2 iulie: Ziua mondială a OZN-urilor

Dacă eşti un fan al OZN-urilor, pe 2 iulie este musai să-ţi înmieşti eforturile de a-i determina pe oamenii să se alăture convingerilor tale şi să te întâlneşti cu alţi prozeliţi ai 'religiei' extraterestre, împreună cu care să pui ţara la cale, să faci schimburi de idei, să urmăreşti filme despre ET şi farfurii zburătoare, să îţi aţinteşti privirea pe cer către orice care aduce cât de cât cu o nava neomenească, să scrii petiţii către guvernele lumii cerând desecretizarea dosarelor sau informaţiilor despre OZN-uri şi, mai mult decât atât, să meditezi în grup şi să trimiţi mesaje mentale de bun venit drăgălaşilor omuleţi verzi cu ochii cât cepele! Cel puţin acestea sunt sugestiile şi recomandările de pe pagina oficială a site-ului WolrdUfoDay...

ozn
Dedicată credinţei în existenţa obiectelor zburătoare neidentificate, ziua mondială a OZN-urilor este celebrată pe 24 iunie, dar mai cu seama pe 2 iulie. 24 iunie este data în care aviatorul Kenneth Arnold a raportat ceea ce se consideră a fi cea dintâi observare a unui OZN (UFO), în vreme ce ziua de 2 iulie este rezervată comemorării presupusei prăbuşiri a unui OZN, în 1947, la Roswell. Dacă prima sărbătorire a zilei UFO a fost initiatat în 2001 de către cercetătorul din domeniu, Haktan Akdogan, în prezent aceasta se desfăşoară în numeroase regiuni ale globului, în S.U.A., Marea Britanie, Germania, Canada, China, Tailanda, Belgia, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Olanda, Africa de Sud, Taiwan, Turcia, Cehia, Australia, Spania, Coreea, Brazilia, Italia, Franţa, Nigeria, Austria şi Polonia.

Incidentul de la Roswell s-a petrecut în S.U.A., în iulie 1947, atunci când un obiect zburător s-a prăbuşit pe o fermă din apropiere de Roswell, New Mexico. Cea mai populară teorie despre acest lucru este că respectivul obiect a fost o nava spaţială găzduind la bord viaţă extraterestră.

Forţele armate ale SUA continuă să susţină că ceea ce s-a recuperat de la Roswell au fost rămăşiţe ale unui balon experimental de supraveghere de înaltă altitudine făcând parte dintr-un program secret pe atunci, numit Mogul. În contrast, mulţi adepţi OZN au afirmat că la mijloc ar fi fost o nava extraterestră, ai cărei ocupanţi au fost capturaţi şi că armata SUA a recurs la o amplă operaţiune de ascundere a adevărului. Incidentul Roswell a devenit în timp un fenomen de amploare în cultura pop, ajungându-se ca numele Roswell să fie indentificat cu cel de OZN!

Pe 8 iulie 1947, Walter Haut, purtătorul de cuvânt al RAAF (Câmpul aerian al armatei Roswell) a declarat că personalul din zona grupului de operaţiuni 509 a descoperit "un disc zburător," care s-a lovit de pământ pe teritoriul unei ferme. Ceva mai târziu, în aceeaşi zi, Roger Ramey, generalul comandant al Forţei aeriene 8, a spus ziariştilor că de fapt obiectul în cauză ar fi fost un balon meteorologic recuperat de RAAF. Cu ocazia acestei conferinţe de presă, au fost prezentate resturi (bucăţi de tablă, cauciuc şi lemn) ale unui astfel de balon.

Acest eveniment a fost cumva uitat până în 1978, când ufologul Stanton T. Friedmar l-a intervievat pe maiorul Jesse Marcel, implicat în culegerea rămăşiţelor din 1947. Cu acest prilej, Marcel şi-a exprimat convingerea că militarii ar fi găsit o nava spaţială la Roswell. Povestirea sa s-a răspândit cu repeziciune în cercurile OZN, devenind subiectul unor filme documentare despre extratereştri din acea perioada.

În februarie 1980, prestigiosul ziar National Enquierer a publicat un alt interviu cu Jesse Marcel, atrăgând atenţia întregii lumi asupra evenimentului Roswell. Alţi martori oculari (ce au afirmat că au fost supuşi unor intimidări pentru a păstra tăcerea asupra acestui subiect) au adăugat detalii suplimentare referitoare la recuperarea farfuriei zburătoare şi a extratereştrilor. În 1989, antreprenorul de pompe funebre Glenn Dennis a dat publicităţii o declaraţie despre autopsierea unor extratereştri la baza militară Roswell.

Ca urmare a acestei mediatizări, la cererea Congresului american, Biroul general de statistică (General Accounting Office) a lansat o anchetă şi a cerut Biroului SUA al secretariatului forţelor aeriene să conducă o cercetare internă. Rezultatele au fost cuprinse în două rapoarte. Cel dintâi, apărut în 1995, a conchis că materialele strânse de la locul incidentului Roswell aparţin cu o mare probabilitate proiectului Mogul.

Al doilea raport, scos la iveală în 1997, concluziona că declaraţiile despre găsirea trupurilor unor extratereştri păreau să fie o combinaţie între amintirile deformate fără rea intenţie a unor accidente militare implicând personal rănit sau ucis, a celor despre recuperarea unor manechine antropomorfice din programe militare precum Operation High Dive, precum şi a unor şarlatanii create de diferiţi martori şi partizani ai mişcării OZN.

Conform acestui ultim raport, efectele psihologice ale comprimării timpului şi confuzia dintre perioadele când avuseseră loc evenimentele respective explicau discrepanţa dintre anii în chestiune. Aceste rapoarte au fost respinse de către adepţii OZN că fiind dezinformări ori, pur şi simplu, explicaţii neplauzibile. Cu toate acestea, unii cercetători ai fenomenului OZN au luat în considerare posibilitatea ca accidentul de la Roswell să nu aibă nici o legătură cu extratereştrii!

Happy World UFO Day! O fericită aniversarea a zilei mondiale a OZN-urilor!


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei

Documente FBI despre extratereştri şi farfurii zburătoare

Extrateresti şi OZN-uri în urmă cu 10.000 de ani?

OZN-uri deasupra şi dedesubtul Casei Albe?
2 iulie: Ziua mondială a OZN-urilor 2 iulie: Ziua mondială a OZN-urilor Reviewed by Diana Popescu on iulie 01, 2015 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Apreciez preocuparea față de Ziua mondială a OZN-urilor, ca și față de orice alte zile semnificative. Am marcat și eu această zi pe saitul meu. Cred că urmăriți cele publicate pe ASFAN.
    Salutări amicale și succes pe blog!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.