A fi împreună cu Dumnezeu - O poveste de Osho

O poveste de Osho Dumnezeu este chiar aici, dar nu-l poţi vedea pentru că ai ochii orbiţi de învăţăturile care ţi s-au dat. Dumnezeu nu este evreu, aşa că dacă ai în cap ideea evreiască de Dumnezeu, nu îl vei găsi. Am auzit o poveste frumoasă despre un mistic Sufist, pe nume Farid:

Într-o noapte, a visat, că prin milostivirea lui Alah a ajuns în rai.
Iar întreg raiul era decorat peste tot cu milioane de lumini şi flori: urma să înceapă o anume petrecere  şi din toate părţile răsuna o muzică minunată.

El a întrebat, "Ce se petrece aici?"
Iar cei din jur i-au răspuns, "Este ziua lui Dumnezeu, şi noi îl sărbătorim. Ai sosit la momentul potrivit!"

Farid s-a aşezat sub un copac pentru a zări ce se întâmplă, întrucât o mare procesiune începuse să se mişte pe drum.
Un om stătea pe un cal, iar el a întrebat, "Cine este acest om?" I s-a răspuns, "Nu l-ai recunoscut? Este Hajrat Mohammed.”

În spatele acestuia erau milioane şi milioane de adepţi, iar el a întrebat, "Cine sunt aceşti oameni?" I s-a răspuns, "Ei sunt mahomedani, adepţii lui Mohammed."

Apoi şi-a făcut apariţia Iisus şi milioane de persoane îl urmau.
După aceea, a fost rândul lui Krishna, pe carul sau din aur şi milioane de oameni mergeau în urma sa.
Şi tot aşa, mai departe, şi mai departe..., procesiunile continuau, continuau şi tot continuau.

La sfârşit, a venit un bătrân călare pe un măgar poate la fel de bătrân. Iar în urma lui nu era nimeni; era întru totul singur. Farid a început să râdă privind acest om - era hazliu; nimeni, absolut nimeni nu îl urma. Şi de ce trebuia să sosească pe măgarul său? El a întrebat, "Cine eşti dumneata, domnule? I-am văzut pe Mohammed, Hristos, Krishna, Mahavira, Buddha, dar tu cine eşti? Pari a fi un fel de glumă! Şi nimeni nu te urmează."

Bătrânul era foarte trist şi i-a zis, "Da, Eu sunt Dumnezeu. Aceasta este petrecerea de ziua mea. Dar unii oameni au devenit mahomedani, unii creştini, unii evrei, unii hinduşi, iar mie nu mi-a rămas nici unul alături."

Din cauza şocului, Farid s-a trezit.
A doua zi, le-a spus ucenicilor săi, "De-acum înainte nu mai sunt mahomedan. Visul a reprezentat o revelaţie măreaţă.
Nu sunt parte  niciunei organizaţii religioase:  sunt, pur şi simplu, eu însumi. Mi-ar place să fiu împreună cu Dumnezeu, astfel încât, măcar o singură persoană să-l urmeze."

Sursă: Cartea lui Osho "Peştelui din mare nu-i este sete"


Articole din acelaşi domeniu în blogul Dianei:

Vreau să îl văd pe Dumnezeu! 

În căutarea lui Dumnezeu | O poveste cu talc 

Încrederea | O poveste de Osho
A fi împreună cu Dumnezeu - O poveste de Osho A fi împreună cu Dumnezeu - O poveste de Osho Reviewed by Diana Popescu on iunie 17, 2015 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.