Ziua Pamantului (22 aprilie) in citate, aforisme, maxime

Sarbatorita in fiecare an pe 22 aprilie, Ziua Pamantului ne readuce aminte cat de mult ar trebui sa apreciem minunatele daruri pe care ni le-a facut mama natura. Macar in aceasta zi, daca nu in fiecare, ar trebui sa ii aducem un omagiu pamantului, sa meditam la el si, in cele din urma, sa luptam in mod concret pentru sanatatea si curatenia lui. Lumea naturii a prilejuit numeroase reflectii vreme vreme de secole... Am ales citatele, aforismele si maximele de mai jos, sperand ca te pot inspira sa redescoperi ce inseamna Pamantul atat pentru noi cat si, mai ales, pentru generatiile viitoare. 

"Planeta noastra este un dar vesnic de la Dumnezeu"
Terapia cu Ingeri- via Doreen Virtue

"In fiecare zi este Ziua Pamantului."
Anonim

"Gandesc ca Pamantul apartine unei foarte mari familii din care multi sunt morti, cativa traiesc, si nenumarati altii sunt inca nenascuti."
Un sef de trib din Nigeria

"Nu mostenim Pamantul de la strabunii nostri, ci il imprumutam pentru copiii nostri."
Proverb al indienilor nativi americani

"Nu exista pasageri pe nava spatiala Pamant. Facem parte cu totii din echipaj."
Marshall McLuhan

"Este o atat de mare poluare in aer astazi incat, daca nu ar fi plamanii nostrii, nu ar am avea unde sa ii gasim locul."
Robert Orben

"De 200 de ani cucerim natura. Acum o batem de moarte."
Tom McMillan

"Am iesit afara doar pentru o plimbare, dar, in cele din urma, am hotarat sa raman pana la apusul soarelui intrucat am descoperit ca a iesi afara inseamna, de fapt, a merge inauntru."
John Muir

"M-as simti mult mai optimist relativ la viitorul stralucit al omului daca el ar petrece mai putin timp pentru a-si dovedi ca poate infrange natura si mai mult timp pentru a-i degusta dulceata si a respecta domnia ei."
Elwyn Brooks White

"Pana acum, omul a fost contra naturii. De acum incolo, el va fi impotriva propriei sale naturi."
Dennis Gabor

"Omenirea nu a impletit panza vietii. Noi nu suntem decat un fir de ata din ea. Orice ii facem panzei, ne facem noua insine. Toate lucrurile sunt stranse impreuna. Toate lucrurile sunt legate intre ele."
Sef de trib din Seattle, 1855

"Omul trebuie sa simta Pamantul pentru a se cunoaste pe el insusi si a-si recunoaste valorile... Dumnezeu a facut viata simpla. Omul este cel care a complicat-o."
Charles A. Lindbergh

"Dupa o plimbare pe plaja, este greu de crezut ca traim intr-o lume materiala."
Pam Shaw

"Escaladeaza muntii si afla vestile lor bune. Pacea naturii va patrunde in tine la fel cum razele soarelui plutesc printre copaci. Vanturile iti vor sufla prospetimea in tine, iar furtunile energia lor, in vreme ce grijile vor cadea spre pamant asemeni frunzelor toamna."
John Muir

"Umanitatea este in mars, iar pamantul este lasat in urma."
David Ehrenfeld

"Niciodata natura spune un lucru, iar intelepciunea un altul."
Iuvenal, Satire

"Iar aceasta, viata noastra, scutita de hartuirea publica, gaseste limbi in copaci, carti in zglobii izvoare, predici in pietre, si bine in orice."
William Shakespeare

"Abia dupa ce ultimul copac va muri, si ultimul rau va fi otravit, si ultimul peste va fi prins, ne vom dam seama ca nu putem manca bani."
Proverb al indienilor americani Cree

"In salbaticie are loc conservarea lumii."
Henry David Thoreau

"Am intalnit inamicul, si aceasta este noi insine."
Walt Kelly

"Cred in Dumnezeu, dar ii pronunt numele Natura."
 Frank Lloyd Wright

"Utilizarea potrivita a stiintei nu consta in a cuceri natura, ci in a trai in ea."
Barry Commoner

"Cel care planteaza copaci ii iubeste si pe altii, nu numai pe el insusi."
Thomas Fuller

"Utilizarea energiei solare nu a fost extinsa intrucat industria petroliera nu este proprietara a soarelui."
 Ralph Nader

"Este o mare nevoie sa se introduca noi valori in societatea noastra, in care mai mare sa nu insemne neaparat mai bine, in care mai incet sa poata insemna mai repede, si in care mai putin sa poata insemna mai mult."
 Gaylord Nelson



"De ce ar trebui sa imi pese de generatiile viitoare? Ce au facut ele vreodata pentru mine?"
 Groucho Marx

"Ce folos mai are o casa daca nu ai o planeta ospitaliera pe care sa o cladesti?"
Henry David Thoreau

