Horoscop Scorpion 2016

Horoscopul Scorpionului 2016 vesteşte transformări uneori incomode, dar benefice, ale interacţiunii sociale şi profesionale, punerea în valoarea a resurselor şi înzestrărilor tale, împlinirea şi avantajele mijlocite de relaţiile de prietenie, o sporită responsabilitate în sfera financiară, o însănătoşire sufletească şi un aport puternic al intuiţiei în traiul cotidian, precum şi o viaţă amoroasă de bun augur atâta timp cât este ferită de efuziuni idealiste.

Horoscop Scorpion 2016 | Horoscop general 


Horoscop Scorpion 2016
Pluton stăpâneşte şi în 2016 tărâmul Capricornului şi a treia casă a Scorpionului, neincetand să îţi modifice viziunea asupra relaţionării cu oamenii şi să îţi inspire noi idei şi idealuri, să te motiveze să te implici în viaţa socială sau politică. Poţi să abordezi cu un plus de seriozitate învăţătura ori perfecţionarea ta prin studii, iar interacţiunea cu rudele se schimbă şi reprezintă o dimensiune majoră a existenţei tale. Este posibil ca una din ele să arunce asupra ta, fără a fi justificată de nimic, povara unei mari responsabilităţi, sau ca o problema legată de studii a copilului tău să te motiveze să îl protejezi într-o sporită măsură.

Ca urmare a tranzitului lui Neptun în Peşti şi a V-a ta casă, ai prilejul să îţi relevi pe mai departe resursele creative şi să profiţi de ele pe toate planurile existenţei tale. Mama poate reprezenta un motiv de îngrijorare, în special din punct de vedere financiar. Dacă ai copii, aceştia par să îşi descopere talente artistice, un lucru deloc rău, ce trebuie să fie încurajat dar şi echilibrat, menţinându-i cât de cât cu picioarele pe pământ. În acelaşi timp, copiii pot deveni imprevizibili, fiindu-ţi mai greu să te simţi aproape de ei. Faptul că îşi doresc un sporit grad de libertate ori independenţă nu înseamnă că îţi contestă autoritatea!

În anul 2016, îl aflăm pe Uranus tot în Berbec, imboldindu-te să te rupi de grijile cotidiene şi să te desprinzi din masa anonimă a oamenilor din preajma ta. Uranus conferă impredictibilitate vieţii de zi cu zi, şi încearcă să îţi transforme atitudinea faţă de muncă şi sănătate. Poţi fi impulsionat să apelezi la tehnici inedite, neconvenţionale de optimizare a tonusului tău fizic şi mental.

Felul cum te apreciezi şi reflectarea punctelor tale forte în lume şi în realizările tale constitue repere de bază ale tranzitului lui Saturn în Săgetător şi a doua casă a Scorpionului. Saturn te sprijină de fapt să ţi se recunoască valoarea de către ceilalţi, să descoperi ce anume îţi îngrădeşte acest lucru. Nu are sens să te laşi prins în capcana descurajării, a senzaţiei că eforturile tale sunt zadarnice. Lasă-te călăuzit de Saturn şi vei extrage din tine însuţi o limpezire veritabilă şi un realism sănătos, o forţă interioară considerabilă. Vei reuşi astfel să îţi eficientizezi drumul prin lume şi să identifici cu precizie ce te împiedică să ajungi la rezultatele pe care ţi le doreşti.

Jupiter străbate în primele opt luni ale anului 2016 tărâmurile Fecioarei şi ale celei de-a XI-a tale case, aducând în prim plan beneficii şi ajutor din partea amicilor tăi, lărgirea cercului tău de prieteni, aderarea la grupuri de oameni asemeni ţie sau animaţi de aceleaşi idealuri ori convingeri ca şi tine. Pozitivismul în abordarea existenţei, credinţă în tine şi în viabilitatea speranţelor tale, precum şi sprijinul adeseori dezinteresat al altora îţi netezesc calea spre atingerea ţelurilor tale.

Mercur, retrograd în Capricorn şi a III-a casă a Scorpionului între 8 ianuarie şi 25 ianuarie 2016, tinde să îţi cutremure perspectiva pozitivă asupra existenţei şi să îţi creeze dificultăţi în a te concentra. În acest context, este necesar să iei în seamă relativitatea lumii şi a destinului tău, şi să iei mai puţin în serios tot ceea ce ţi se întâmplă. De asemeni, relaţiile cu rudele se pot încorda, fiind nevoie să faci eforturi mărite pentru a comunica mai bine cu ele.
Aceste tendinţe se reactualizează după 19 decembrie 2016, atunci când Mercur redevine retrograd în Capricorn.

O intensificare a sensibilităţii, empatiei tale, a dorinţei de a-i ajutora pe alţii este de aşteptat să apară odată cu 9 septembrie 2016, ca urmare a intrării lui Jupiter în Balanţă şi a douăsprezecea ta casă. Ai putinţa de a intra în contact cu subconştientul tău, de a te debarasa de faţete păguboase ale trecutului, de impulsuri autodistructive şi temeri adânci. Intuiţia îţi este un bun sfetnic, şi îşi spune cuvântul atunci când raţiunea nu are la dispoziţie îndeajuns de multe informaţii. Însingurarea şi meditaţia au capacitatea să te energizeze şi să te învigoreze. Este vremea potrivită pentru o reînnoire spirituală.

