Calitatile si defectele Berbecului

Poate ca, dintre toate zodiile, mai ales in cazul celei a Berbecului, calitatile aduse la extrem se pot tranforma in cu usurinta in defecte, si invers.
Nativii din zodia Berbecului sunt curiosi, energetici si entuziasti, mereu gata sa se avante in initiative si sa joace un rol principal in viata, fara sa se multumeasca sa fie simpli spectatori. Nevoia de a trai la maximum ii imboldeste sa paseasca frecvent in noi teritorii ale existentei si ii face sa se implice adanc in orice actiune pe care si-o asuma.

Calitatile Berbecului


Berbec: Trasaturi pozitive si negative
Una dintre cele mai accentuate trasaturi pozitive ale celor nascuti in Berbec este tendinta, (uneori cam scurta), de a se angaja cu infocare in ajutorarea altora. In plus, se straduiesc sa dea tot ce au mai bun in ei pentru a-si dovedi abilitatile, astfel incat sa poata atrage aprecierea altora. Sunt inconjurati de o aura de incitare care le confera o personalitate aparte. Datorita ambitiei ce ii caracterizeaza, multi nativi din Berbec pot ajunge fara probleme lideri de succes. Iata calitatile lor principale:

CURAJ


Atunci cand lucrurile se impotmolesc, cand norii negri se aduna la orizontul destinului lor, Berbecii nu ezita sa se arunce cu  "coarnele"  inainte! Indiferent cat de dificila este  situatia de viata cu care se confrunta, Berbecii nu accepta sa se dea batuti nici in ruptul capului!

SIMTUL AVENTURII


Pofta de aventura nu are cum sa-i ocoleasca pe Berbeci. Fara a se sinchisi de riscuri, se lanseaza uneori in toiul unei batalii. doar pentru a-si degusta excesul de adrenalina!

VIOICIUNE


Berbecul nu ramane niciodata in pana de energie. Vioiciunea sa tinde sa fie contagioasa, asa ca, daca ai prin preajma un Berbec, poti constata ca atmosfera din jur devine, dintr-o data, incandescenta!

FORTA DE CONVINGERE


Mereu dornic sa forteze limitele vietii, sa incalece armasarul naravas al imprevizibilului, Berbecul are darul de a-ti deschide noi perspetive. Efervescenta convingerilor sale iti poate pune pe foc comoditatea si inertia, putand astfel sa te trezesti, pe neasteptate, ca ai aderat, fara macar sa-ti dai seama, la proiectele indraznete ale Berbecului!

ENTUZIASM


Daca ajung sa fie interesati sau pasionati de ceva, fie ca este vorba despre un proiect personal, unul profesional, sau o idila amoroasa, Berbecii nu sunt adeptii pasilor mici si bine masurati. Ei apasa la maximum pe pedala de acceleratie sau se scufunda cat mai adanc in mare pentru a pune mana pe pretioasa perla ascunsa intr-o scoica cenusie.

ENERGIE POZITIVA


Energia pozitiva care ii traverseaza constant pe Berbeci si pe care o raspandesc cu generozitate imprejurul lor nu numai ca le daruieste un avantaj psihologic asupra altora, dar ii face si extrem de populari in cercurile lor sociale.

Defectele Berbecului


Printre trasaturile negative ale Berbecilor se numara si inclinatia lor de a-i domina pe oamenii care le sunt inferiori ca intelect, statut, pozitie sociala ori profesionala, un lucru ce le poate pata grav reputatia. Daca ai drept sef pe cineva din aceasta zodie, nu incerca sa-i demonstrezi cu orice pret ca ai dreptate. Asteapta un moment potrivit pentru a-ti da glas opiniilor. Defectele Berbecului includ:

INCAPATANARE


Chiar daca ai credinta ca poti muta muntii din loc, nu te stradui sa misti nici macar cu o schioapa din convingerile unui Berbec! Nativii din aceasta zodie sufera de o paralizie cronica a mintii si sufletului, iar incapatanarea ce ii caracterizeaza le poate de furca in interactiunea cu oamenii.

