Cum sa folosesti rautatile lumii in favoarea ta

Daca esti cat de cat constient de rautatile lumii sau a celor indreptate catre tine, le poti utliza in favoarea ta, le poti directiona intr-un mod pozitiv. Din pacate, mai devreme sau mai tarziu, ajungem sa intelegem ca oamenii nu sunt mereu buni, ca viata ne intampina nu numai cu lucruri bune, dar si rele, groaznice sau infioratoare uneori.
Nu toata lumea respecta regulile jocului din viata sentimentala, sociala, profesionala sau de afaceri, iar daca ignori acest fapt poti fi ranit mereu atunci cand te astepti cel mai putin.
In randurile de mai jos va sugerez cateva metode a de a intoarce raul ce vine spre voi in beneficiul vostru, fara a ignora ca pot exista si alte modalitati de a face asta, pe care astept cu interes sa mi le impartasiti...

Da-ti seama cine iti este dusman


Rautatile lumii
Rautatile lumii
A ajunge sa cunosti cine iti sunt dusmanii reprezinta cea mai buna cale de a te apara de rautatile lumii. Unii oameni fac lucruri rele din motive rele, si cu cat deslusesti mai mult din tacticile lor, cu atat mai mult iti poti da seama ce se intampla in  preajma ta, protejandu-te si descoperind care pot fi optiunile tale cele mai potrivite.

De exemplu, ai posibilitatea sa iti dezvalui in ce fel ai devenit victima cuiva si ce anume te transforma (mereu) in tinta unor atacuri rautacioase.
Daca recunosti faptul ca ai devenit victima preferata a unor persoane rele, gandeste-te la ce metode ai putea apela pentru a contracara actiunile lor.

Daca unii oameni din jurul tau recurg din cand in cand la rautati, altii pot fi rai din nascare ori prin educatia din primii 5, 6, 7 ani de acasa. Daca nu te-ai confruntat inca cu o astfel de situatie, exista persoane care sunt maestre in a te manipula, in a-ti baga idei in cap fara a avea nici cel mai mic indiciu sa ti se intampla asta. Astfel de manipulatori pot incerca sa dea mereu unei imprejurari din viata o astfel de perspectiva incat sa te arate cu degetul, sa te faca te simti vinovat si sa-ti "demonstreze" ca numai ei sunt de partea ta! In alte cazuri, poti realiza ca esti invartit pe degete de cineva, dar lasi de la tine, fara a te mai stradui sa te impotrivesti! Daca ajungi sa recunosti aceste tactici, ai posibilitatea sa le pui capat. Mai mult decat atat, oamenii care nu constientizeaza ca sunt rai nici macar nu isi inteleg impulsurile, asa ca poti avea cu usurinta un avantaj asupra lor atunci cand iti dai de gol intentiile lor!

Asta nu inseamna ca rautatile se pogoara asupra ta numai si numai din partea unor persoane rele. De exemplu, fiecare dintre noi a mintit cel putin o data! Uneori, minciunile noastre nu sunt un lucru rau in sine, ci cai de a evita niste probleme si batai de cap. Daca deslusesti cum anume si cand intervine minciuna in viata ta de toate zilele, esti pe cale sa iti pui la adapost mintea si inima. Poti, in acest mod, sa ii recunosti pe mincinosi si sa ii fortezi cumva sa scoata la un moment dat adevarul la iveala.

Inca o data, trebuie sa subliniez ca daca cei din preajma noastra fac din cand in cand lucruri rele, asta nu ii transforma automat in oameni rai. Din nefericire, lumea a fost, este si va fi mereu rea, din cauza pacatului orginar al lui Adam si al Evei ori pentru ca suntem construiti in acest fel, dar trebuie sa ne amintim mereu ca avem posibilitatea si ingaduinta de a ierta. Oricine poate face greseli, insa cel mai rau lucru este sa crezi ca tu nu le poti face!

 De ce este bine, uneori, sa fii si tu rau/rea?


Desi am fost invatati de mici ca razbunarea este arma prostului, cultura, cartile si mai ales filmele din ziua de astazi ne indruma catre razbunare, spre impulsul de a ne face dreptate de unii singuri.

Dezamagirile ne indeamna uneori sa nu mai luam in seama regulile jocului, dar daca ne ghidam dupa astfel de sentimente/resentimente riscam sa ne aducem pe cap belele mai mari decat am putea banui. Da, in unele ocazii, nu avem cum rezista tentatiei de a ne usura, a ne descarca mental sau sufleteste pentru relele care ne-au fost facute.

 Este, totusi, necesar, cu anumite prilejuri, sa fim rai pentru a nu fi calcati in picioare, pentru a le releva altora ca nu suntem "o mamaliga," a nu lasa impresia ca parerea sau personalitatea noastra poate fi ignorata cu una cu doua,  sau ca nu putem trece cu vederea ori ignora rautatile celor din jurul nostru. Uneori, pentru a nu a scadea in ochii nostri si ai altora, se impune sa nu ne dam inapoi de la confruntari ori certuri, sa platim relele cuiva cu aceeasi moneda, pentru a nu le lasa de inteles ca nu suntem "fraieri," "prea buni," ori "caii de bataie" ai cuiva. Desigur, astfel de actiuni nu sunt recomandabile decat in ultima instanta, atunci cand am epuizat alte mijloace de a ne conserva identitatea si mandria.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Mahatma Gandhi: Cele 7 pacate sociale sau cum sa eviti raul din viata

Ispitele diavolului interior | Despre infernul personal

Lupta dintre bine si rau | O poveste cu talc
Cum sa folosesti rautatile lumii in favoarea ta Cum sa folosesti rautatile lumii in favoarea ta Reviewed by Diana Popescu on februarie 15, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cineva imi spunea la un curs ca intr-o relatie trebuie sa pornesti mereu cu ideea ca celalalt nu iti vrea raul. Si sa-i acorzi aceasta prezumtie chiar daca ti se pare ca lucrurile se intampla intr-o directie gresita. Folosesc acest principiu si ma simt bine.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.