Avantajele camerelor si sistemelor de supraveghere video

Poate vă iau puţin prin suprindere cu acest articol despre camere şi sisteme de supraveghere video.
Vă vine să credeţi sau nu, o parte din cititorii blogului meu sunt oameni de afaceri și mulţi dintre ei fac parte din reţeaua mea socială de pe Linkedin. Atunci când vorbim despre afaceri şi demersuri lucrative, dar nu numai atât, ajungem, vrând-nevrând, şi la subiectul supravegherii video.  Oportunitatea de a-i urmări pe alţi oameni fără a fi observat reprezintă, în cele din urmă, un factor de putere! Această putere nu poate fi totuşi exercitată oricum, violându-le altora intimitatea sau încălcând legea.


Dacă până în 1989, sistemele şi camerele de supraveghere erau un monopol al "Cooperativei ochiul şi timpanul," adică al Securităţii, în zilele noastre acestea pot fi folosite fără nici o oprelişte de persoane fizice şi firme care doresc să-şi protejeze valorile, să beneficieze de siguranţă şi,  chiar mai mult decât atât, nu trebuie neglijată nici posibilitatea de a înregistra imaginile puse la dispoziţie de camerele video, aşa numitele DVRuri, sau digital video recorders, ce înseamnă, în limba română, aparate digitale de înregistrare video.

9 avantaje ale monitorizării cu sisteme | camere de supraveghere


  1. Punerea în gardă şi depistarea răufăcătorilor. Atunci când astfel de sisteme sunt remarcate ori atenţionate în vecinătatea unei proprietăţi, răufăcătorii sunt puşi cumva pe gânduri, nu îşi mai asumă riscuri şi caută, mai degrabă, alte locuri pe care să le atace. Spaţiile de comercializare dotate cu camere de supraveghere înregistrează, de obicei, sub 50% pierderi produse prin furturi faţă de cele lipsite de o astfel de supraveghere. 
  2. Creşterea productivităţii. Ştiu că nu este tocmai plăcut să fii sub ochii ascunşi dincolo de o cameră de supraveghere. Cu toate acestea, acest tip de monitorizare a activităţii îi determina pe muncitori să îşi vadă mai conştiincios de treabă (mai ales pe cei care au deficienţe vizavi de conştiinţă)! 
  3. Reducerea impactului clienţilor năzuroşi ori cu false pretenţii. Există, din păcate, oameni care încearcă să profite de părţile slabe ale unei companii sau unui magazin, pretinzând în mod fals că au fost păcăliţi ori au fost trataţi necorespunzător. Ei bine, camerele video dotate şi cu înregistrare audio, de tip DVR 4 canale le pot dovedi tertipurile! 
  4. Protejarea proprietăţii intelectuale. În bătălia pentru dominarea pieţelor de desfacere şi impunerii unor noi produse, unii competitori nu se dau înapoi de la nimic şi încearcă să afle cu orice preţ secretele unor companii rivale. Camerele video amplasate strategic sunt de ajutor în identificarea şi oprirea celor care vor să fure proprietatea intelectuală a unei companii. 
  5. Managementul de la distanţă. Multe sisteme de securitate video permit observarea a numeroase locuri dintr-un singur amplasament. Acest lucru reduce simţitor cheltuielile pentru echipamente şi costurile de management, facilitând supravegherea tuturor operaţiunilor importante dintr-o firmă în pofida barierelor geografice sau ale timpului. 
  6. Configurarea unor strategii de marketing. Sistemele de securitate dotate cu camere video reprezintă un preţios instrument în studierea obiceiurilor cumpărătorilor şi optimizarea amplasării mărfurilor din magazine. În acest fel, se asigură o sporită eficienţă a vânzătorilor, vânzări mai mari şi un grad mai înalt de satisfacere a cumpărătorilor. 
  7. Monitorizarea operaţiunilor în flux continuu. Camerele video sunt folosite în mod curent în procesele industriale de fabricaţie în flux continuu pentru monitorizarea echipamentelor şi observarea imediată a unor probleme ce pot provoca întârzieri ori blocaje. Sistemele video pun la dispoziţie o valoroasă perspectivă despre eficienţa unor operaţiuni industriale, confirmând dacă acestea sunt conduse sau nu aşa cum se cuvine. 
  8. Validarea alarmelor. Oamenii de afaceri şi managerii pierd uneori preţioase ore de somn din cauza unor false alarmări privind intrarea prin efracţie în spaţiile pe care le deţin sau de care răspund. Cu ajutorul unui sistem de securitate video conectat la internet, validarea unor astfel de alarme are loc imediat, doar printr-un singur click. 
  9. Liniştea sufletească. În cele din urmă, pentru manageri, oameni de afaceri şi proprietarii de locuinţe, sistemele de supraveghere video constitue o sursă de linişte interioară, care îi asigura că posesiunile lor, angajaţii şi familiile lor sunt în deplină siguranţă.




Avantajele camerelor si sistemelor de supraveghere video Avantajele camerelor si sistemelor de supraveghere video Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2014 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Fie ca este vorba despre o locuinta sau despre o firma, este evident ca un sistem cu camere de supraveghere este de bun augur si asigura o siguranta suplimentara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua, dumneavoastra poate ajutati ce fel de ip camera eu trebuie se cumpar?

    RăspundețiȘtergere
  3. вот эта камера не плохая ideosecurity.md/ro/hikvision-ds-2cd2412f-i-cube-1-3mp-6-mm

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.