Florile ne fac mai fericiti si mai norocosi in dragoste. Si nu numai atat...

“Daca nu ai fost niciodata cutremurat pana in adancurile sufletului de o floare deschisa in primavara, poate ca sufletul tau nu va cunoaste nicicand inflorirea.”
Audra Foveo

Flori
Florile ar trebui sa ocupe un loc mai proeminent in viata noastra. Daca nu le apreciem indeajuns de mult frumusetea, coloritul, sau parfumul, am putea sa le luam in considerare beneficiile legate de starea noastra emotionala, abilitatile noastre intelectuale si interactiunea cu oamenii din preajma noastra. Iata concluziile revelatoare ale catorva studii stiintifice din ultimii ani...

Oamenii care primesc flori in fiecare zi sunt mult mai bine dispusi decat cei care carora le sunt refuzate astfel de "atentii." Se dovedeste in acest fel ca florile au un efect direct asupra dispozitiei noastre si a bucuriei de a trai.

Stii bine ca atunci cand daruiesti cuiva flori, esti "rasplatit," de obicei, cu un zambet. Chiar daca ti se pare ca este fals, acest zambet reflecta, de cele mai multe ori, o reactie nemijlocita a creierului persoanei care le primeste, prin care i se activeaza "starea de fericire."

Femeile carora li se dau flori sunt strabatute de o autentica bucurie, dovedita de un zambet numit "Duchenne," asociat cu inaltarea obrajilor si incretituri din preajma ochilor.

Se stie ca florile reprezinta aliati de nadejde in cucerirea inimii unei femei. Dovada? Intr-un studiu, mai multe femei au urmarit un video in care aparea unul si acelasi barbat. O parte din ele au urmarit acest filmulet intr-o camera in care se aflau trei vaze cu flori, iar cealalta parte intr-o incapare in care se gaseau trei vaze fara flori. Cele dintai l-au considerat pe barbat a fi cu mult mai sexy si mai atragator decat cele din al doilea grup! In acelasi studiu, s-a constatat ca o femeie este mai dispusa sa ii dea unui barbat abia cunoscut numarul ei de telefon atunci cand se afla in fata unei florarii decat intr-un alt loc, mai "arid."

Emotiile pozitive generate de flori le stimuleaza oamenilor instinctul de supravietuire. De ce? Intrucat persoanele inarmate cu simtaminte pozitive au o sporita tendinta sa isi mentina relatiile sociale, sa aduca pe lume noi copii, sa-si exploateze resursele interioare si sa fie creative.

Da, florile au o reala influenta sociala! Oamenii care primesc flori au inclinatia sa petreaca mai mult timp cu altii si sa se implice in activitati sociale .

Parfumul floral ne provoaca o stare de bine si ne face mai putin iritabili. In acest fel, florile ne sunt buni aliati atunci cand suntem inaintea unui examen important sau a unei discutii hotaratoare.

Potrivit unui studiu recent, pacientii din saloanele unui spital infrumutesate cu flori in glastre si vaze au avut nevoie de mai putina medicamentatie postoperatorie, au avut o tensiune sanguina sistolica mai scazuta si un puls mai scazut, au fost mai putin ingrijorati si obositi, fiind caracterizati, in general, de o stare psihologica mult mai pozitiva fata de pacientii din alte saloane, care nu s-au bucurat de aceasta facilitate.

Florile ne mijlocesc un contact mai intens cu cei dragi, cu familia si prietenii. De asemeni, casele in care se afla flori dau impresia ca sunt mult mai primitoare celor veniti in vizita, sprijinind crearea unei atmosfere cordiale si armonioase in relationarea dintre gazde si oaspeti.

Performantele intelectuale ale oamenilor care au flori la birou sau la locul de munca sunt superioare celor care nu au acest privilegiu.

Nu trebuie neglijat nici impactul pe care il au florile de acasa. Pe langa faptul ca acestea par sa ne faciliteze o mai buna comunicare cu familia, ne ajuta sa avem o atitudine pozitiva si la serviciu. Conform unui studiu, oamenii tind sa se simta mai fericiti si sa aiba un mai mare entuziasm si o sporita energie la munca daca au flori in casa sau in gradina.

Oamenii care isi petrec cat mai mult timp afara, in mijlocul naturii si in apropierea florilor, pot beneficia de o imbunatatatire ale performantelor memoriei si atentiei intr-un procent de pana 20%.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Florile preferate iti destainuie personalitatea

Legendele si miturile florilor

Florile in citate, aforisme, maxime
Florile ne fac mai fericiti si mai norocosi in dragoste. Si nu numai atat... Florile ne fac mai fericiti si mai norocosi in dragoste. Si nu numai atat... Reviewed by Diana Popescu on aprilie 04, 2015 Rating: 5

6 comentarii:

  1. De la cele mai mici buruieni de padure care fac flori si pana la frumoasele impozante din florarii nu pot sa spun decat love love love!!! Trei trandafiri rosii sau un buchet de liliac sau ,de ce nu,un buchetel de ghiocei-toate astea fac sufletul sa vibreze indiferent daca ni le ofera cineva sau ni le cumparam noi.O primavara plina de culori si veselie,iti doresc tie si cititorilor tai,Diana!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie să atingeţi, în mintea voastră, acel punct în care să fiţi convinşi, fără urmă de îndoială, că puteţi atinge orice scop pe care vi l-aţi stabilit. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email crisburlacu@hotmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email elizalungu2009@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: autotestsibiu1@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Ãstia parca fac reclama la carti de dezvoltare personala...

    RăspundețiȘtergere
  6. Floarea nu este floare în sine, ci în oglinda altui suflet :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.