Cum deosebesti un zambet sincer de un zambet prefacut?

Cred ca acest articol despre cum poti identifica un zambet sincer fata de unul fals, prefacut, te poate ajuta sa te descurci mai bine in lumea noastra tot mai ipocrita si mai superficiala. Poti sa imi declari, cu mandrie, ca stii sau simti cum sa ii deosebesti de oameni onesti de cei mincinosi... Daca ai acest al saptelea simt, te felicit, dar, in randurile de mai jos, poti afla cateva indicii clare despre zambetele ori surasurile perfide sau de convenienta si cele care vin cu adevarat din strafundurile sufletului ori mintii cuiva...

Zambet sincer
Zambetul sincer
Se spune ca la originea zambetului s-au aflat grimasele oamenilor primitivi exprimand frica. De la transmiterea prin suras a mesajului "imi este frica de tine" pana la mesajul "nu te amenint in nici un fel, sunt prietenos," nu au fost decat cativa pasi.

De ce zambim? Surasul nostru arata ca suntem prietenosi, relaxati si deschisi fata de o anumita persoana. Un zambet le poate spune altora ca suntem fericiti. De cele mai multe ori, fericirea este molipsitoare, asa ca oamenilor le place sa aiba in preajma lor pe cineva cu sufletul senin (desi, in unele cazuri, acest lucru ii face sa le poarte pica celor ce par a fi fericiti). Oricum, oamenii au inclinatia naturala de a zambi atunci cand le zambesti.

Cum iti dai seama care zambet este autentic si care este prefacut?

Un zambet real, sincer, adevarat se manifesta atunci cand muschii zigomati ai fetei ridica marginile gurii, ca o consecinta a unei adevarate placeri, generate de partea subconstienta a creierului. In acelasi timp, muschii care inconjoara ochii, numiti Orbicularis Oculi, provoaca aparitia unor riduri, porecliti "laba gastei," la colturile ochilor. Pe de alta parte, sprancenele si zona dintre ele si pleoapele superioare se coboara usor. Un zambet adevarat este, de obicei, mult mai simetric decat unul fals, si are o durata mai mica fata de cel din urma.

Un zambet prefacut sau fortat pune in miscare muschiul rizorius, care desparte buzele aducandu-le una fata de cealalta intr-un oarecare paralelism. In acest caz, muchii zigomatici sunt folositi foarte putin, asa ca marginile gurii se ridica doar un pic. Totodata, obrajii se ridica cumva fortat, si ochii tind sa se contracte. Un zambet autentic ne transmite o impresie de satisfactie si fericire. Un suras fals nu ne face sa simtim acest lucru.

Iata cateva tipuri de zambete, atat autentice, adevarate si sincre, cat si false, prefacute ori ipocrite pe care le putem  putem afla printre oamenii din imediata noastra apropiere...

Zambet arogant
Zambet arogant
- Zambetul arogant, unul dovedind satisfactie fata de sine, imfatuare si sugerand ca ai de a face cu un "dracusor." Acest suras este caracterizat de buzele nitel stranse ori numai putin despartite, si numai una din marginile gurii inaltate, dar si de o usoara ridicare a buzei superioare. Ochii se pot ingusteaza putin, dand impresia unei priviri suspicioase. Un astfel de zambet semnifica multumire de sine, aroganta si superioritate. In unele circumstante, poate exprima indoiala sau chiar dispret fata de opinia unei alte persoane. Daca buza superioara se inalta mai mult, este un semn al ridiculizarii omului cu care se poarta o conversatie. Este interesant faptul ca un astfel de suras reflecta cumva si un flirt, umorul si starea jucausa a unei persoane, prin care se incearca atragerea atentiei si interesului cuiva.

Zambetul pe jumatate
Zambetul pe jumatate
- Zambetul pe jumatate. Un suras asemanator celui mai de sus, dar cu usoare diferente! Una din buze da senzatia unui zambet, iar cealalta exprima un fel de nemultumire. Acest zambet transmite un mesaj ambiguu, fie de sarcasm ori cinism, fie de jena. Este un suras ce poate da nastere in sufletul celui care il priveste unui simtamant de protectie si grija, fiind asociat unei stari de usoara tristete ori melancolie.

- Zambetul cu gura deschisa, un zambet larg, cu falca de jos coborata.
Zambet cu gura deschisa
Zambetul cu gura deschisa
Ochii se pot increti la mergini, creand impresia unui suras autentic. In acest caz, avem de a face cu un suras bine exersat, folosit pentru a atrage atentia si a sugera o fericire impletita cu o joaca spirituala. Astfel de zambete poti intalni pe fetele politicienilor si actorilor atunci cand stiu ca sunt fotografiati ori filmati.

- Zambetul cu buzele stranse, mai mult ori mai putin.

Zambetul cu buzele stranse
Zambetul cu buzele stranse
Semnifica ca o persoana este fericita ori vesela, dar incerca sa nu arate acest lucru, straduindu-se sa dea o impresie de seriozitate.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Zambetul si contactul ochilor | Cum sa flirtezi "stiintific"?

Zambetul, arma secreta a seductiei

Puterea zambetului | Ai dat de greu? Zambeste!
Cum deosebesti un zambet sincer de un zambet prefacut? Cum deosebesti un zambet sincer de un zambet prefacut? Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 10, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.