IMPULSIVITATE


Graba strica treaba! Viteza actiunii Berbecului depaseste din cand in cand viteza gandului sau. Planificarea riguroasa ii este strict necesara, intrucat are predispozitia sa nu examineze cu atentie sau in detaliu o situatie, ocolind astfel o decizie bine fundamentata.

AROGANTA


Berbecii se inchina la statuia unui idol, facuta dupa propria lor asemanare. Dreptatea trebuie sa fie numai de partea lor, din moment ce cred ca numai ceea ce stiu ori gandesc este corect. Din acest motiv, pot fi insensibili fata de simtamintele altor persoane.

SAMANTA DE CEARTA


Mai ales daca este intepat (in orgoliu), Berbecul nu sta mult pe ganduri inainte de a se azvarli intr-o batalie "pe viata si pe moarte".  Nu se poate abtine sa nu dea nastere la conflicte, sa fie slobod la gura si sa nu torpileze cu niste intrebari jenante, ce pot vatama o relatie de cuplu. Daca nu se potoleste, nu face un dus rece inainte de a trage niste concluzii, este nevoit da traga invataminte din niste amare lectii de viata!

INDISCIPLINA


Berbecul crede ca poate sa impuste nu doi, ci trei iepuri deodata. Cu toate ca entuziasmul si spiritul de mobilizare ii sunt atuuri majore, are obiceiul sa isi risipeasca energia in prea multe directii. Este nevoie  sa isi ierarhizeze planurile si sa se focalizeze, pe rand, asupra celor mai importante.

NEGLIJENTA


Insetat mereu de nou si diversitate, Berbecului ii vine greu sa duca un lucru pana la capat. Mai cu seama cand este pus in fata unor proiecte mari, de anvergura, se simte ispitit sa le abandoneze la mijlocul drumului si sa se apuce de altceva, mai nou si mai incitant.

Daca crezi ca stii alte trasaturi, pozitive ori negative, alte calitati si defecte ale Berbecului, nu ezita sa ni le impartasesti si noua!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei :

Barbatul Berbec - Dragoste si seductie 

Femeia Berbec - Dragoste si cucerire

Zodia Berbecului - Legenda si semnificatie
Calitatile si defectele Berbecului Calitatile si defectele Berbecului Reviewed by Diana Popescu on februarie 20, 2015 Rating: 5

18 comentarii:

  1. Sa nu cumva sa postezi si horoscopul pestiilor. Intotdeauna ne lasi ultimii Diana, nu este frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horoscopul Pestilor martie 2015 exista deja si a fost primul publicat in aceasta luna, in ziua de 4 februarie 2015. Daca observai rubrica din dreapta, "articole populare," si dadeai click pe "Horoscop martie 2015," gaseai de indata acest horoscop.

      Ștergere
  2. Sunt berbeacä, dar multe dintre defectele astea nu-mi apartzin. Cel putzin cearta ca la usa cortului pe motiv cä as fi INFLÄCÄRATÄ de ideile mele, de adevärul meu, pe care vreau sä-l impun TUTUROR, imi repugnä. Chestie de educatzie, de mediul social in care m-am format, de culturä, de bun simtz. Si unele calitätzi mi se par exagerate. De unde atzi gäsit aceastä caracterizare a personalitätzii omului din aceastä zodie? Atzi citit in stele, in lunä si soare? Chiar dacä vä pasioneazä subiectul, nu e nimic amuzant sä facetzi caracterizäri aiurea. Poate unii oameni, mai naivi, ca sä nu spun altfel, vä si cred. Si se comportä ca atare... cä de...au o scuzä. Asa i-a format mama naturä...asa e scris in stele... asa scrie o FEMEIE INTZELEAPTÄ... (?!?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca esti o "berbeaca" atipica. Pe de alta parte, este interesant ca, desi contesti aceste trasaturi ale berbecului, intr-un alt comentariu de al tau la acest articol, imi marturisesti cu dragalasenie "Probabil cä suntetzi berbeacä si v-atzi descris proprile defecte." Nu crezi ca te contrazici nitel?

