joi, 30 octombrie 2014

Avantajele camerelor si sistemelor de supraveghere video

Poate ca va iau putin prin suprindere cu acest articol despre camerele si sistemele de supraveghere video. Va vine sa credeti sau nu, o parte din cititorii blogului meu sunt oameni de afaceri, multi dintre ei facand parte din reteaua mea sociala de pe Linkedin. Atunci cand vorbim despre afaceri si demersuri lucrative, dar nu numai atat, ajungem, vrand-nevrand, si la subiectul supravegherii video.

DVR 4 canale
Avantaje camere video
Oportunitatea de a-i urmari pe alti oameni fara a fi observat reprezinta, in cele din urma, un factor de putere! Aceasta putere nu poate fi totusi exercitata oricum, violandu-le altora intimitatea sau incalcand legea. Daca pana in 1989, sistemele si camerele de supraveghere erau un monopol al "cooperativei ochiul si timpanul," adica al Securitatii, in zilele noastre acestea pot fi folosite fara nici o opreliste de persoane fizice si firme care doresc sa-si protejeze valorile, sa beneficieze de siguranta si chiar mai mult decat atat... Nu trebuie neglijata nici posibilitatea de a inregistra imaginile puse la dispozitie de camerele video, prin asa numitele DVR ("digital video recorders," adica "aparate de inregistrare video digitale"), intre care, in prezent, cele mai populare sunt DVR 4 canale, ce permit stocarea concomitenta a  imaginilor de pe 4 camere video, pe suporturi precum iPhone, Windows Mobile, Blackberry, Symbian si Android, si sunt ideale pentru supravegherea locuintelor si a zonelor destinate afacerilor sau activitatilor industriale.

Iata numai cateva avantaje ale monitorizarii cu ajutorul sistemelor ori camerelor de supraveghere:

- Punerea in garda si depistarea raufacatorilor. Atunci cand astfel de sisteme sunt remarcate ori atentionate in vecinatatea unei proprietati, raufacatorii sunt pusi cumva pe ganduri, nu isi mai asuma riscuri si cauta, mai degraba, alte locuri pe care sa le atace. Spatiile de comercializare dotate cu camere de supraveghere inregistreaza, de obicei, sub 50% de pierderi produse prin furturi fata de cele lipsite de o astfel de supraveghere.

- Cresterea productivitatii. Stiu ca nu este tocmai placut sa fii sub ochii ascunsi dincolo de o camera de supraveghere. Cu toate acestea, acest tip de monitorizare a activitatii ii determina pe muncitori sa isi vada mai constiincios de treaba (mai ales pe cei care au deficiente vizavi de constiinta)!

- Reducerea impactului clientilor nazurosi ori cu false pretentii. Exista, din pacate, oameni care incearca sa profite de partile slabe ale unei companii sau unui magazin, pretinzand in mod fals ca au fost pacaliti ori au fost tratati necorespunzator. Ei bine, camerele video (dotate si cu inregistrare audio, de tip DVR 4 canale) le pot dovedi tertipurile!

- Protejarea proprietatii intelectuale. In batalia pentru dominarea pietelor de desfacere si impunerii unor noi produse, unii competitori nu se dau inapoi de la nimic, si incearca sa afle cu orice pret secretele unor companii rivale. Camerele video amplasate strategic sunt de ajutor in identificarea si oprirea celor care vor sa fure proprietatea intelectuala a unei companii.

- Managementul de la distanta. Multe sisteme de securitate video permit observarea a numeroase locuri dintr-un singur amplasament. Acest lucru reduce simtitor cheltuielile pentru echipamente si costurile de management, facilitand supravegherea tuturor operatiunilor importante dintr-o firma in pofida barierelor geografice sau ale timpului.

- Configurarea unor strategii de marketing. Sisteme de securitate dotate cu camere video reprezinta un pretios instrument in studierea obiceiurilor cumparatorilor si optimizarea amplasarii marfurilor din magazine. In acest fel, se asigura o sporita eficienta a vanzatorilor, vanzari mai mari si un grad mai inalt de satisfacere a cumparatorilor.

- Monitorizarea operatiunilor in flux continuu. Camerele video sunt folosite in mod curent in procesele industriale de fabricatie in flux continuu pentru monitorizarea echipamentelor si observarea imediata a unor probleme ce pot provoca intarzieri ori blocaje. Sistemele video pun la dispozitie o valoroasa perspectiva despre eficienta unor operatiuni industriale, confirmand daca acestea sunt conduse sau nu asa cum se cuvine.

- Validarea alarmelor. Oamenii de afaceri si managerii pierd uneori pretioase ore de somn din cauza unor false alarmari privind intrarea prin efractie in spatiile pe care le detin sau de care raspund. Cu ajutorul unui sistem de securitate video conectat la internet, validarea unor astfel de alarme are loc imediat, doar printr-un singur click.

- Liniste sufleteasca. In cele din urma, pentru manageri, oameni de afaceri si proprietarii de locuinte, sistemele de supraveghere video constitue o sursa de liniste interioara, care ii asigura ca posesiunile lor, angajatii si familiile lor sunt in deplina siguranta.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Psihologia culorilor in marketing

3 comentarii:

  1. Fie ca este vorba despre o locuinta sau despre o firma, este evident ca un sistem cu camere de supraveghere este de bun augur si asigura o siguranta suplimentara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua, dumneavoastra poate ajutati ce fel de ip camera eu trebuie se cumpar?

    RăspundețiȘtergere
  3. вот эта камера не плохая ideosecurity.md/ro/hikvision-ds-2cd2412f-i-cube-1-3mp-6-mm

    RăspundețiȘtergere