Vaticanul crede in extraterestri, dar nu si intr-un Iisus extraterestru

Directorul Observatorului astronomic de la Vatican declară că nu există decât un singur loc pentru Iisus în univers: pământul


Oamenii de ştiinţă de la NASA sunt tot mai aproape să dovedească existenţa vieţii pe alte planete, iar entuziasmul lor faţă de extratereştri a ajuns chiar şi la Vatican!

Misiunea NASA Kepler a anunţat luna trecută că a descoperit o planetă asemănătoare cu pământul, într-un sistem solar aflat la ani lumina de noi, care ar putea avea toate condiţiile necesare pentru existenţa unor fiinţe inteligente.

Botez extraterestri
Veştile despre această planetă, botezată de NASA Kepler-452b, au pus pe jar cercetătorii de la Observatorul astronomic de la Vatican care, conform agenţiei France-Press, îşi desfăşoară activitatea încă din anul 1582.

Revendul José Gabriel Funes, un astronom care conduce observatorul, a spus că este deschis faţă de posibilitatea existenţei vieţii extraterestre de mai mult timp. Funes nu găseşte nici o contradicţie între teologia catolică şi credinţa în extratereştri. El a afirmat mai demult că oamenii nu ar trebui să pună limite libertăţii creatoare a lui Dumnezeu.

Oricum, Funes respinge ideea unui Iisus extraterestru.

"Descoperirea unei vieţi inteligente nu înseamnă că există un alt Iisus, " a declarat Funes pentru AFP. "Încarnarea fiului lui Dumnezeu este un eveniment unic în istoria umanităţii şi a universului."

De asemeni, Funes se îndoieşte că fiinţele umane "vor întâlni vreodată un Mr. Spock." (Mr. Spock este un personaj din Star Trek).

Este probabil să aibă dreptate. Kepler-452b se află la 1.400 de ani lumină faţă de pământ. Potrivit NBC, o misiune spaţială bazată pe actuala tehnologie ar avea nevoie de circa 28 de milioane de ani pentru a ajunge la acea planetă.

Biserica catolică nu s-a ferit să se implice în lupta dintre teorii referitoare la viaţa extraterestră. Conform publicaţiei "The Independent," Vaticanul i-ar boteza pe extratereştri la fel cum creştinii timpurii îi botezau pe ne-evrei.

Însuşi Papa Francisc a abordat acest subiect anul trecut, declarând că ar fi gata să boteze marţienii dacă ei ar fi de acord.

Guy Consolmagno, preşedintele Fundaţiei Observatorului de la Vatican, spune că primeşte frecvent email-uri despre extratereştri. El este coautorul cărţii "Ai boteza un extraterestru?", care încearcă să desluşească răspunsuri la întrebările vizând intersecţia dintre religie şi ştiinţă.

Consolmagno afirmă că este convins că e numai o chestiune de timp înainte că oamenii să descopere viaţă pe alte planete, ori că extratereştrii să ne descopere pe noi şi lumea noastră de durere, nedreptate şi boală. Există speranţa, a mărturisit Consolmagno pentru "Catholic News Service," că "orice rasă care traversează stelele pentru a ne vizita trebuie să fie îndeajuns de avansată pentru a ne arăta cum să înfrângem toate aceste maladii umane."


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

2 iulie: Ziua mondială a OZN-urilor 

Extrateresti şi OZN-uri în urmă cu 10.000 de ani? 

Interviu cu un reptilian
Vaticanul crede in extraterestri, dar nu si intr-un Iisus extraterestru Vaticanul crede in extraterestri, dar nu si intr-un Iisus extraterestru Reviewed by Diana Popescu on august 04, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.