Palmele in jos | Semnificatia limbajului corpului

Palmele asezate in jos reprezinta un  gest dominant ce semnifica o atitudine de putere sau control in limbajul corpului. Parintii fac apel adeseori la acest semnal al trupului pentru a-si impune autoritatatea asupra unor copiii care au facut o mare gafa sau obraznicie. La fel procedeaza si dirigintii ori profesorii de doi lei. Este vorba despre un mesaj care acentueza frecvent o superioritate deja stabilita. Pe de alta parte, daca cineva recurge la acest gest fata de noi atunci cand suntem adulti, putem avea senzatia sa suntem tratati de sus sau ca suntem desconsiderati.

Palmele in jos
Palmele in jos | Semnificatia limbajului corpului
Poti zari impulsul de a-si aseza palmele in jos atunci cand cineva incearca sa-si afirme (cu orice pret) pozitia de conducere sau sa-si demonstreze capacitatea de a tine lucrurile sub control. Unii oameni recurg la acest gest pentru a-i influenta pe cei din jur, uitand ca, in unele cazuri, poate produce efecte intru totul contrare. Poti pune in aplicare metoda de intimidare a palmelor pozitionate in jos cu masura atunci cand ai de a face cu seful tau, pentru a sublinia, de exemplu, ca "poate esti tu boss-ul, dar acesta este domeniul in care eu sunt cel mai priceput si, din acest punct de vedere, eu sunt seful!" In unele situatii, subordonatii sunt patrunsi de impulsul de a reactiona cu vehementa atunci cand vad ca superiorii lor le vorbesc tinandu-si palmele in jos.

Sa spunem ca esti foarte suparat din cauza unui lucru de la serviciu, si te plangi sefului tau sau a altei persoane cu autoritate de la jobul tau. Daca superiorul iti raspunde, "Pastreaza-ti calmul," sau "Cred ca exagerezi," si isi insoteste cuvintele cu postura palmelor in jos, este probabil sa te simti nemaipomenit de jignit, insultat de aceasta atitudine. Daca tu iti mentii palmele in jos intr-o discutie, este de asteptat sa nu primesti nici un raspuns capabil sa reflecte adevaratele ganduri ale persoanei cu care stai de vorba.

Pozitionarea palmelor in jos iti este de folos, asadar, in aproape orice prilej cand se impune sa iti dovedesti autoritatea intr-o anumita conjunctura speciala, precum cea in care incerci sa faci ori sa promovezi o vanzare, cand prezinti un produs sau vrei sa aduci oile acasa intr-o conversatie foarte importanta. Daca folosesti pozitia dominanta a palmelor indreptate in jos cu un coleg sau cu cineva care iti este egal ca pozitie profesionala, probabil ca aceste se va simti oripilat si deloc amator sa iti indeplineasca o dorinta sau sa se conformeze unei indrumari de ale tale. Pe de alta parte, cand utilizezi acesta strategie fata de un subordonat, este de asteptat sa ai feedback-ul dorit, si ca subalternul sa se conformeze fara cracnire dispozitiilor tale.

Detestatul salut nazist cu palma in jos era un simbol al puterii si tiraniei din timpul celui de-al treilea Reich. Poate ca daca in loc sa recurga la acest gest, Hitler ar fi facut un salut cu palma in sus, ar fi fost ridiculizat sau luat in ras. Oricum, acompaniate de postura palmelor in jos, si de o atitudine verbala respectuoasa, cuvintele, opiniile si parerile tale par a capata greutate, a fi luate in seama si a deveni convingatoare.


Articole asemanatoare in blogul Dianei:

Forma mainii si personalitatea | Ghicitul in palma (1)

Semnificatia liniei inimii | Ghicitul in palma (4)

Cititul gandurilor si limbajul nonverbal
Palmele in jos | Semnificatia limbajului corpului Palmele in jos | Semnificatia limbajului corpului Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 13, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

  1. wow! ce dragut! nu stian toate aceste lucruri!!! :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări pentru aceste informații foarte utile! În cazul în care mai ești și părinte, e foarte important să ști cum să înțelegi propriul copil și de asemenea cum sa îi răspunzi acestuia fără să îl jignești. De cele mai multe ori avem tendința de a comunica prin gesturi sau modificări de stare ale sufletului nostru. Să aveți o zi minunata și multa sănătate!

      Ștergere

Un produs Blogger.