Personalitatea in functie de ziua nasterii potrivit stiintei

Daca nu te increzi in astrologie si nici intr-un alt tip de conexiune spirituala intre ziua de nastere si personalitatea ta, recentele cercetari stiintifice dovedesc ca ar putea exista, totusi, astfel de corelatii.

Personalitate si anotimp nastere
Personalitatea in functie de ziua nasterii
Dupa ce au studiat 366 de studenti, oamenii de stiinta de la Universitatea Semmelweis din Budapesta au ajuns la concluzia ca oamenii nascuti in timpul verii devin mai nestatornici sau mai capriciosi la vremea maturitatii. Pe de alta parte, cei nascuti iarna tind sa fie mai stabili si mai putin iritabili. Persoanele care au vazut pentru prima data lumina zilei in decursul primaverii au inclinatia de a fi stapaniti de optimism, pe cand cei ajunsi pe lume toamna tind sa fie mai mult sau mai putin pesimisti sau plangaciosi.

Conform Xeniei Gonda, conducatoarea acestui studiu, "investigatiile biochimice au aratat ca anotimpul in care te nasti te supune unor influente specifice ale unor neurotransmitatori precum dopamina si serotonina, detectabili chiar si in viata adulta... Aceste lucruri ne indreptatesc sa credem ca anotimpul nasterii poate avea un efect indelungat asupra existentei unei persoane."

Neurotransmitatori precum cei de mai sus pot juca un mare  rol in procese cognitive precum emotiile si excitarea, contribuind la starea de dispozitie, aducandu-si aportul, potrivit cercetatorilor, la dezvoltarea anumitor tipuri de temperamente.

Desigur, anumiti factori tinand de mediul inconjurator se adauga la influentele exercitate de anotimpul nasterii, intre acestia putand fi mentionati alimentatia disponibila,  nivelul de activitate fizica a mamei, patogeni asociati cu temperatura si mediul din jur.

Oricum, conform lui Gonda, anotimpul in care te nasti este responsabil asupra unor efecte ale mediului din preajma care actioneaza in timpul gestatiei si la putina vreme dupa nastere, aceste perioade fiind cruciale in dezvoltarea sistemului nervos. Iata cum se poate previziona temperamentul ori personalitatea cuiva in functie de anotimpul in care s-a nascut:

- Vara: un temperament "ciclotomic," caracterizat de bruste, frecvente schimbari de dispozitie, intre tristete si fericire.
- Primavara si vara: un temperament hipertimic, tendinta de a fi foarte/prea optimist.
- Iarna: dezvoltarea inca din copilarie a unui temperament mai putin iritabil, in comparatie cu cei nascuti in alte perioade ale anului.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Anotimpul in care te nasti iti influenteaza personalitatea

Fructele si personalitatea | Ce fruct te reprezinta?

Semnatura iti dezvaluie personalitatea
Personalitatea in functie de ziua nasterii potrivit stiintei Personalitatea in functie de ziua nasterii potrivit stiintei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 26, 2014 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Cam asa este. Am observat de cativa ani ca persoanele nascute vara au un temperament mai agitat, nervos, pe cand cele nascute toamna tarziu si iarna sunt mai linistite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da este foarte adevarat.Mie mi se potriveste.Asta e...Sunt insa foarte timida la prima intalnire(femei sau barbati) chiar siacum ca sunt in varsta nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt de acord,Diana,nu te supara. Eu sunt nascuta iarna si sunt destul de irascibila,desi,in aparenta sunt f.calma,dar ma emotionez repede , incep sa ma agit si sa imi exteriorizez trairile intr-un mod ,,precipitat".Cei din familie imi reproseaza adesea acest lucru,dar nu reusesc sa controlez prea mult irascibilitatea mea (lipsita,din fericire,de rautati). Ceilalti membri ai familiei sunt nascuti vara si sunt mai domoli decat mine (cu mici exceptii)...Dar exceptiile intaresc regulilie,nu-i asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am de ce ma supara. Daca am fi totii la fel, care ar mai fi farmecul vietii?

      Ștergere
  4. Mi se potriveste perfect. Ai dreptate !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.