Cunoaște-te pe tine însuți!

cunoaste-te pe tine insuti
Oyas Arcana
Cunoașterea de sine este îndatorirea primordială a omului; el este dator, înainte de toate, să se cunoască pe sine. Lipsit de cunoașterea de sine, gândurile lui se află în rătăcire, fiind prizonier al feluritelor patimi, stăpânit de aprige pofte, preocupat de multe și zadarnice lucruri, cu o viață neliniștită, dezordonată și plină de griji, greșind în toate; se poticnește pe calea vieții, clătinându-se la fiece pas, se împiedică, cade și este strivit. Se adapă cu băutura tristeții și a amărăciunii, își umple inima de durere, ducând o viață cu neputință de îndurat.” - Sfântul Nectarie din Eghina.

Biblia, Vechiul și Noul Testament (Matei 24:29, Matei 2:2, Psalmi 19:4, Psalmi 121:6) fac aluzie neîncetat la influența astrelor în viața celor de pe pământ, la puterea cerurilor și a semnelor care vestesc până și Nașterea lui Isus. Cei trei Magi de la Răsărit au văzut mai întâi steaua acestuia și, călăuziți de ea, au ajuns la staul.

Limbajul astrelor poartă în el, ascuns de ochii profanilor, mesajul cu care Divinitatea își face cunoscut planul ei pentru fiecare dintre noi. Acceptând că nu ne naștem la întâmplare și că evenimentele din viața noastră au un scop precis, anume acela de a ne desăvârși, ne dăm seama că avem nevoie de o hartă care să ne ghideze în direcția potrivită. Astrograma natală este această hartă care are rolul de a ne feri de capcane, de a ne îndruma pe cărări sigure și de a ne ne scoate la liman, dacă avem încredere în măiestria și tâlcul ei.

Influxul astral nu afectează doar corpurile cerești, ci și ființele vii și orice organism cu viață care trăiește pe pământ, căci toate sunt înzestrate cu capacitatea de a fi receptive. Mareea subordonată fazelor Lunii este cel mai cunoscut fenomen care dă la iveală legăturile subtile, energetice, dintre noi și misterioasa Selenă. Activitățile câmpenești sunt programate în funcție de Soare, adică atunci când acesta dă cea mai multă căldură și lumină pentru a ajuta plantele să crească și să aibă spor.  Forța solară este captată prin clorofilă și transportată în sângele nostru atunci când le consumăm, menținându-ne vitalitatea și optismul caracteristice Soarelui.

Unii oameni au șansă în prima parte a vieții, alții în cea de-a doua parte. Primii sunt născuți ziua, când Soarele se află deasupra orizontului, în timp ce ceilalți sunt născuți noaptea, când Soarele se află sub orizont. „Blestemul până la al nouălea neam” însoțește o familie care este lovită ritmic de anumite nenorociri, la o anumită vârstă, din tată în fiu, iar genealogia astrologică ne arată că există o asemănare a cerului de naștere din tată în fiu, semn că fatalitatea trebuie să se producă sub o formă sau alta, de la boală și pierderea averii până la moarte. Nimeni nu se naște sub oricare cer de naștere, căci acesta trebuie să fie în analogie cu acela al părinților și strămoșilor săi, pentru a împlini destinul hărăzit lor de la început.

Marile pasiuni oarbe care ne târăsc prin haosul instinctelor, în ciuda rațiunii, au la bază o diferență de potențial energetic între cei doi, diferență care se manifestă printr-o debusolare totală, așa zisul orb la găinii care ne înunecă bruma de discernământ și ne face sclavi ai simțurilor și ai celuilalt. La fel se întâmplă și în cazul simpatiilor și antipatiilor spontane, pe care nu ni le putem explica logic, și  care urmăresc legile oculte ale atracției și respingerii.

Există numeroase căi de auto-cunoaștere, iar cea mai veche și mai nobilă este astrologia. În istoria ei veche de mii de ani, astrologia a ajuns la un nivel înalt de precizie și claritate, însă este nevoie ca mintea celui care primește mesajul să fie deschisă și obiectivă. Cu cât suntem mai mândri și mai orbi la defectele noastre, cu atât suntem mai departe de a ne cunoaște pe noi înșine. Rotindu-ne neîncetat prin același șir de evenimente asemănătoare pe care nu le înțelegem și înconjurați de personaje al căror rol nu îl intuim, viața noastră se aseamănă cu o poveste al cărei înțeles ne scapă în permanență.

Astrolog Renascentist,
Elisabeta Durica

Articole in Blogul Dianei cu acelasi subiect:
Cum se face o astrograma?
Cum se interpreteaza o astrograma?
Sinastria- Astrologia dragostei si relatiei de cuplu
Ascendentul in astrologie
Nodurile lunare in astrologie
Cunoaște-te pe tine însuți! Cunoaște-te pe tine însuți! Reviewed by Diana Popescu on martie 25, 2015 Rating: 5

2 comentarii:

  1. uouuouou stai asa. tu ai citit macar contextul per-ansamblu in citatele din biblie? Astrologia e o tampenie,inventata de oamenii. Ceea ce scrie in versetele de sus nu are nici macar cea ma mica legatura cu astrologia,decat ca se mentioneaz cerul,pamantul,soarele,luna. Dar nu cu ideea pe care tu o ai,ci sub alta forma;) De exemplu in psalmul 121:6 versetul asta face referire la poporul israel cand a iesit din robia egipteana si asa au fost calauziti ei in desert.Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor , ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc , ca să-i lumineze, pentru ca să meargă şi ziua şi noaptea. Stâlpul de nor nu se depărta dinaintea poporului în timpul zilei, nici stâlpul de foc în timpul nopţii ” . (Exod 13:21-22). Astfel a însoţit El poporul Său Israel, timp de patruzeci de ani.. Si exemplele pot continua. Asa ca numai amesteca Biblia cu tampenia asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care amestecă Biblia cu tâmpenia asta numită Astrologie sunt Sfântul Toma de Aquino, filosoful creștin, călugăr și profesor al Sfântului Aquino, viitorul papă Ioan al XXI-lea, Albert cel Mare, precum și călugărul Robert Bacon, toți făcând parte din Biserică.

      Ștergere

Un produs Blogger.