American Sniper - Un film regizat de Clint Eastwood

In filmul American Sniper (Lunetistul american), Clint Eastwood rememoreaza viata lui Chris Kale (potrivit autobiografiei scrise de acesta), cel mai letal lunetist din istoria militara a Statelor Unite ale Americii. Pelicula nu se limiteaza insa numai la maiestria in manuirea pustii a acestui erou american. Membru al trupei navale SEAL, "sniper"-ul Chris Kyle este trimis in Irak cu o singura si importanta misiune: protejarea camarazilor sai.
American Sniper
American Sniper
Precizia cu care isi trage proiectilele catre inamici salveaza nenumarate vieti americane de pe campul de lupta si, pe masura ce povestile despre curajul sau se raspandesc, ajunge sa capete porecla de "Legend" ("Legenda"). Reputatia este crescanda si in spatele liniilor dusmanilor, acestia punand un pret pe capul sau si transformandu-l in tinta lor prioritara. In ciua pericolelor la care se expune si a responsabilitatilor fata de familia de acasa, Chris Kale trece prin cumplite infruntari in Irak, devenind un personaj emblematic al devizei SEAL "nu lasam nici un om in urma." Atunci cand se intoarce acasa, Chris descopera insa ca nu poate lasa in urma razboiul.

Iata si tralerul oficial al filmului American Sniper:



Filmul se focalizeaza asupra a trei aspecte: copilaria lui Kyle, in care acesta isi aprofundeza valorile personale; tururile lui de lupta in Irak, de-a lungul carora ucide circa 160 de inamici si este martorul agoniei a numerosi camarazi; si viata sa din Texas, unde, in compania sotiei si copiilor lui, continua sa auda ecourile razboiului, uneori atat de puternic incat pun stapanirea asupra mintii sale.

Dupa ce, vreme de multi ani, Hollywoodul ne-a obisnuit cu un fel propaganda contra razboiului, ce transmitea mesajul ca acesta nu face decat sa corupa si sa scoata la suprafata raul, sa isi transforme protagonistii fie in calai, fie in victime, filmul "American Sniper" incearca sa ne puna in fata si cealalta fata a monedei. Clint Eastwood nu ne sugereaza ca violenta este un lucru bun, ci ca este uneori necesara, cumva asemanator cu felul in care a facut-o in pelicula sa "Unforgiven.”

Filmul American Sniper (Lunetistul american):


- Regia: Clint Eastwood
- Produs de: Clint Eastwood, Robert Lorenz, Andrew Lazar, Bradley Cooper, Peter Morgan
- Scenariul: Jason Dean Hall
- Bazat pe cartea "American Sniper" de Chris Kyle
- Distributie: Bradley Cooper, Sienna Miller, Max Charles, Luke Grimes, Kyle Gallner, Sam Jaeger, Jake McDorman, Cory Hardrict.

Conform American Film Institute Awards, filmul American Sniper se afla in "top ten"/primele zece filme ale anului 2014.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 | Jocurile foamei: Sturzul zeflemitor - Partea 1

Serialul Penny Dreadful sezonul 2 - Trailer

Babadook, cel bun film horror din 2014
American Sniper - Un film regizat de Clint Eastwood American Sniper - Un film regizat de Clint Eastwood Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 02, 2015 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Trebuie sa vad filmul neaparat. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Mi-a placut articolul si referirile la cartea scrisa de Chris Kyle.
    Intrebarea mea este insa legata de faptul daca ai vazut si filmul.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu l-am vazut, dar am citit tot ce-am gasit despre el pe diverse siteuri americane, asa ca il astept cu nerabdare. Clint Eastewood a fost/este o figura emblematica a cinematografiei americane, dar reusitele sale regizorale par sa fie mai importante decat performantele sale din actorie.

      Ștergere
  3. Clint estwood este o legenda mai ales pe vremea cand juca, Dirty Harry filmele cu tematica western, si acum sunt cautate

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.