Arta seductiei | Tactica si strategia seductiei (Partea intai)

seductia artaFarmec, ispita, persuasiune, abilitatea de crea iluzii.
Iata numai cateva dintre capacitatile uimitoare ale Seducatorului, personalitatea coplesitoare in stare sa manipuleze, sa insele si sa creeze placere!

Insa, cand se ridica la nivelul de arta, seductia, o forma indirecta si subtila de putere, poate rasturna imperii , castiga alegeri prezidentiale sau inrobi minti geniale!!

Robert Greene, in best-seller-ul sau, "Arta seductiei", se angajeaza intr-o explorare fascinanta, pornind de la experienta unor mari seducatori ai lumii si de la scrierile unor autori celebri,  identificand legile atemporale si amorale ale seductiei, un joc prin care poti provoca vraja, elimina rezistenta si, in cele din urma, obliga o persoana-tinta, sa se predea invinsa..Hmm!


Veti gasi, in randurile de mai jos, acele manevre machiavelice, care trebuie sa faca parte din arsenalul unui seducator profesionist:



FAZA 1: Delimitarea interesului si a dorintei pasionale. Alegerea victimei potrivite.


Totul depinde de felul in care alegi obiectivul, tinta al seductiei tale.
Studiaza-ti obiectul atacului temeinic si alege numai acele persoane care pot cade prada farmecului tau personal.

Victimele potrivite sunt acelea carora le poti suplini o lipsa sau o dorinta, care pot descoperi in tine o nuanta picanta de exotism.

Cel mai adesea, ele se simt izolate si nefericite sau pot fi aduse in aceasta stare foarte usor; pentru cineva extrem de increzator in sine, ele sunt aproape imposibil de cucerit.

Victima perfecta trebuie sa posede acea calitate,  (greu de perceput pentru neexperimentati ), de a inspira emotii puternice, care sa iti permita desfasurarea manevrelor tale seductive intr-un mod natural si dinamic.
Victima perfecta corespunde vanatorii perfecte.


Creeaza o falsa senzatie de securitate- apropierea indirecta.

Daca esti prea direct, intr-un moment nepotrivit, risti sa provoci o rezistenta care nu va putea fi niciodata depasita.
La inceput, nu trebuie sa existe nimic care sa aiba de a face cu seductia, in atitudinea ta.
Cucerirea trebuie inceputa printr-o tactica de deviere, indirecta, astfel incat, victima sa devina,
in mod treptat, constienta de prezenta ta.
Frecventeaza zona periferica a vietii sociale a tintei tale, aproprie-te printr-o a treia persoana, incearca sa cultivi o relatie relativ neutra, transformandu-te in mod gradual din prieten in iubit.
Creaza-i victimei iluzia unei atmosfera de securitate langa tine, apoi ataca!

Trimite semnale mixte.

Din momentul in care persoana pe care ai vizat-o devine constienta de prezenta sau de existenta ta si este chiar usor intrigata fata de tine, trebuie sa ii starnesti interesul, inainte de a-si indrepta atentia asupra altcuiva.
Majoritatea "cuceritorilor" se comporta intr-un mod prea evident si gresesc. In loc de a face aceasta, incearca sa iti nuantezi felul de a te exterioriza.

Trimite semnale amestecate: atat de duritate cat si de tandrete,  de nuanta poetica cat si de sugestie carnala, de inocenta cat si de maturitate experimentata.
O aura misterioasa, contradictorie determina oamenii sa-si doreasca sa stie mai mult, sa paseasca in cercul magic al atractiei tale.

Determina acest lucru printr-o alternare a mesajelor verbale si/sau comportamentale.

Creeaza aparenta de a fi un obiect al dorintei altora. Formeaza triunghiuri amoroase.

Putini sunt aceia care se simt atrasi de persoane pe care altii ii evita sau ii neglijeazasi recunoaste ca oamenii se aduna in jurul acelora care au atras deja interesul!

Pentru a-ti aduce victima mai aproape de tine, pentru a-i starni "foamea' de a te poseda, trebuie sa iti creezi o aparenta popularitate, conform careia esti curtat sau dorit de multi altii/altele.

Va fi, pentru prada ta, o chestiune de mandrie, in a fi obiectul preferat al atentiei tale, in a reusi sa ajunga la tine din multimea admiratorilor tai.

Construieste-ti o reputatie care sa te preceda pe tine, ca persoana fizica.
Daca exista multe persoane subjugate de farmecul tau, trebuie sa existe un motiv, nu-i asa ?

Creeaza o stare de tulburare si nemultumire, orientata pozitiv catre tine

O persoana extrem de multumita de sine nu poate fi cucerita!

Tensiunea si lipsa armoniei interioare trebuie sa fie insinuate graduat in sufletul tintei tale.
Starneste-i sentimente de nemultumire si insatisfactie legate atat de mediul care o inconjoara, cat si de propria-i persoana.

Simtamantul de inadecvare creat de tine, iti va da ocazia de a te apropia, de a fi vazut ca unicul salvator al problemelor.

Foloseste-te de arta insinuarii

A-ti face obiectul cuceririi tale sa se simta nesatisfacut si stapanit de nevoia de a-i acorda atentie
este esential,dar, daca comportarea ta "sare in ochi", obiectivul tau va putea fi intrezarit, iar persoana respectiva va bate in retragere, isi va pregati o defensiva.

Pe de alta parte, nu exista nici un mod eficient de a te apara impotriva insinuarii, arta de a insamanta idei in mintea oamenilor, prin aluzii vagi care vor prinde radacini dupa o perioada de timp, cand vor putea fi considerate a fi chiar propriile lor idei.

