Pe cine iubesti in secret? | O poveste de dragoste adevarata?

Aproape fiecare dintre voi a iubit sau inca iubeste pe cineva in secret desi, desigur, cei mai multi dintre voi nu ar recunoaste asta nici in ruptul capului.
E un fel de maladie romantica, un mucegai care se lipeste de suflet ca marca pe scrisoare, precum capusa de un caine si ipocrizia de politician.
Cu cativa ani in urma, am avut ocazia sa intalnesc un caz extrem al acestei boli sufletesti...

dragoste secreta
Pe cine iubesti in secret? | O poveste adevarata?
Doru era un baiat ca toti ceilalti din gasca mea: dezghetat, istet, gata oricand sa-i ceara unei fete abia cunoscute sa iasa cu el. Avusese cateva prietene, dar niciodata o relatie cu adevarat serioasa. Pana intr-o zi...

La un moment dat, am observat cu totii ca devenise mai tacut, mai ingandurat, mai distrat. Desi, noi, fetele, ardeam de nerabdare sa aflam ce era in sufletul sau, tot baietii au fost cei care l-au decusut, au stat pe capul lui si nu i-au dat pace pana ce nu a facut o marturisire (ce-i drept incompleta): "Iubesc pe cineva in secret!"

Va dati seama ca aceasta declaratie nu a facut decat sa puna gaz pe focul curiozitatii noastre.
Toata lumea il bombarda cu intrebari: "Pe cine iubesti?", "Cum o cheama?", Zi-mi macar initiala numelui ei!", "Sunt cel mai bun prieten al tau! Nu voi spune nimanui taina ta, voi fi tacut ca un peste!"

In ciuda tuturor strategiilor subtile si a interogatoriilor dure carora nu ar fi putut face fata nici un spion KGB,

Doru nu a vrut sa spuna nici o iota, nu ne-a dat nici cel mai mic indiciu.
Cu toate acestea, nu inceta sa ridice in slavi frumusetea, inzestrarile si calitatile femeii care ii rapise inima, dar careia nu cuteza sa-i dea de gol sentimentele sale.
De fapt, nu mai puteai vorbi cu el despre nimic altceva! Nu il mai interesa nici fotbalul, nici politica, nici barfele! Nu a trecut mult timp, si a inceput sa scrie poezii de dragoste...

Desigur, nu am putut sta cu mainile in san si ne-am lansat in multiple si uneori fantasmagorice ipoteze. Fiecare fata din grupul nostru se intreba daca nu cumva ea era aleasa! Baietii au devenit suspiciosi fata de iubitele lor, incercand sa surprinda cel mai mic semn ca Doru ar prefera-o pe una din ele. S-a instalat intre noi o atmosfera apasatoare, tensionata, care rapea din ce in ce mai mult placerea de a fi impreuna. Desi, initial, nu prea ne interesau versurile lui Doru, am pornit sa le citim cu nesat, cautand cu inversunare dovezi, probe ce ne-ar fi putut calauzi spre identitatea fetei care ii rapise inima. S-a petrecut, in acest fel, un lucru ciudat. Dezarmant de simple, poeziile prietenului nostru degajau un farmec anume, te faceau sa-ti pui intrebari la care nu te-ai fi gandit pana mai ieri ca te-ar putea bantui vreodata.

Putin cate putin, pe nesimtite, in mod straniu, cuplurile din gasca noastra au inceput sa-si faca mai mult timp pentru ele, preferand sa se dedice intaririi conexiunii lor afective, iar baietii singuri si fetele singure au descoperit Iubirea cu I mare, si au cautat sa se focalizeze cu prioritate asupra partenerilor lor. Intr-o perioada relativ scurta, grupul nostru s-a destramat...

Cumva paradoxal, in pofida faptului ca Doru declansase pare-se aceasta epidemie amoroasa, a ramas izolat, si n-a mai avut cui sa-i comunice efuziunile sale sentimentale. In disperare de cauza, si-a facut un blog care, peste noapte, a ajuns la un trafic urias. Cuvintele in care isi descria iubirea pareau sa fi fost in spatele gandurilor si inimilor a miilor de vizitatori ai siteului sau. Fiecare cititor avea senzatia ca se regaseste in versurile lui Doru, ca isi scoate astfel la lumina simtaminte de care nu avea habar pana atunci, ca se leapada de cinism si pesimism, recastigand intensitatea dintai a povestii sale de dragoste sau avand, dintr-o data, sansa de a-si intalni autenticul suflet pereche.


Acest fenomen a capatat treptat amploare, dar a trecut si printr-o surprinzatoare transformare. Desi oamenii continuau sa dea navala in blogul lui Doru, tot mai multi dintre ei s-au straduit sa il evite. Pana la urma, dragostea nu este atat de ravnita precum se crede sau se declara cu emfaza! Unii au incropit organizatii, asociatii non-profit, fundatii avand scopul de a blama si chiar a interzice blogul capabil sa le dea viata peste cap, sa actioneze irational si sa-si neglijeze interesele materiale!

A trecut ceva vreme si staff-ul de la Google nu a mai avut cum face fata crescandelor proteste, reclamatii si petitii, vazandu-se nevoit sa scoata blogul lui Doru de pe motorul sau de cautare.

Dupa ce i s-a taiat si ultima posibilitate de a-si face cunoscute navalnicele si mereu improspatatele sale sentimente, Doru a disparut din lume pe neasteptate, fara a lasa vreo urma, vreun mesaj, ori vreun comunicat de presa, ca si cum nu ar fi existat niciodata. Daca pesimistii sunt de parere ca s-a sinucis, optimistii afirma sus si tare ca si-a declarat dragostea si a fugit impreuna cu iubita sa cat mai departe de noi, aflandu-se acum amandoi probabil pe o plaja insorita din Hawai sau pe o insula pustie din Pacific.

Ati auzit desigur despre zicala ca odata ce ai publicat ceva pe internet, acel lucru nu inceteaza sa ramana in universul virtual oricat de mult te-ai chinui tu si s-ar strofoca altii sa il elimine intru totul. Asa se face ca, din cand in cand, asemeni unei corabii fantoma, blogul lui Doru isi mai face aparitia, printre ceturi, pe undele imprevizibile ale internetului, dand nastere unor mari iubiri impartasite sau unor dramatice divorturi. Fii, asadar, cu bagare de seama, atunci cand te preumbli pe net, mai cu seama in cazul in care tastezi in bara de cautare Google cuvantul fatidic "Dragoste."



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Te iubesc, dar nu pot sa fiu cu tine- poveste de iubire

Ma chinuiesti, dar eu te iubesc! | De cate feluri este dragostea?

Dragoste oarba | O poveste cu talc
Pe cine iubesti in secret? | O poveste de dragoste adevarata? Pe cine iubesti in secret? | O poveste de  dragoste adevarata? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 10, 2014 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Cum castig cei 300 de $ lunar?:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb, parca e o poveste cu fantome, pacat ca nu dispare si Radu F. ca si Doru, prietena mea il citeste non stop

    RăspundețiȘtergere
  3. Povestea e ciudată dar tu ai scris frumos dacă am reușit să citesc până la final ... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu citesc cam tot ce-mi cade in mana despre relatii. Cred ca totdeauna este ceva de invatat. Totusi, cel mai mult mi-a placut cartea lui John Gray, barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe venus. Este frumoasa, practica si plina de umor. Am auzit la radio ca vine si in Romania, ma bate gandul sa merg sa-l vad :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.