Citate despre sufletul pereche

Sper că aceste citate despre sufletul pereche îţi vor umple un gol din inimă, te vor vor face să te bucuri că ţi l-ai întâlnit deja sau să speri, pe bună dreptate, că ai putea să ţi-l afli în curând. Nu trebuie să te agăţi de un concept fix, strâmt despe sufletul pereche. El poate fi o persoană cunoscută într-o altă viaţă sau de-a lungul a nenumărate vieţi anterioare, sau cineva cu care ne conectăm profund la nivel spiritual, cineva care ne reflectă autentica noastră fiinţă, ori o persoană care merită să îi dăruim tot ce avem mai bun în noi. 

Suflet pereche
"Oamenii cred că un suflet pereche li se potriveşte perfect şi, de aceea, toată lumea caută aşa ceva. Adevăratul suflet pereche este însă o oglindă, o persoană care îţi arată tot ce te îngrădeşte, care ajunge să-ţi atragă atenţia asupra ta astfel încât să îţi poţi schimba viaţa."
Elizabeth Gilbert

"Dragostea este starea în care fericirea unei alte persoane este esenţială pentru fericirea ta."
Robert Heinlein

"Un suflet pereche înseamnă o conexiune nesfârşită cu o altă fiinţă umană pe care sufletul nostru o află în timpuri şi locuri diferite de-a lungul mai multor vieţi. Suntem atraşi de o altă persoană la nivel sufletesc nu pentru că sufletul nostru pereche este unicul care ne întregeşte, ci deoarece fiind împreună cu el, suntem cumva dăruiţi cu imboldul de a deveni întru totul noi înşine."
Edgar Cayce

"Nu ajungi la dragoste găsind pe cineva perfect, ci văzând o persoană imperfectă ca fiind perfectă."
Sam Keen

"A dărui cuiva o parte din suflet este mai bine decât a-i dărui o parte din inima ta. Întrucât sufletele sunt eterne."
Helen Boswell

"Ce lucru măreţ este ca două suflete omeneşti să simtă că sunt unite pentru a se învigora unul pe celălalt, pentru a trăi unul în altul în amintiri tăcute şi inexprimabile."
George Eliot

"Adevărata dragoste este să-ţi găseşti sufletul pereche în cel mai bun prieten."
Faye Hall

""Sufletul pereche" este un termen folosit excesiv, exagerat, însă o adevărată conexiune a sufletelor este foarte rară şi, totodată, foarte reală."
Hilary Duff

"Un suflet pereche este persoana a cărei dragoste este îndeajuns de puternică pentru a te motiva să îţi întâlneşti sufletul, să te dedici lucrării emoţionale de autodescoperire, de trezire a sinelui."
Kenny Loggins

""Sufletele noastre se cunosc deja, nu-i aşa?" a şoptit el. "Numai trupurile noastre sunt diferite.""
Karen Ross

"Conexiunea dintre suflete este străveche, mai veche decât planeta noastră."
Dianna Hardy

"...iar atunci când cineva îşi întâlneşte cealaltă jumătate, adevărată jumătate a sinelui, indiferent dacă este vorba despre o persoană iubita din tinereţe sau o alta de un fel diferit, cuplul se pierde în minunăţia dragostei, prieteniei şi intimităţii, şi nici unul dintre parteneri nu va ieşi din privirea celuilalt, ca să zic aşa, nici măcar pentru o clipă..."
Platon

"Vreau să-mi fii sufletul pereche, chiar dacă nu cred în aşa ceva."
Colleen Hoover

"Universul nostru dăruieşte fiecărui suflet o pereche, o reflecţie a sinelui său, un spirit asemeni. Şi, indiferent cât de îndepărtate ar fi sufletele pereche unul de celălalt, chiar dacă sunt din dimensiuni diferite, ele se vor găsi întotdeauna unul pe celălalt. Acesta este destinul. Aceasta este dragostea."
Julie Dillon

"În toată lumea, nu este vreo inimă pentru mine aidoma cu a ta. În toată lumea, nu există vreo dragoste pentru tine la fel ca a mea."
Maya Angelou