      Ștergere
  3. Intâi vedetzi dacä comentariul vä este favorabil, apoi il publicatzi? INTERESANT.
    Dacä nu suntetzi ridicatä in slävi, nu e bun, nu-i asa? Probabil cä suntetzi berbeacä si v-atzi descris proprile defecte. Aferim...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca am publicat si comentariul tau "nefavorabil." Pana nu demult, comentariile de pe blog se publicau automat, fara sa le mai verific, insa am fost asaltata de o gramada de spammeri si trebuie, pentru o vreme, sa le tin sub control.

      Ștergere
  4. Cunosc mai multe persoane in zodia berbec si pot confirma ca au aceste calitati si defecte,descrise aici.As mai adauga faptul ca le reuseste aproape tot ce-si propun in ceea ce priveste viata profesionala.Au noroc la bani dar nu se pricep sa-I gestioneze intelept.Eu-nascuta in zodia taur,nu suport berbecii.De la distanta si atat.In preajma lor,sunt agitata,furioasa,pe vibratii joase.
    In ceea ce priveste reprosul"berbeacei"de a modera comentariile,ei bine,eu sunt perfect de acord cu asta,deoarece o vreme acest blog frumos a fost bombardat cu "oferte de lucru".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Eva. Sotia unchiului meu este in zodia berbec. Am avut numai necazuri din pricina ei, am incheiat legatura cu familia din cauza minciunilor si intrigilor ei.In afara faptului ca e o mincinoasa, egoista, perversa, se da prietena si face pe femeia sfanta pana afla cel mai intim secret al tau ,iar apoi te injunghie pe la spate, este si bolnava psihic,paranoica,are impresia ca toti o urmaresc,ca toti ii vor raul. Ori de cate ori vorbeam sau radeam cu unchiul meu ,incepea scandalul pentru ca avea impresia ca radem si vorbim de ea. Deci defectele descrise la berbec sunt adevarate. Probabil sunt si altfel de berbeci, dar depinde de ascendent.

      Ștergere
    2. Pentru Eva. Nu suporti berbecii, pentru ca tu esti cam invidioasa. Tu esti taur si doua mari defecte ale tale (ca zodie) sunt invidia si egoismul. dar daca ar fii sa insir si ale defecte ar mai fii avarismul, zgarcenia, încapătînarea, si lipsa de incredere in oameni. Daca maine vine o colega la servici (o colega berbeaca) cu o rochie superba, te vei holba la ea, vei amutii de invidie , si dupa servici te vei duce la mall sa-ti ei o rochie identica ca a ei si vei spune: ,,Mie imi sta mai bine decat ei,,. Nu spun ca nu sunt si berbeci rai, dar eu am citi o carte despre zodii, si spunea clar ca persoanele care nu au o inalta spiritualitate (adica sunt lipsiti de credinta) in viata lor li se vor accentua defectele. Asa ca pe viitor cauta un Berbec care e dus pe la Biserica, si ai sa-l vezi un alti ochi sau mergi tu mai des la Biserica spune o rugăciune din cand in cand si vei vedea oamenii ca sunt buni. Pupici dulci.

      Ștergere
    3. Draga anonim,te asigur ca sunt dusa foarte des la biserica si cred(sper)ca sunt pe fãgaşul cel bun in ceea ce priveste înalta spiritualitate.Berbecii pe care eu îi cunosc (vreo 6)din medii total diferite nu au nici cea mai vaga idee despre ceea ce presupune bunul simt,blândețea,calmul-atribute ce ma caracterizeaza din plin.De aceea am spus ca nu suport sa le fiu in preajma.In ceea ce priveste invidia,ei bine,sunt genul care dau si cãmaşa de pe mine.Probabil de aceea,Dumnezeu a fost bun cu mine si mi-a dat tot ce aveam nevoie in viata asta.Toate cele bune si haideti sa fim buni cu totii!O primavara minunata tuturor!(daca tot sunt 8° afara)

