Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Balantei

Caracterizata de o personalitate contradictorie, in care contrariile se atrag si, in cele mai fericite cazuri, se armonizeaza, Balanta isi poate preschimba cu usurinta calitatile in defecte, si viceversa. Persoanele nascute in aceasta zodie sunt adeseori bune la suflet, sociabile si amabile, tintind spre idealurile frumusetii, armoniei si bunei intelegeri cu ceilalti. Cu toate acestea, straduintele lor de a multumi pe toata lumea, dificultatea de spune "nu" oricui le pretinde ceva, le poate determina fie sa-si incalce promisiunile, fie sa cada prada unui stres teribil.

Calitati, defecte Balanta
Cum spuneam mai inainte, sinele Balantei este frecvent campul de lupta al unor tendinte contrarii. Balanta vrea sa ramana intr-un loc, dar si sa plece, sa se casatoreasca, insa se simte bine singura, doreste sa isi puna in evidenta inteligenta incontestabila fara insa sa-si umbreasca farmecul exterior. Intr-un fel sau altul, ea nazuieste sa impace si capra si varza, sa raspunda concomitent cu "da" si "nu" unor intrebari esentiale.

Aceasta personalitate complexa poate fi totusi inteleasa daca luam in considerare sursele astrologice care i-au dat nastere.

Balanta este guvernata de Venus, o planeta care nu are cum sa nu-i daruiasca gratie si frumusete, atractivitate si aprecierea aproape neconditionata a celorlalti. Pe de alta parte, simbolul Balantei, intalnit intaia oara in stravechile hieroglife egiptene, avea de a face cu "cantarirea" meritelor si pacatelor oamenilor, in vederea hotararii sortii pe care urmau sa o aiba pe lumea cealalta. Balanta a ramas pana in zilele noastre un simbol al comertului, dar si unul al justitiei. Aceasta zodie este predestinata, asadar, sa "cantareasca" mereu doua idealuri diferite, sa gaseasca echilibrul perfect sau armonia dintre puncte de vedere opuse.

Balanta este una din cele patru zodii cardinale, asa ca nativii din aceasta sunt tot timpul in miscare, dand curs unor schimbari ori de cate ori li se pare ca sunt potrivite sau necesare. Intrucat este un semn zodiacal de aer, astfel de schimbari sunt adesea de natura intelectuala. Balanta se simte in continuu provocata sa isi extinda limitele mintii, iar descoperirea de cat mai multe si diferite solutii ale oricarei probleme potentiale reprezinta una din caile de a face acest lucru.

Inainte de a purcede la descrierea calitatilor si defectelor Balantei, trebuie sa subliniez ca ele sunt prezente in diferite grade, metamorfozate in multiple modalitati, de la un nativ la un altul, in functie de data nasterii si, in consecinta, de astrograma sa personala.

Calitatile Balantei


Tact


Cei nascuti in zodia Balantei sunt extrem de priceputi sa-si duca la bun sfarsit obiectivele, dar nu pot fi acuzati totusi, in nici un chip, ca i-ar putea manipula pe altii. Ei stiu, pur si simplu, instinctiv cum sa-i abordeze pe oameni si sa se acomodeze starilor emotionale ale altora.

Inteligenta


Balantele te pot lua frecvent prin surprindere gratie unei inteligente iesite din comun. Multe persoane nu remarca acest lucru din cauza atractivitatii lor fizice care sare in ochi cu orice prilej. Daca reusesti, cu toate acestea, sa privesti dincolo de aparente, poti beneficia alaturi de ele de o conversatie profunda, marcata de fulgeratoare si remarcabile sclipiri ale spiritului lor.

Romantism


Venus nu inceteaza decat arareori sa-i aduca pe nativii din acest semn zodiacal pe cararile iubirii. Romantici incurabili, ei se lasa calauziti mereu in viata de magicele simtaminte ale dragostei.

Farmec


Balanta este personificarea farmecului. Ea are o maniera placuta de a vorbi si isi alege cu grija si inspiratie subiectele despe care discuta in functie de interlocutori, facandu-i pe oameni sa se simta nemaipomenit de bine in tovarasia lor. Ea stie cum sa domoleasca iritarea ori pornirile negative ale altora, sa ii intampine cu caldura si bunavointa pe noii sositi intr-un grup ori intr-o colectivitate, avand abilitatea de a se descurca cu brio in orice situatie sociala.

