, apoi un coleg la care tin destul de mult, apoi evident ca eu am fost cea care a coborat. Am coborat pe scara iar cand am ajuns deasupra apei scara s-a trminat mi am dat drumul in apa si am realizat ca nu era apa.. era ceva asemanator in care puteam sa plutesc iar in jurul meu erau multe spirite. La un moment dat acea chestie care semana cu apa s-a evaporat eu am mai ramas putin in aer si am vazut ca, colega care a coborat prima s a prabusit si s a evaporat, apoi si celalalt coleg a cazut doar ca a cazuut in picioare si a iesit printr-un tunel de la capătul fantanii. Apoi am cazut si eu dar inainte sa ma prabusesc am inceput sa plutesc iar scara cade in spatele meu si fantana se lasa pe o parte astfel incat sa merg spre iesire. Am iesit din tunel si aceeasi batrana a inceput sa-mi spuna cum ca trebuie sa ma duc dupa celalalt coleg si dupa spirite. Cand am intrat iar in tunel m am trezit. Te rog sa-mi raspunzi pentru ca nu mai inteleg... Ajung sa cred ca batranica e Sf. Duminica si ca eu sunt in locul lui Harap-Alb si ca trebuie sa merg pe drumul maturizarii. :))

    RăspundețiȘtergere
  51. Bună ziua. De mai multe săptămâni am același vis. Visez ca balconul e crapat/rupt și e gata, gata sa cada. Ce înseamnă?

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna aseara am visat ca eu si cu cativa prieteni cautam o casuta intro padure mare. Dupa ce am gasito,in spatele nostru era un deal abrupt si o casuta mica. Dupa ce am urcat unil din prieteni mei a incercat sa intre in casuta dar un pitic la impins afara si a cazut. In timp ce cadea eu am sarit dupa el pentru ca era iubitul meu dar mam trezit inainte sa ma izbesc de pamant.
    Oare ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna
    Eu am visat ca eu si cu mama am plecat cu trenul greșit si ca am ajuns intr-un loc necunoscut. Localnicii ne-au dat niște biciclete; iar drumul pana acasa era destul de lung si la o altitudine destul de mare. Intr-o curba eu din neatenție am iesit din drum si m-am dus direct in prăpastie...Dar m-am agățat de niște smocuri de iarba. Ma țineam doar cu mâinile
    Mama nu putea să mă tragă singura si mi-am luat avant nu stiu cum de am ajuns mai aproape de ea si m-a scos.
    De aceea vreau sa intreb ce inseamna pentru ca pe net nu am gasit explicată situația în care reușești să ieși din prăpastie.

    RăspundețiȘtergere
  54. Am visat ca iubitul meu a căzut de la geam pe asfalt pe spate in timp ce ștergea geamul ,a dat sa se ridice dar eu l-am oprit zicându-i sa astepte medicii...ce inseamna

    RăspundețiȘtergere
  55. Bună .Am visat ca eram în bucătărie și deodată mia fugit pamantu de sub picioare am căzut în groapa doar pana la jumătate după care am strigat după ajutor și a venit un barbat care mă ridicat de acolo .Ce poate însemna ??

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ieu am visat va eram pe un drum si din bun senin misa rupt cartela si nu reusam sa o fac in timp ce mergeam mam trezit pe partea stanga erau multii pomii frumosi si un barbat in spatele meu iar pe partea dreapta era un cimitir si nu stiam cum sami fac mai repede cartela sa ies de.acolo si la un momendat am iesit de acolo va rog sami spuneti ce inseamna lucruruile aceste

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna ziua si va rog sa ma scuzati pentru deranj.Poate ma puteti ajuta si pe mine pentru a interpreta un vis urat.Eu nu ma aflu in tara de foarte mult timp > in vis eu eram undeva ca pe un munte , pe o bordura sau un drum de aproximativ 1 m, eram acolo cu inca o persoana care sincer nu-mi amintesc exact cine era insa eram impreuna, noi ne aflam in pozitia sezut (stateam in fund cum zicem noi) - ca si cum ne odihneam sau ma rog vorbeam , ne uitam in zare , prin fata noastra a trecut in prieten de-al meu pe care nu l-am mai vazut de foarte mult timp insa pentru a trece prin fata noastra el trebuia sa mearga putin in dunga sa zic asa pentru a avea loc, a trecut prin fata mea si cand mai era putin si trecea si prin fata prietenului meu insa s-a dezechilibrat si a cazut jos in prapastie sau stanci ceva . si eu si prietenul de langa mine ne am lipit de zid de frica si nu ne-am uitat in jos insa il auzeam in cadere cum urla, insa eram lipit de munte sa zic si cu ochii inchisi. dupa ce a ajuns jos m am uitat atunci si am vazt doar o balta de sanga si pe el acolo. in vis el purta ca niste cizme de cowboy sa zic( cu toate ca in viata reala nu are legatura cu stilul acesta vestimentar) si i-a alunecat practic tocul . Va rog frumos poate imi putetti da si mie o interpretare cat de cat...visul a fost inspaimantator si nu pentru ca as fii cazut eu dar auzeam cum urla el in cadere si nu aveam ce face doar tineam ochii inchisi si a fost ceva inspaimantator

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.