Creaza un sub-limbaj: afirmatii indraznete, urmate de scuze si retractari; comentarii ambigue; conversatii banale combinate cu priviri pline de dorinta.
Toate acestea se vor strecura in mintea victimei tale, inconstienta de scopul actiunilor tale.

Adauga, fiecarei vorbe sau fiecarui gest venit din partea ta, o incarcatura sugestiva.

Strecoara-te in sufletul tintei tale

Cei mai multi oameni sunt inchisi in lumea lor interioara, ceea ce ii determina sa fie plini de incapatanare si de rezistenta, atunci cand cineva incearca sa ii abata din calea lor.

Modul prin care ii poti ademeni sa iasa din carapacea lor si sa iti exerciti seductia asupra lor, este de a te insinua adanc in sufletul lor.

Joaca dupa regulile lor, bucura-te de ceea ce ii bucura pe ei, adapteaza-te felului lor de a fi.

Procedand in acest fel, le vei micsoara narcisismul adanc inradacinat si le vei slabi mijloacele de aparare. Conformeaza-te fiecarui capriciu si fiecarei actiuni ale lor, neacordandu-le nici un motiv de a se impotrivi sau de a se apara.

Creeaza tentatia

Atrage-ti tinta in mrejele atractiei tale, prin creearea unei tentatii corespunzatoare: o scurta anticipare a placerilor ce sunt pe cale de a veni.
Precum sarpele a ispitit-o pe Eva, cu promisiunea cunosterii interzise, poti provoca, in adancul sufletului tintei tale, o dorinta pe care sa nu o poata controla.

Descopera-i slabiciunile, fanteziile pe care nu si le-a realizat inca si sugereaza-i ca i le poti indeplini.

Lucrul esential este sa mentii ambiguitatea.
Stimuleaza-i curiozitatea, care sa ii invinga indoielile si anxietatea si poti fi convins ca te va urma...!


FAZA 2 - Tulburarea prin provocarea placerii si a confuziei


Creeaza suspans.

In momentul in care, oamenii cred ca stiu la ce sa se astepte de la tine, vraja ta asupra lor este rupta!

Mai mult decat atat, puterea ta este transferata catre ei.
Singura cale, de a continua sa ii seduci si de a-ti pastra superioritatea, este de crea suspans, surprize calculate.

Facand ceva la care ei nu se asteapta, le vei insufla un simt delicios de spontaneitate, de a nu putea anticipa niciodata ce le vei rezerva in viitor.
In felul acesta, vei fi mereu cu un pas inainte si iti vei mentine controlul asupra lor.

Intotdeuna, infioreaza-ti victima cu o schimbare neasteptata de directie.

Foloseste puterea demonica a cuvintelor, pentru a crea confuzie

Este dificil sa ii faci pe oameni sa te asculte cu adevarat! Sunt aproape tot timpul, prea adanciti in propriile ganduri si placeri, pentru a-ti acorda chiar si un scurt ragaz, pentru marturisirile tale.

Secretul de a-i face sa te asculte este de a spune ceea ce vor ei sa auda, de a le strecura in urechi orice este placut pentru ei.
Aceasta este esenta limbajului seductiei.

Potenteaza-le emotiile cu fraze incurajatoare, flateaza-i, diminueaza-le insecuritatea, reconforteaza-i cu cuvinte dulci si promisiuni si nu se vor mai satura sa te asculte, pierzand orice urma de rezistenta in fata avansurilor tale!

Acorda atentie detaliilor

Cuvintele declarative si gesturile exagerate pot trezi suspiciune.
Ceea ce conteaza , ceea ce confera vraja si comunicare reala, sunt detaliile, gesturile subtile, lucrurile facute ca si din intamplare.

Trebuie sa inveti sa iti distragi victimele cu o multitudine de mici ritualuri placute:  cadouri personalizate care sa le dovedeasca ca ii porti in suflet, haine si bijuterii adecvate personalitatii lor, gesturi prin care sa aprecieze timpul si atentia pe care le-o acorzi.

Hipnotizati de lucrurile aparente, ei vor pierde din vedere ceea ce urmaresti cu adevarat!


Sursa imagine: Tumblr
Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Femeia irezistibila in fata barbatilor | 3 simple secrete pentru femei 

Limbajul si seductia ochilor.Cum sa seduci prin privire 

Zambetul , arma secreta a seductiei
Arta seductiei | Tactica si strategia seductiei (Partea intai) Arta seductiei | Tactica si strategia seductiei  (Partea intai) Reviewed by Diana Popescu on aprilie 27, 2015 Rating: 5

4 comentarii:

  1. "O persoana extrem de multumita de sine nu poate fi cucerita.Tensiunea si lipsa armoniei interioare trebuie sa fie insinuate graduat in sufletul tintei tale.Starneste-i sentimente de nemultumire si insatisfactie legate atat de mediul care o inconjoara , cat si de propria-i persoana.Simtamantul de inadecvare creat de tine , iti va da ocazia de a te apropia . de a fi vazut ca unica rezolvare a problemelor victimei tale." Mie nu mi se pare o idee prea buna,

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte adevarat ce ai scris in acest articol, doar ca poate unele sfaturi puteau fi reordonate altfel pentru a fi mai usor de inteles anumite principii care oricum raman baza seductiei. oricum ce pot sa spun...te felicit pentru acest blog, apreciez foarte mult articolele tale si spre deosebire de alte bloguri, tu chiar ai intelepciune in scris si reusesti sa faci lumina in intuneric. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate bune şi frumoase, dar dacă dragoste nu e...

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare tututor si va multumesc pentru articol. Are cateva idei de baza foarte interesante. Va recomand si cartea Arta Seductiei care este la fel de interesanta. Va doresc o seara excelenta.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.