"Averea natiunii este aerul sau, apa, solul, padurile, mineralele, raurile, lacurile, oceanele, frumusetea peisajelor, habitaturile salbatice si biodiversitatea... toate aceastea la un loc. Aceasta este intreaga economie. De aici vin activitatea economica si slujbele. Aceste sisteme biologice sustin averea lumii."
Gaylord Nelson

"Pana cand omul nu creaza un fir de iarba, natura poate rade de asa-zisa cunoastere stiintifica. Remediile din chimicale nu vor avea niciodata intaietate in comparatie cu produsele naturii, cu celula vie a plantei, cu efectul final al razelor soarelui, mama intregii vietii."
Thomas Alva Edison

"Pamantul este ceea ce avem toti in comun."
Wendell Berry

"A zari o lume intr-un fir de nisip, Si un paradis intr-o floare salbatica, Sa tii infinitatea in palma mainii tale, Si eternitatea intr-o ora."
William Blake

"Mediul inconjurator este locul unde ne intalnim cu totii, unde avem cu totii un interes comun. Este singurul lucru pe care il impartim cu totii."
Lady Bird Johnson

"Traieste fiecare anotim pe masura ce se scurge; respira aerul, bea bautura, gusta fructul, si lasa-te in voia influentei fiecaruia."
Henry David Thoreau

"Uita-te adanc in natura, si apoi vei intelege orice mai bine."
Albert Einstein

"Omul bun este prietenul a tot ce traieste."
Gandhi

"A intelege lumea naturala si ceea ce este in ea reprezinta sursa nu numai a unei mari curiozitati, dar si a unei mari impliniri."
David Attenborough

"O natiune care isi distruge solul se distruge pe ea insasi. Padurile sunt plamanii pamantului nostru, purifica aerul si daruiesc o putere proaspata oamenilor nostri."
Franklin D. Roosevelt

"Ma simt pur si simplu manioasa cand vad risipa. Cand vad oameni arucand lucruri pe care le putem folosi."
Maica Tereza

"Masinile "prietenoase" fata de mediu vor inceta curand sa fie o optiune... ele vor deveni o necesitate."
Fujio Cho, Presedinte al Toyota Motors

"Nu trece nici o zi in care sa nu ai un impact asupra lumii din jurul tau."
Jane Goodall

Declaratia ONU despre Ziua Pamantului: "Fiind de acord ca Mama Pamant reflecta interdependenta care exista intre fiintele umane, alte specii vii si planeta pe care o locuim cu totii, Adunarea generala a declarat 22 aprilie drept Ziua internationala a Mamei Pamant pentru a recunoaste responsabilitatea pe care o avem de a promova armonia cu natura si Pamantul pentru a ajunge la un echilibru intre nevoile economice, sociale si de mediu ale generatiile prezente si viitoare."


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Daca in lume nu ar trai decat 100 de oameni...

O noua harta interactiva: cum va arata pamantul dupa ce se va topi toata gheata 

Timpul in citate, aforisme, maxime
Ziua Pamantului (22 aprilie) in citate, aforisme, maxime Ziua Pamantului (22 aprilie) in citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on aprilie 20, 2015 Rating: 5

3 comentarii:

  1. "O natiune care isi distruge solul se distruge pe ea insasi. Padurile sunt plamanii pamantului nostru, purifica aerul si daruiesc o putere proaspata oamenilor nostri." Franklin D. Roosevelt, spre deosebire de cârmuitorii noştri, avea scaun la cap.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate marile personalităţi ale lumii şi-au dezvoltat obiceiul de a se confrunta cu frica de eşec şi de a acţiona în ciuda propriei frici – până când obiceiul de a deveni curajoşi a devenit o parte integrantă a caracterului lor. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: razvan.lead_2011@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Pământul, acest DAR nepreţuit din partea Creatorului. Ce minunăţie! Ce paradis! Ce rezervor de viaţă în hăul cosmic rece şi neprimitor al Galaxiei!
    Şi voi degeneraţilor, organizaţi în corporaţii planetare, care alergaţi doar după profit şi exploataţi tot ce se poate pe acest Pământ, de la plante şi animale la oameni, voi l-aţi transformat într-o corabie a pierzaniei.
    Vorbiţi într-o singură zi din an despre Pământ, într-o diversiune regizată artistic şi fals, iar apoi reluaţi metehnele tâmpite: ucideţi elefanţi nevinovaţi dintr-o plăcere soră cu nebunia, masacraţi balene şi delfini comercializându-i ca mâncare aleasă, jupuiţi de vii nurci, vulpi şi pisici ca să vă lăfăiţi în blănuri, defrişaţi păduri şi poluaţi cât puteţi, ca nişte nesimţiţi, prin lux inutil, comoditate şi indiferenţă.
    Pentru toate astea va veni o zi în care trebuie să plătiţi. Căci e bine să ştiţi că faceţi parte din gospodăria cosmică a unei inteligenţe cosmice superioare, care nu va permite ca planeta albastră să fie iremediabil distrusă.
    Şi, pentru că acceptăm tacit ca toate acestea să se petreacă sub ochii noştri, suntem cu toţii vinovaţi.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.