De ce mi-e frica de casatorie?- poveste adevarata

Pana nu demult, credeam ca-l cunosc bine pe iubitul meu, ca avem idealuri comune, vise posibile si realizabile.
M-a cerut de sotie, fara sa fi discutat serios, vreodata despre aceasta!
Desi are o slujba bine platita, eu nu am niciuna, la anul imi dau masteratul, vreau sa studiez in continuare, sa calatoresc.
...Mi-au dat lacrimile de emotie, i-am raspuns pozitiv, insa, l-am rugat sa amanam oficializarea relatiei, ca sa fim siguri amandoi ca  va merge, ca ne putem construi impreuna viata, viitorul. 
Am spus: da!!
Iubitul meu  a interpretat gresit amanarea!
Si-a luat cateva zile concediu si a plecat singur, la munte, ca sa se gandeasca si sa-mi ofere putin spatiu.. 
Mi-e frica c-a inteles altceva! Ca nu-l iubesc cu adevarat!
O sa-mi spui ca e vina mea, ca i-am ranit orgoliul!
Suferinta mea se va adanci si mai mult.. 
Trebuie sa-ti spun ca, desi stam impreuna cu chirie, intr-un apartament, suntem ajutati frecvent de parintiii nostri, cu bani si mancare. 
Viata e scumpa, eu imi doresc sa studiez mai departe si sa calatoresc, lui, insa, i s-au schimbat prioritatile, vrand o nevasta si poate un copil....

Dupa plecarea lui, am facut "consiliu" cu mama lui, cu mama mea si inca o prietena si, culmea,  toate mi-au dat dreptate, lucru care m-a pus pe ganduri..!
Oare mi-e frica de casatorie?
Nu mi-e frica! 
Nu sunt pregatita, il iubesc si  mi-e teama sa nu-l pierd. Ce sa fac?

Ioana



Nota Dianei:
Am inteles punctul tau de vedere si sunt de acord cu tine, Ioana!
Casatoria ar trebui sa fie o alianta dublata de iubire si prietenie ca-n poemul lui Khalil Gibral.
Ar trebui! De aceea,  iubitul tau  trebuie sa inteleaga punctul tau de vedere!
Unele fete isi fac din maritis un soi de cariera si, de cele mai multe ori, sunt in stare sa faca cele mai multe compromisuri in relatie, numai ca sa ramana casatorite, caci statutul de femeie casatorita, cred ele, ca le inalta... Independenta financiara a femeilor,  fetelor ar trebui sa fie litera de lege, caci,  atunci cand apar probleme materiale, apar si complicatii, precum ciupercile dupa ploaie, iubirea aceea puternica dispare, pana la depersonalizarea lui sau a ei. Caci asa cum spuneam intr-un alt articol, nu poti trai cu iubire prin iubire!

Te  mai intreb, ce determina un barbat sa faca un angajament serios, de durata, fata de o femeie? Dar o femeie?
De ce sa te casatoresti cu iubitul tau si sa nu-ti fie frica?

Tu, amice, care citesti articolul acesta, ce spui?


Articole cu subiect asemanator in Blogul Dianei:
Te iubesc, dar nu pot sa fiu cu tine- poveste adevarata
Cat de prost esti in iubire? Vis de barbat tanar- poveste adevarata
Cum sa faci sa nu te insele iubitul| iubita tau?- Povestea lui Alice
Psihologia barbatului in dragoste si viata de cuplu
Divortezi din aceleasi motive pentru ca te-ai casatorit?
Aniversarea casatoriei-cadouri si simboluri
De ce mi-e frica de casatorie?- poveste adevarata De ce mi-e frica de casatorie?- poveste adevarata Reviewed by Diana Popescu on septembrie 13, 2014 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Hello Ioana , esti inca la master deci ai 23-24 de ani ! Nu ne-ai spus de cand esti impreuna cu iubitul tau ... Cert este ca nu stiu daca este o idee prea buna , ar trebui sa mai convietuiti ceva timp impreuna , iar lipsa lui pot zice de maturitate ,,, dupa ce ai spus un " da , dar trebuie sa mai astepte " , s-a comportat imatur ! NU iti doresc ca sa te casatoresti , iar apoi dupa cativa ani sa bagi divort !Iar copilul poate astepta pana cand iti termini studiile si apoi sa-ti gasesti si ceva stabil de facut! Oricum raspunsul se afla doar in sufletul tau , dar intai gandeste rational si apoi gandeste cu inima , stiu , iti este frica sa il pierzi , sa nu fii singura ! Dar nu ne-ai dat suficiente detalii , varsta lui si a ta si de cat timp sunteti impreuna ! Sper ca vei gasi solutia in cel mai scurt timp!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai spus: "Trebuie sa-ti spun ca, desi stam impreuna cu chirie, intr-un apartament, suntem ajutati frecvent de parintiii nostri, cu bani si mancare.
    Viata e scumpa, "
    Atunci cum poti sa visezi la calatorii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma distreaza fetele astea care nu stiu inca cu ce se mananca viata, dar mai ales cei care dau sfaturi aiurea, studiile sunt egal cu 0 daca nu poti sa le aplici, la asta trebuie sa te gandesti, la fel si studiile le poti face la 30-40 ani, un copil sanatos mai greu, pentru ca asa functioneaza natura. Iti continui viata in functie de prioritatile tale nu de ale altora, vrei copil? e momentul la 23-24 ani, mai ales daca ai un partener stabil in 2 ani il poti concepe, cu casatorie tot ce trebuie, poate peste 10 ani mai gasesti un fraier care sa te ceara de nevasta si atunci o sa trebuiasca sa iti scazi ernorm standardele. Daca vrei sa te distrezi cauta-ti partener care vrea acelasi lucru, dar sa fim seriosi, cunosc multe femei de cand au fost fete, si se comporta la fel majoritatea, cele care vor o cariera la inceput isi dau seama la 30 ani ca le-ar trebui o casnicie ( asa e femeia vrea o relatie sigura oficiala, un barbat stapan pe situatia lui nu are nevoie de asa ceva) cele care si-au neglijat studiile si nu au lucrat niciodata dau de dracu la un eventual divort, secretul e sa iti faci timp egal pentru: prieteni, cariera, viata personala - casnicie, stiu multi care renunta la distractie ca sa aiba timp de toate astea, e o optiune foarte buna pe termen lung.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect scris ,anonimul de mai sus!exista o teama fata de casatorie,pt.refuzul de asumare a tot ce inseamna aceasta,,taina,,.Se pune cariera pe primul loc,pe la 30,33ani iti doresti familie...dar fie nu l gasesti(pe cel potrivit)fie nu mai poti face copii usor,fie ,,le vezi,,pe toate la,,celalalt,,si devenim pretentioase.Timp egal?Ar fi extraordinar sa poti face asa,pt.ca asta este reusita pe toate planurile,dar nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare il iubesti sau numai e frica de a ramaine singura?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.