"Un suflet pereche este cineva care are încuietori potrivite cheilor tale, şi chei ce se potrivesc încuietorilor tale. Atunci când ne simţim îndeajuns de siguri încât să deschidem încuietorile, sufletele noastre autentice păşesc în faţă şi putem fi întru totul şi cu toată onestitatea cine suntem; putem fi iubiţi pentru ce suntem şi nu pentru ceea ce pretindem că suntem. Fiecare dintre cei doi scoate la iveală cea mai bună parte a celuilalt. Indiferent ce alt lucru merge prost în jurul nostru, cu acea persoană ne simţim în siguranţă în propriul nostru paradis."
Richard Bach

"Ne recunoaştem un suflet pereche prin nivelul suprem de linişte şi securitate pe care îl simţim împreună cu acea persoana. Asta nu înseamnă că nu mai rămân chestiuni ce trebuie să fie puse la punct. Mai degrabă, înseamnă că ştim intuitiv că ne putem rezolva problemele cu sufletul nostru pereche fără să pierdem respectul şi dragostea ei ori a lui."
Linda Brady

"Indiferent din ce sunt sufletele noastre făcute, al meu şi al său sunt la fel."
Emily Brontë

"Te iubesc nu numai pentru ce eşti, ci şi pentru cine sunt atunci când îmi eşti alături. Te iubesc nu numai pentru ce ai făcut din tine, ci şi pentru ce faci din mine. Te iubesc pentru partea din mine pe care o scoţi la suprafaţă."
Roy Croft

"Un suflet pereche este cineva faţă de care ne simţim conectaţi profund, ca şi cum comunicarea şi comuniunea ce are loc între noi nu ar fi rezultatul unor eforturi intenţionate ci , mai curând, al graţiei divine."
Thomas Moore

"Cred cu adevărat în aflarea unui suflet pereche."
Scarlett Johansson

"Ideea unui suflet pereche este frumoasă şi foarte romantică de adus în discuţie într-un film sau într-un cântec, dar în viaţa reală, cred că este înspăimântătoare."
Vanessa Paradis

"Sufletul nostru pereche este cel care face ca viaţa să vină la viaţă."
Richard Bach

"Am învăţat că există pentru fiecare om un suflet pereche undeva în lumea asta. Până nu îl găseşti, nu înceta să cauţi."
Preity Zintă


Ţi-ar mai putea fi pe plac în Blogul Dianei:

Cum să îţi vinzi sufletul diavolului

Ce înseamnă un suflet pereche? 

Sufletul în citate, aforisme, maxime
Citate despre sufletul pereche Citate despre sufletul pereche Reviewed by Diana Popescu on februarie 18, 2016 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Suflet pereche?Nu exista asa ceva in lumea in care traim!Este mult spus,sunt cuvinte care denota potrivire perfecta,iubire adevarata si sincera,iar in ziua de azi?Ce traim noi acum nici macar ,,jumatatea,,nu se poate numi....ca de multe ori,ne inselam si cu asta.SUFLETUL PERECHE,este ceva magic,sublim....imposibil in viata reala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca un cuplu la 1000,sa si gaseasca acel ,,suflet pereche,,dar asta f.f.rar!Asta oricum se vede in testul,,timpului,,nu poate un cuplu de 3ani sa spuna ,,suntem suflete pereche,,si in al 5-lea an....divorteaza!TIMPUL,rabdarea,toleranta,incercarile etc.arata daca e vorba de suflet pereche sau nu!La ce traim noi azi,cam rar sau f.rar mai vedem asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am 42ani si pot sa spun dupa o oarecare experienta de viata,incercari,lupte,lacrimi,dor,etc....CA...nu mi am gasit SUFLETUL PERECHE!Deci...tind sa dau dreptate anonimului de mai sus,dat fiind faptul ca pana la varsta asta ar cam fi trebuit sa.....apara,dar eu personal cred ca unii oameni nu si gasesc niciodata pe pamant ,acest SUFLET PERECHE!Poti sa ai 5 casnicii si niciuna pt.....sufletul tau si poti avea una....reusita!Dar....poti sa nu ai niciodata SUFLETUL PERECHE,sa nu l intalnesti ,sa nu stii ce i ala....sunt femeie si la varsta asta eu,nu l am intalnit....pana acum....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna! exista suflet pereche dar poate fi pentru o peroada scurta :(

      Ștergere

Un produs Blogger.