In Biblie apar numai 93 de femei iar cuvintele lor reprezinta 1,1% din Biblie

Un nou studiu a relevat ca in Biblie sunt mentionate numai 93 de femei, si cuvintele lor adunate la un loc insumeaza doar 1,1% din continutul Bibliei!

Reverendul Lindsay Hardin Freeman, de la Biserica episcopala a Trinitatii din Excelsior, Minnesota, SUA, si-a dedicat trei ani din viata cercetarii a cat de mult au avut de spus femeile mentionate in Biblie! Alaturi de inca trei minutiosi voluntari, ea a reusit sa afla ca cele 93 de femei ce apar in Cartea Sfanta (din care numai 49 sunt pomenite dupa nume) au dat glas impreuna la 14.056 de vorbe!

Cuvintele femeilor din Biblie
Cuvintele femeilor din Biblie
Reverendul Freeman a declarat: "Am fost uimiti ca nimeni nu a mai facut asta mai inainte. Am vrut sa stim ce au avut de spus femeile din Biblie."

Laboriosul studiu a scos la iveala ca Maica Domnului, Sfanta Fecioara Maria, nu a pronuntat decat 191 de cuvinte, in vreme ce Maria Magdalena are la activ numai 63 de vorbe, iar Sara, nevasta lui Avram, ajunge la 141 de cuvinte! Eva, faurita de Domnul din una din coastele lui Adam, a foat mai eficienta in fapte decat in vorbe, glasuind doar 74 de cuvinte, pe cand Iudita (din Cartea Iuditei) a ajuns la recordul de 2689 de vorbe. Pe de alta parte, o samariteanca al carui nume nu este precizat i-a adresat lui Iisus cele mai multe cuvinte, in numar de 151.

Se estimeaza ca Biblia contine circa 1,1 milioane de cuvinte. Reverendul Freeman (de fapt, "o reverenda") este de parere ca cele mai multe femei prezente in aceasta carte au suferit "o drama nemaipomenita" si a precizat ca, "In sfarsit, am descoperit povestile lor. Am trecut in revista marturiile femeilor din Biblie dupa acesti mii de ani si contributiile lor intru credinta si in istoria oamenirii. Am plans cand ne-am aplecat asupra acestor istorisiri, am ras citindu-le pe unele din ele. Credinta noastra s-a marit."

Biblia contine referinte despre momentele in care femeilor le este permis sa vorbeasca. De exemplu, in Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel, 14:34, se spune: "Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea."

Reverendul Freeman este experta in domeniul rolurilor femeilor in Cartea Sfanta si este, de asemeni, autoare a cartii 'The Scarlet Cord: Conversations With God's Chosen Women'/"Franghia stacojie: Conversatii cu femeile alese de Dumnezeu," in care au fost studiate povestile a 12 femei din Biblie. Studiul lui Freeman despre care am mentionat in acest articol a fost publicat in cartea 'Bible Women: All Their Words and Why They Matter'/"Femeile din Biblie: Toate cuvintele lor si de ce aceastea sunt importante."

Sursa: dailymail.co.uk


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Pilda Samarinencii | Duminica Samarinencii

Pilda Cananeencii | Duminica Cananeencii

In cautarea lui Dumnezeu | O poveste cu talc
In Biblie apar numai 93 de femei iar cuvintele lor reprezinta 1,1% din Biblie In Biblie apar numai 93 de femei iar cuvintele lor reprezinta 1,1% din Biblie Reviewed by Diana Popescu on februarie 05, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Patru persoane,timp de 3ani?Doar din biblie?Au lucrat doar in weekend,probabil.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.