Ce este satanismul? | Cine sunt satanistii?

Demascat de inchizitorii moderni (inclusiv de pe internet) pana si in cele mai nevinovate manifestari umane, satanismul este cea mai contestata religie de astazi, indiferent de formele pe care le imbraca. Satana, nerecunoscut sau neinsusit pe fata de toate gruparile satanice, este desemnat in credinta ebraica si in cea crestina drept cel mai mare dusman al lui Dumnezeu si cea mai rea faptura din univers. Ca atare, numerosi oameni (nestiutori) se tem ori sunt intrigati de diversele intruchipari ale satanismului, in special de cele prezente in adorarea Satanei si in simbolurile satanice.

Cine sunt satanistii
Ce este satanismul?  | Cine sunt satanistii?
Multa lume se intreaba: "Ce este satanismul? Exista cu adevarat persoane care se inchina acestui malefic personaj din Biblie, Satana? Ce este Biblia satanica? Care este adevarul despre ritualurile satanice? Cine sunt liderii unor astfel de grupari si ce fel de oameni se inroleaza in ele? Care sunt valorile ori etica satanistilor? Care sunt obiectivele, planurile si telurile lor?"

Termeni ca "satanism," "satanic," si chiar numele de "Satana" inglobeaza o mare varietate de credinte ideologice, filosofice si spirituale (desigur, unii dogmatici crestini se pot simti revoltati de asocierea dintre satanism, spiritualitate si filosofie). Desi foarte diferite ca forma, organizatiile "satanice" folosesc aceeasi terminologie. Exista mai multe cai de a clasifica gruparile satanice in functie de comportamentul si crezul fiecaruia. Nu toate grupurile indeplinesc ritualuri satanice, participa la rugaciuni satanice, citesc Biblia satanica, si folosesc simboluri satanice ori se intrunesc in biserica lui Satana.

Credinta in zei sau in spirite malefice nu este caracteristica tuturor acestor colectivitati. Daca in unele sunt venerate entitati spirituale, in altele exista o viziune materialista, ateista ori agnostica. Spiritualistii satanici afirma ca zeitatea lor cea mai inalta este Satana ori Raul Suprem si urmaresc sa interactioneze cu acesta si cu alte spirite rele. In contrast, satanistii ateisti ori agnostici vad satanismul drintr-o perspectiva filosofica si se dedau unui stil de viata specific, caracterizat adeseori de contestarea oricarei autoritati. Daca spiritualii se angajeaza frecvent in ritualuri satanice, non-spiritualistii nu fac asta.

Gruparile satanice cuprind o larga gama de aderenti. Unii satanisti, in special tineri sau adolescenti,  se complac in "cete" diabolice, practicand un satanism "recreational," de parada, din care nu lipsesc drogurile, muzica heavy metal cu versuri (si urlete) satanice, "jocurile" presupunand interpretarea unor fanteziste roluri malefice. Alti satanisti, mai cu seama de varsta adulta,  se implica intr-o credinta cumva esoterica, ce se remarca prin ritualuri oculte regulate. Vezi si Vrajile Sfantului Ciprian: Un pact cu diavolul

Organizatiile satanice au diferite obiective. Unele sunt publice, altele private ori secrete. Gruparile publice sunt uneori incorporate in organizatii religioase non-profit, fiind chiar scutite de taxe in SUA (diabolica America!). Aceasta forma de satanism este legata de literatura, publicatiile de specialitate. Pe de alta parte, exista grupuri private care actioneaza intr-o mare masura in secret. Daca acest articol va starneste interesul, voi discuta in detaliu in alte postari despre ritualurile si simbolurile satanice, precum si despre asa-zisa lor Biblie.

Iata principalele tipuri ori organizatii satanice aparute in decursul timpului:

- Yezidi - Grupare satanica spiritualista din antichitate, din Asia Centrala, caracterizata de venerarea pasarilor.

- Ofitii - MIscare spiritualista din preajma anilor 100 d.Hr. care se inchina sarpelui din Geneza.

- Luciferanism - Grup spiritualist din secolul al XIII-lea, intrat in conflict cu papa Grigore al IX-lea.

- Paladistii - Organizatie satanica spiritualista nascuta in 1737 in Paris, Franta, numita "Ordinul diabolic masonic" de catre Lewis Spence in a sa "Enciclopedie a ocultului."

- Ordinul Templului - Creat la sfarsitul anilor 1800 si inceputul anilor 1900 de Aleister Crawley, a generat o serie de scrieri masonice.

- Ordinul typhonian - Grupare spiritualista ivita la sfarsitul secolului al XIX-lea in Marea Britanie,  condusa o vreme de Aleister Crawley. Scrieri de referinta: "The Typhonian Trilogies" / Trilogiile tifoniene, " de Keneth Grant.

- Doamna noastra din Endor (Our Lady of Endor) - Colectivitate spiritualista creata in 1948 de Herbert Arthur Sloane, in Toledo, Ohia, SUA, influentata puternic de scrierea "Religia gnostica" de Hans Jonas. Sloane sustinea ca Satana ii aparuse in fata in copilarie sub forma unui zeu incornorat.

- Ordinul celor 9 unghiuri ( Order of Nine Angles) - Miscare spiritualista ivita in anii 1960 in Anglia ce sustinea necesitatea sacrificiului uman. Carte de referinta: "Histeron Proteron" de Anton Long.

