Lumina şi întunericul din tine | Poveste cu tâlc

"Dacă ai lumină înlăuntrul tău, o vei vedea şi în afară."
Anaïs Nin

A fost odată, pe vremuri, o Peşteră ce sălăşuia sub pământ, aşa cum obişnuiesc peşterile să facă. Îşi petrecuse întreaga viaţă în întuneric, şi nu îi trecea prin minte că ar putea exista pe lume altceva decât întunecime.

Lumina şi întunericul din tine | Poveste cu tâlc
Într-o zi, a auzit un glas, îndemnând-o, "Vino spre lumină! Vino afară şi bucură-te de lumina Soarelui!"

Desigur, Peştera a şovăit, a dat să se opună acestui îndemn, şi a zis, "Habar nu am ce vrei să spui! Nu există nimic altceva decât întuneric." În cele din urmă, Peştera a fost însă convinsă să iasă afară. A fost atât de uimită la vederea luminii aşternute pretutindeni, nepătate de nici o umbră, cât de mică! S-a simţit cumva ciudat şi atât de fericită!

După ce s-a obişnuit cu bucuria luminii, Peştera şi-a dat seama că aceasta venea dinspre Soare, aşa că i-a zis acestuia, ""Vino cu mine, şi îţi voi arată întunericul!"

Soarele nu a putut să nu o întrebe, "Ce este întunericul?"

Peştera nu a putut să îi explice, şi i-a spus, "Vino, şi ai să vezi."

Într-o zi, Soarele a acceptat această invitaţie. În vreme ce intra în Peşteră, i-a zis acesteia, "Arată-mi întunericul!"

Razele Soarelui pătrundeau însă peste tot. Nu era nici o pată de întuneric!


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Bucură-te că nu ai deschis lumina ! | O legendă urbană 

Gândirea pozitivă în citate, aforisme, maxime

Cunoaşte-te pe tine însuţi | O poveste cu tâlc
Lumina şi întunericul din tine | Poveste cu tâlc Lumina şi întunericul din tine | Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 20, 2016 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Nici un colțișor nu rămâne în întuneric, dacă vrei cu adevărat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum,fiecare avem lumina in noi in egala masura cu intunericul,sanatatea fizica si spirituala sta in acest echilibru.
    Daca ai si taria sa manipulezi aceasta lumina vezi lucruri si faci lucruri impresionante.

    RăspundețiȘtergere
  3. Întunericul e natural doar entităților anorganice create din substanțe grosiere. Ființele vii, într-o formă sau alta, au lumina în ele, și de-a lungul timpului și-o intensifică până într-atât încât oriunde se vor duce va veni o zi când vor reflecta numai lumină. Este doar o intuiție, și altceva în afară de acest simț nu am ca să pot dovedi, dar Soarele, fiind singura ființă care și-a creat corpul astral din acest cadran cosmic, luminează doar din dragoste, neavând nevoie de nimic din afară. Cu oamenii este un pic diferit; având centrul de greutate în corpul fizic și doar o firavă idee despre posibilitatea corpului astral, vor întotdeauna să primească mai mult decât să dăruiască. Vestea bună este că ei pot evolua, nefiind limitați decât de propriile lor concepții.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.