Pestera in care iti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti (dintotdeauna)!

Pestera in care iti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti. In limba engleza: "The cave you fear to enter holds the treasure you seek." Este un gand remarcabil, cutremurator, apartinand lui Joseph Campbell, un specialist american in mitologie, scriitor si orator, cunoscut mai ales datorita lucrarilor sale despre mitologia comparata si religia comparata.

Adeseori, atunci cand iti depasesti temerile, ai parte de cele mai mari realizari, cu mult mai importante decat te-ai fi asteptat vreodata! In aceeasi ordine de idei, Frank Herbert spunea: Frica este ucigasul mintii."

Suntem invatati frecvent sa ne infruntam frica. Suntem atentionati ca teama nu este decat o iluzie si ca nu are cum sa ne raneasca. Frica poate insuma totusi mai multe dimensiuni:

F - falsitate
R - rautate
I - iluzionare
C - criza
A - adeverire

Ce inseamna, asadar, pana la urma, sa ne confruntam cu frica? Pentru multi dintre noi, teama este asociata cu pierderea sau cu parasirea unui loc de munca, cu o despartire sau un divort, cu saracia, falimentul, nazuinta de a-ti sustine convingerile, duelul cu un dusman, implicarea in lucruri periculoase, un nou inceput, o boala grava (cancer, poate), incercarea de a face ceva nou, cautarea unei slujbe, si multe, multe altele...

Partea cea mai contradictorie a fricii este ca ne face sa vedem niste conjuncturi ori evenimente cu mult mai rele decat sunt in realitate! Latura intunecata a mintii noastre se straduieste, in astfel de ocazii, sa puna stapanire peste noi, sa ne covaseasca. Cu atat mai mult trebuie sa ii respingem provocarile!

Frica
Da, "Pestera in care iti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti." Frica are potentialul sa te transforme in altcineva, cu totul strain de tine, dar, daca ai cu adevarat temeritatea sa o infrunti, nu ai cum sa nu iesi invingator! Devin-o ceea ce iti doresti fara plati nici cel mai mic bir fricii!

De cele mai multe ori, suntem guvernati nu de una, ci de numeroase temeri. Odata ce ai intrat in pestera uneia din temeri si ti-ai dezvaluit comoara de acolo, nu intarzia sa faci fata unei alte frici! Si apoi, inca uneia!

Poi face asta! Poti sa te transformi in acest fel in omul care ai nazuit mereu sa fii! Eu cred in tine!

Pestera in care iti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti (dintotdeauna)!


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Frica in citate, aforisme, maxime

Alegoria pesterii | Pestera lui Platon

Cum descoperi cu adevarat ce este frica | O poveste cu talc
Pestera in care iti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti (dintotdeauna)! Pestera in care iti este frica sa intri ascunde comoara pe care o cauti (dintotdeauna)! Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 14, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.