- Biserica lui Satan (Church of Satan) - Fondata in anul 1966 de catre Anton Szandor LaVey in San Francisco, California, SUA. Biserica lui Satana era o miscare materialista avand drept carte de capatai Biblia satanica.

- Templul lui Set (Temple of Set) - Infiintat in 1975 de catre Michael A. Aquino (locotenet colonel in armata SUA!), dupa o neintelegere a acestuia cu Biserica lui Satana. Carti de referinta" "Jewelled Tablets of Set" (Tabletele pretioase ale lui Set) si "The Crystal Tablet of Set" (Tableta de cristal a lui Set).

- Dragon Rouge - Grupare spiritualista satanica intemeiata in 1989 in Suedia, cunoscuta pentru practicarea artelor oculte si magiei negre.

- Bestiile lui Satana (Satan Beasts) - Miscare spiritualista aparuta la mijlocul anilor 1990 in Italia, vestita pentru comiterea unor crime rituale in anii 1998-2004.

- Prima biserica satanica  (First Satanic Church) - Inaugurata de Karla LaVey (fiica lui Anton LaVey), in San Francisco, California, SUA.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

MAGIA NEAGRA : FARMECE DE DRAGOSTE

Dictionar de vrajitorie | magie (Wicca) online de la A la Z

SIMBOLURI PAGANE OCULTE

Ispitele diavolului interior | Despre infernul personal
Ce este satanismul? | Cine sunt satanistii? Ce este satanismul?  | Cine sunt satanistii? Reviewed by Diana Popescu on iulie 29, 2014 Rating: 5

17 comentarii:

  1. Mi se pare cel mai josnic lucru sa fii satanist , avand in vedere ca datorita lui Dumnezeu existam .

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum am mai spus,bun ghid ideologic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ca ai avut curajul de a explica intr-un mod comprehensiv toate speciile importante de Satanism,chiar daca ai confundat Heavy Metal cu Black Metal.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai o parere cam proasta despre satanisti...FRATE cand vei descoperii adevarul si nu versiuni uscate atunci sa le spui...cam toti aveti parerea ca daca asculta oricine rock sau metal gata esti satanist

    RăspundețiȘtergere
  5. Si ....cum suna MARELE ADEVAR despre aceasta forma de manifestare in grup,dupa tine?Pai,sa stii FRATE,ca multi oameni au pareri proaste pt.ca formatiile rock,metal...etc sunt formate din membrii care se drogheaza,beau,traiesc la limita(in promiscuitate),se tatueaza excesiv cu semne satanice,etc.Nu exista o simpla coincidenta ci,ei chiar se pot numi SATANISTI.Fac multe lucruri care demonstreaza asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. EXISTA IN LUME ATATEA GRUPARI,sataniste(la vedere,ascunse,secrete)infiltrate peste tot si toate,in muzica,in politica,in religie,etc.SATANISMUL este o ,,forma,,de manifestare intr un grup sau individual intalnit pe toata planeta,sub enorm de multe ,,chipuri,,culori,,etc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Satana este mai smecher decat Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Satanismul nu implica slujirea diavolului, muzica metal, caprele, sangele, canibalismul sau alte cacaturi. Satanistii sunt atei. Retardatii care il slujesc pe Satan se numesc Slujitori ai Diavolului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa gasit un alt destept!

      Ștergere
    2. Exista mai multe tipuri de satanisti...secte peste secte dragul meu prieten, Imi aduci aminte de mine :) incearca sa nu mai arunci cu cuvinte, citeste cate ceva legat de subiect nu-ti baza raspunsurile insinctul primar de aparare sau de revoltare. Poate e si varsta,,, Deschide ochii, nu uite, diabetul se ascunde in lucrurile dulci :) ti-o spun cu inima deschisa si prieteneste, chiar te rog sa nu ma intelegi gresit.

      Ștergere
    3. am nevoie de un satanist sa schimb cateva vorbe sau

      Ștergere
  9. Cei care criticati satanismul o faceti din pura ignoranta fata de ceea ce este satanismul cu adevarat, si Satan ca persoana renuntati la preconceptii si cautati sa aflati adevarul...
    ps: nu confundati tinerii rebeli care vor sa para cool cu adevaratii satanisti, atata spun, studiati...

    RăspundețiȘtergere
  10. Exista multe tipuri de satanism:cel modern,laveyan, traditional,spiritual(cel din care eu fac parte)....satanistii adevarati nu fac sacrificari, nu umbla prin cimiire, noaptea, sau nu se taie, nu se imbraca in negru , nu se umplu de negru sub ochi- asta este moda emo, nu satanismul! si datorita evreilor si a crestinilor, satanismul este acum prost privit in ochii societatii.....Satan nu cere sacrificari de animale sau de oameni...pur si simplu cere respect!!!!! multi dintre noi l-au vazut si L-au auzit pe Satan si pe ati demoni! si nu a cerut nimanui sa se imbrace in negru si sa o arda prin cimitire...nimanui!

    RăspundețiȘtergere
  11. http://crestinismulexpus.blogspot.ro/2013/08/jertfe-de-sange-uman-si-animal-in.html , cei care cred ca Satanismul este despre sangerari si filme de groaza sa intre pe acest site si sa cerceteze despre falsa religie evreieasca.

    RăspundețiȘtergere
  12. buna seara as dori si eu o de email pentru a comunica mai mult multumesc mult astept.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna eu am o parere buna despre ei tocmai de asta si vreau o adresa de email pentru a comunica pareri una alta dar vad ca numai scriie nimeni pe aici multumesc astept.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.