Unde se duce grasimea ta atunci cand slabesti?

In ciuda obsesiei multor oameni, mai ales femei, legate de diete si programe de fitness, multi profesionisti din domeniu nu stiu raspunsul corect al intrebarii "Unde se duce grasimea oamenilor atunci cand slabesc?" Cea mai raspandita prejudecata printre dieteticieni si doctori este ca masa eliminata printr-o cura de slabire este transformata in energie sau caldura. Raspunsul corect este ca aceasta este, de fapt, eliminata in aer sub forma de dioxid de carbon.

Unde-i grasimea?
Unde-i grasimea?
Aceasta este concluzia unui studiu efectuat la Scoala de biotehnologie si stiinte biomoleculare UNSW din Australia, condus de profesorul Andrew Brown, care a declarat: "Exista o surprinzatoare ignoranta si confuzie despre procesul metabolic al reducerii greutatii corporale." In British Medical Journal, acesta a aratat ca pierderea a 10 kilograme de grasime necesita inhalarea de 29 de kilograme de oxigen, din acest proces metabolic rezultand 28 kilograme de dioxid de carbon si 11 kilograme de apa.

Doctorul Meerman a devenit interesat de biochimia pierderii greutatii corporale din cauza unei experiente personale... "Am pierdut 15 kilograme in 2013 si am vrut, pur si simplu, sa aflu raspunsul la intrebarea "Unde se duce grasimea?" Faptul ca aproape nimeni nu mi-a putut raspunde m-a luat prin surprindere, dar abia dupa ce i-am aratat lui Andrew calculele mele ne-am dat seama amandoi cat de putin se stie despre acest lucru."

Conform explicatiilor cercetatorilor australieni, daca urmaresti unde se indreapta 10 kilograme de grasime pierdute in urma unei cure de slabire, poti constata ca 8,4 kilograme din aceasta este exalata ca si dioxid de carbon prin plamani. Cele 1,6 kilograme de grasime ramase se preschimba in apa, ce este eliminata prin urina, excremente, transpiratie, lacrimi si alte fluide ale corpului.

Una din cele mai frecvente intrebari cu care au fost bombardati autorii studiului a fost daca se poate pierde din greutate respirand "mai mult." Raspunsul a fost "nu." O respiratie mai intensa decat cea normala poate duce la hiperventilatie, avand drept consecinte ameteala, palpitatiile si pierderea cunostiintei.

O alta intrebare a fost daca pierderea greutatii corporale poate contribui la incalzirea globala!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

De ce mancam tot ce ni se pune in fata?

Personalitatea ta te face sa te ingrasi?

Vrei sa slabesti? Mananca cu mana stanga (daca esti dreptaci)
Unde se duce grasimea ta atunci cand slabesti? Unde se duce grasimea ta atunci cand slabesti? Reviewed by Diana Popescu on decembrie 17, 2014 Rating: 5

3 comentarii:

  1. In cazul meu care am slabit mergand la sala regulat, deci de trei sau patru ori pe saptamana si alergand lent pe banda cu maxim 9 km/h timp de 50 de minute am reusit sa dau jos peste 20 de kg de grasime in 6 luni.
    Toata grasimea s-a topit incet si cred ca defapt a fost consumata in procesul arderilor metabolice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna informatia, multumim Diane!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.