Îmbunătăţirea, întărirea relaţiei cu familia, şansa de a-ţi petrece mai mult timp împreună cu cei dragi şi de a-ţi redefini legăturile cu ei se întrezăresc între 9 noiembrie şi 19 decembrie 2016, ca efect al tranzitului lui Marte în Vărsător şi a patra casă a Scorpionului. De asemeni, te poţi ocupa într-o sporită măsură de casă, în scopul de a-i mări confortul. Pe de altă parte, Marte dăruieşte efervescenţă minţii tale şi îţi stârneşte idei năvalnice legate de schimbări de anvergură în viaţă.

Marte în Peşti şi a V-a ta casă începând cu 19 decembrie reia pe un alt plan o parte din influenţele lui Neptun. Deşi îşi afirmă în continuare setea de autonomie, copiii tăi îţi demonstrează că au nevoie încă de dragostea ta necondiţionată şi de sprijinul tău, că ţin la tine şi te văd drept o persoană importantă din existenţa lor.

Horoscop Scorpion 2016 | Horoscop dragoste 


Viaţă sentimentală continuă să stea sub semnul prezenţei lui Neptun în a cincea casă a Scorpionului, aşa că tinde să plutească în sferele înalte ale idealismului şi să fie mai puţin ancorată în realitate. Astfel, un potenţial şi promiţător partener de cuplu poate să-ţi pară ca fiind perfect sau ca un autentic suflet pereche! Nu te avânta într-o idilă cu acesta până nu te convingi cu luciditate că este cu adevărat ceea ce pare! Cuplurile căsătorite sau aflate într-o legătură pe termen lung nu sunt afectate de inerţia şi cenuşiul traiul zilnic, reuşind să îşi împrospăteze constant conexiunea afectivă.

Tranzitul retrograd al lui Mercur, între 28 aprilie şi 22 mai 2016, în Taur şi a şaptea ta casă, îţi poate crea dificultăţi în comunicarea cu persoana iubită. Este posibil ca tu să îi înţelegi greşit gândurile şi sentimentele, sau ca aceasta să-ţi interpreteze eronat gesturile ori cuvintele. Chiar dacă ajungeţi să aveţi o dispută, o ceartă, aceasta este de scurtă durata, asemeni unei ploi de primăvară. Cu atât mai mult, se impune să nu iei nici o decizie importantă în iubire în decursul acestui aspect astral.

Sub bunele auspicii ale lui Jupiter în a XII-a casă a Scorpionului, odată cu 9 septembrie 2016, unii nativi singuri sunt pe cale să se implice într-o poveste de dragoste discretă, ferită de ochii poate prea curioşi ai prietenilor şi cunoştiinţelor. Este vorba despre o conexiune amoroasă mai curând platonică sau spirituală, care în timp poate căpăta o nemaipomenită profunzime.

Horoscop Scorpion 2016 | Horoscop bani şi muncă 


Guvernarea lui Uranus peste a şasea casă a Scorpionului este corelată cu schimbări bruşte la serviciu, schimbări mult aşteptate ori, dimpotrivă, temute. În ambele cazuri, nu anticipa nimic, aliniază-te cu flexibilitate lor, şi vezi ce este de făcut pe parcurs. Probabil că va trebui să faci eforturi în această direcţie, având în vedere că zodia Scorpionului este una fixă, căreia nu îi place schimbarea. Sub impactul lui Uranus, poţi fi scos din rutină, obligat să te adaptezi unui program de lucru neregulat sau unui job neconvenţional. Nu eşti atras de o muncă care te limitează, ci de una capabilă să te stimuleze prin varietate şi prin provocările adresate creativităţii tale.

În 2016, Saturn poziţionat tot în a doua ta casă pune accentul pe simţul tău practic şi pe o muncă frecvent deloc uşoară. Deşi succesele tale financiare nu sunt impresionate, ele sunt stabile şi se fac simţite pe termen lung. Cu toate că, în mod tradiţional, acest tranzit este legat de pierderi băneşti, el te îndrumă de fapt să îţi analizezi autocritic demersurile financiare, să le găseşti hibele, şi să nu te mulţumeşti cu puţin. Este necesar să îţi revezi cheltuielile, şi să încerci să pui deoparte nişte bani albi pentru zile negre.

Până pe 9 septembrie 2016, vizita lui Jupiter în a unsprezecea casă Scorpionului favorizează creşterea veniturilor provenite din profesie sau afaceri. Unii nativi, pot obţine un împrumut important din partea tatălui, aceştia bani trebuind totuşi să fie direcţionaţi într-o acţiune constructivă ori productivă.

În intervalul 6 martie - 17 aprilie 2016 şi în cel 2 august - 27 septembrie 2016, parcursul lui Marte în Săgetător şi a II-a ta casă îţi pune la îndemână mai multă energie şi mobilizare în sfera financiară. Pe de altă parte, din 17 aprilie şi până pe 27 mai 2016, atunci când Marte este retrograd în aceeaşi zona astrologică, se anunţă poate cea mai dificilă perioadă a anului în privinţa banilor, de-a lungul căreia este nevoie să munceşti din greu, să fii cât mai responsabil şi să ţii cont de fiecare bănuţ.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Horoscop Scorpion 2015 

Evenimente astrologice în horoscopul 2016 

2016: Anul chinezesc al Maimuţei de Foc / Previziuni horoscop 2016
Horoscop Scorpion 2016 Horoscop Scorpion 2016 Reviewed by Diana Popescu on octombrie 18, 2015 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Astept cu nerabdare aparitia horoscopului 2016 pentru Varsator.
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru o prezentare aparte, inedita a horoscopului pentru anul 2016!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.