      Ștergere
  5. As mai spune ceva despre berbeci(din experienta mea cu ei sau din ce am vazut)sunt inteligenti,luptatori,dar dezvolta obsesii,paranoia in legatura cu rel.personale,cu bolile uneori,au fixisme,de care pur si simplu nu scapa,ba chiar fac orice sa si le,,indeplineasca,,Uneori,lucrul acesta este f.bun dar de cele mai multe ori este negativ.Un berbec este f.greu de stapanit si uneori are eleganta si delicatetea unui ,,elefant,,!Dar ...per total,este o zodie cu mai multe pozitive,decat negative-comparativ cu alte zodii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragä anonimule, comportamentul descris de tine, respectiv "f.greu de stapanit si uneori are eleganta si delicatetea unui ,,elefant,,!" nu este indus de zodie ci de EDUCATZIE, de BUN SIMTZ, de CULTURÄ si de MEDIUL SOCIAL IN CARE TE-AI FORMAT. Cä unii berbeci nu au depäsit stadiul EPOCII DE PIATRÄ si se comportä ca atare (exemplele sunt nenumärate in lumea NOII BURGHEZII, asta nu inseamnä cä este o caracteristicä generalä.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cunosc si eu cateva berbecutze si pot spune cu mana pe inima ca au calitati dar si defecte. Ma deranjeaza teribil cand le vad cum isi pierd cumpatul (li se poate observa in ochi ceva raucios pana la os) si arunca cu cuvinte jignitoare sau obiecte (le-am vazut si asa ceva de la doamne educate). Dar mai rau e cand, din lipsa autocontrolului pierd prietenii sau relatii.
    Ar trebui sa fie mai echilibrate si sa nu de-a cu pumnii in stanga si dreapta.
    In rest, sunt fiinte vesele care sunt perfect capabile sa tina aparentele.

    RăspundețiȘtergere
  8. cam prefacute sunt fetele din berbec, pline de aparente (cum spunea cineva mai sus) si aroganta cat cuprinde....niciodata nu stii cum s-o dai sa fie bine, ca atata despica firu in 16 ca-ti face capu' calendar!
    Daca vrei sa-ti fie bine, fereste-te de aceste femei ...daca vrei drama si circ intra-n joc
    ...aviz de la cunoscator: la inceput totul e roz si super distractiv, apoi se lasa cortina si ai pus-o!

    RăspundețiȘtergere
  9. Drama,tragedia are statuie....si aceasta se afla la berbeci(femei)si pesti(femei).Se victimizeaza pt.absolut orice nu le reuseste sau nu iasa cum vor ele.Au fixuri(repeta acelasi subiect,la exasperare)iti cer sfatul(dar nici nu aud ce spui)si mai ales...te sufoca cu prezenta lor(prin gelozie extrema)au impresia ca daca te controleaza din 5,in 5minute,sunt ,,stapane,,pe situatie !De fapt cred eu,ca nesiguranta,lipsa de incredere in fortele proprii,inferioritatea,le fac sa reactioneze asa.Se dau in aparente foarte stapane pe ele,echilibrate,energice si increzatoare....dar asta i fatada doar....mai ales la pesti si apoi....vine....ciclonul!TINETI VA BINE ,daca aveti de a face cu aceste femei(pesti,berbec)capricornul(femeie)este mult prea materialista si rece,sa o poti suporta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate-femeia capricorn este materialista si nu prea iubãreațã.La descrierea ta as mai adauga si femeia rac-vesnic obsedata sa ì se arate iubire,geloasa si cu multe idei fixe

      Ștergere
  10. Se vede cu ochiul liber cine a facut obsesie pt pareri personale la adresa berbecilor... Si se repeta doamna in mod obsedant si la zodia taur!
    Sanatate mintala si recuperare sufleteasca va doresc...

    RăspundețiȘtergere
  11. Doresc sa mentionez ref la zodia berbec sant cu partenera mea de 14 ani este o prs dragastosa vrednica curata buna gospodina harnica nu am ce reprosa va multumesc eu cred ca scorpion cu berbec merge de minune������

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.