Diplomatie


Alaturat farmecului sau, simtul diplomatic ii deschide numeroase oportunitati in interactiunea cu oamenii. Poseda capacitatea de a asculta cu intelegere si rabdare pasurile altora, diverse opinii si puncte de vedere, sa impace oameni situati aparent pe pozitii ireconciliabile.

Simtul dreptatii


Cei nascuti in Balanta sunt insufletiti de un puternic simt al dreptatii si al fair play-ului. Ei isi pot gasi cu subtilitate calea de iesire dintr-o conjunctura complicata, neplacuta, sau pot sa isi urmeze cu eficienta telurile, fara sa insa recurga la tertipuri, la strategii ipocrite ori lipsite de onestitate.

Echilibru


Balantele ajung de putine ori la o extrema dramatica, preferand sa aleaga calea de mijloc, astfel incat sa-i multumeasca pe toti cei din jurul lor. Poate ca cea mai admirabila trasatura a lor este ca se devoteaza, din toata inima, gasirii unor solutii avantajoase pentru toate partile, acceptand cu greu ca cineva sa fie nedreptatit sau nesatisfacut.

Defectele Balantei


Superficialitate


Nativii din Balanta pot fi fascinati din cale afara de straturile superficiale ale realitatii, ale persoanelor din preajma lor, fara a baga de seama ceea ce se afla in profunzime ori calitatile interioare ale altora. Preocupati sa prinda in plasa un fluture cu aripi multicolore, uita uneori sa faca diferenta intre esenta si aparenta.

Narcisism


Ispititi de aparente, pun prea mult pret, in unele ocazii, pe propria lor aparenta. Isi doresc sa arate cat mai bine, si pot consuma o groaza de timp si energie pentru a-si pune la punct, cu minutiozitate, infatisarea exterioara. Pe de alta parte, aspiratia lor de se inconjura cu frumusete ii ajuta sa-si mentina seninatatea si concentrarea.

Detasare emotionala


Impulsul de a fi in continuu apreciati de altii, de a face compromisuri si netezi calea altora catre compromisuri, ii poate conduce pe cei nascuti in Balanta spre un oarecare cabotinism. Desi sunt fermi si puternici in interiorul lor, se pot detasa emotional, pretinzand ca sunt placut impresionati de oameni fata de care nu simt nimic.

Inclinatia spre flirt


Daca ne-am apuca sa investigam cu perseverenta cine a inventat flirtul, am afla, aproape sigur, ca acesta este creatia Balantei! Desi toate zodiile apeleaza, intr-o masura mai mare sau mai mica, la aceasta tehnica amoroasa, Balanta l-a transformat intr-o adevarata arta. Nu poti sti niciodata cu siguranta daca un nativ/o nativa din acest semn zodiacal flirteaza cu tine sau doar incearca sa se poarte frumos cu tine!

Nehotarare


Unul din cele mai dificile lucruri pentru o Balanta este sa ia o decizie, asa ca, orice s-ar intampla, nu forta pe nici o persoana nascuta in aceasta zodie sa ia o hotarare cat mai repede! In primul rand, acest gest al tau ar putea fi interpretat de ea ca un semn de lipsa de maturitate sau chiar de judecata! La urma urmei, cine ia o decizie inainte de a trece in revista, cu grija, toate optiunile disponibile. In al doilea rand, Balantelor nu le place sa fie puse sub presiune. Daca le convingi sa faca un anumit lucru, iar acesta esueaza apoi, nu vor conteni niciodata sa te acuze pentru asta! In al treilea rand, nazuiesc din toata fiinta lor sa ia hotararea corecta, cea mai buna, iar daca nu fac asta, pot fi devastate din punct de vedere emotional.

Comoditate


Cu toate au la indemana un enorm potential energetic, nativii din Balanta se pot lasa uneori in voia comoditatii, tinzand sa ia prea usor niste lucruri de o mare importanta. Nu este vorba despre o lene propriu-zisa, fizica, ci despre nazuinta lor de a evita orice fel de stres sau impact emotional.

Autorasfat


Intrucat simt o  mare tentatie de a se bucura de cat mai mult confort material, unele Balante pot fi oprite cu greu sa cheltuiasca o gramada de bani pentru obiect de lux, care nu le sunt deloc necesare.Mai cu seama in astfel de cazuri, nu este rau deloc sa le aduci in pragul unui alt mare defect, cel al nehotararii, starnindu-le sa se intrebe daca iau o decizie corecta 100%. Pana la urma, intre doua rele, este de preferat sa te orientezi catre cel mai mic!


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Femeia Balanta - Prietena, iubita, sotie si mama

Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Racului

Barbatul Balanta - Dragoste si cucerire
Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Balantei Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Balantei Reviewed by Diana Popescu on aprilie 15, 2015 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Ce sa zic..adevarul este ca au un soi de farmec care te loveste cand nici nu te astepti. Sunt inclinati spre flirt...si inca cum (vorba aia, nu le sta bine ochii in cap :) Poti sta o noapte de povesti pe teme care mai de care si nu te plictisesti. Eu personal, vad balanta ca avand lipici (eu sunt din taur)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Horoscopul lunii Mai pentru Gemeni si Rac...cam pe cand?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    Am ajuns aici din intamplare cautand cu totul altceva si vazand ca e vb despre zodia mea am zis sa vad daca doar eu sunt asa sau majoritatea...
    Trec printr-o perioada de schimbare in viata mea, in care vreau cu orice pret sa nu mai am defectele zodiei mele... nu sunt deloc mandru de zodia in care m-am nascut, eram inainte dar acum cateva luni am implinit 30 de ani am avut niste intamplari in viata si parca m-am trezit dintr-un somn...
    calitatile/defectele balantei precum: narcisism, incredere in sine, ingamfare, superioritate fata de cei din jur etc, plus ce se spune ca vrem sa fim insurati dar sa avem libertate sunt toate adevarate cel putin in cazul meu...m-am insurat la 20 de ani dar m-am simtit ca si cum nu am fost... adica eram insurat numai cand imi convenea, in rest...si lucrurile astea tipice zodiei mele m-au adus la divort dupa 10 ani langa o persoana minunata, frumoasa din cale afara, buna si loiala si acum stau si imi plang de mila si ma plang la Dumnezeu(in care nu credeam tot din cauza narcisismului si a faptului ca eu mi le fac toate singur ca cine-i ca mine ca Dumnezeu nu exista)
    Sora mea mai mare care este tot balanta este copie identica si ea trece prin acelasi lucru acum doar ca la ea sunt mai multi ani de casnicie si copii la mijloc si este atat de cretina si va da pasul asta indiferent de consecinte...indiferent ca stie ca eu sunt la pamant de decizia ce am luat...
    Sincer nu stiu de ce spun toate astea daca vor ajuta vreodata pe cineva...mai ales o balanta care oricine i-ar zice ceva(chiar si sa fie alta balanta) tot va trebui sa se izbeasca ea cu capul...altfel nu crede...doar ca uneori cand ne izbim e prea tarziu(cu toate ca suntem norocosi in general)
    Cred ca as putea scrie o carte doar ca acum ca vad cum cineva descrie cu atata precizie zodia mea, nu stiu daca as mai putea surprinde pe cineva...ba da de fapt da, suntem incredibil de infideli...
    Dar cum am spus lucrez la toate defectele sa nu le mai repet...
    O seara faina tuturor si iubiti-va mult, cat aveti pe cine si pretuiti ca dupa ce se pierde, se doreste...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Sebastian. Ma bucur mai ales cand oamenii sunt sinceri cu ei insisi, cum e cazul tau. Faptul ca la 20 de ani te-ai aruncat intr-o casnicie, care presupune multe responsabilitati si asumari, indiferent de zodie, nu a fost un lucru prea intelept. Dar acum ai 30 de ani si se pare ca ti-ai invatat lectia de viata. Nu-ti mai plange de mila, ca esti barbat si ia viata de la capat. Dar cu discernamant de data asta. Iubeste din toata inima si vei fi iubit, la randul tau.

      Ștergere

Un produs Blogger.