De ce femeile se îndrăgostesc de doctorul lor?

"Ce se întâmplă, doctore? M-am îndrăgostit de tine!"

Sunt sigură că ai auzit cel puţin o dată de o femeie îndrăgostită, mai mult sau mai puţin în secret, de doctorul ei... Înainte de a vorbi despre cauza acestor amoruri "medicale," vă voi da numai trei exemple, culese de pe internet, despre ceea ce se întâmplă în sufletul unor astfel de femei...

Ce se întâmplă, doctore? M-am îndrăgostit de tine
"Doctorul meu mi-a salvat viaţa, şi visez mereu la o poveste de dragoste cu el. El nu îmi arată nici un interes din acest punct de vedere, iar eu ascund cât pot mai bine ceea ce simt faţă de el, aşa că nu are cum să-mi ştie sentimentele. Nu i-aş pune niciodată în pericol munca, aşa că nu voi acţiona niciodată aşa cum mă îndeamnă inima însă, în mintea mea, îmi imaginez cum ar fi să am grijă de el, visez la el. Un sentiment dulce amar."

"Eu sunt îndrăgostită de chirurgul meu. Este cu 20 de ani mai mare decât mine, iar eu am 53 de ani. Sunt divorţată de 20 de ani, şi nu m-am simţit iubită niciodată. Fostul meu soţ nu a avut capacitatea de a mă iubi. Îmi iubesc doctorul pentru tot ce este. El mă uluieşte, mă scoate din minţi! Ştie că îl iubesc... Am plâns zile şi nopţi gândindu-mă la el. Îl voi iubi mereu, dar nu voi mai arăta asta. El ştie deja asta şi dacă se hotăreşte vreodată să fiu a lui, voi fi în preajma sa. Am de gând să-i spun să ţină legătura cu mine, să mă lase să-l ajut când are nevoie, ori să fac o treabă gratuită pentru el, doar pentru a rămâne în contact. Cred că este o idee bună, pentru că, cel puţin, voi fi în apropierea sa din când în când pentru a-l veghea, a mă asigura că este OK."

"Am 31 de ani şi sunt îndrăgostită de doctorul meu. Este singur şi este mai în vârstă decât mine cu 15 ani, dar visez frecvent la el. De fapt, lucru ăsta este puţin deranjant. Când mă apucă, mă gândesc numai la el şi îmi doresc să mă opresc să fac asta. Mi-am imaginat, secvenţă cu secvenţă, ca într-un film, cum îl sărut pe neaşteptate şi îl întreb dacă a fost atras de multe paciente de ale sale. Mă întreb de ce am gândurile astea obsesive. Mă întreb, de asemenea, de ce este singur. Ştiu că îi plac femeile pentru că i-am văzut pagina de pe Facebook, şi este atât de sexy!"

De ce se îndrăgostesc, aşadar, unele femei de doctorul lor? Psihologii pun acest fenomen pe seama aşa-zisului transfer afectiv, un proces definit de psihanaliză, în care pacientele confundă recunoştiinţa lor sau compasiunea medicului cu dragostea. Uneori, astfel de femei se îndrăgostesc de doctorul lor, alteori ajung să pună semnul egalităţii între contactul fizic cu medicul şi un preludiu erotic.

Femeile ce se amorezează de doctorul lor sunt adeseori foarte preocupate de starea lor de sănătate şi de metode de a-şi trata o afecţiune, iar dacă medicul lor este înţelegător cu ele şi este sincer interesat să le ajute, acest lucru le marchează emoţional. Este posibil ca el să fie singurul bărbat care le ascultă păsurile, este preocupat de problemele lor şi încearcă să le dea o mâna de ajutor. Sau, se poate ca o femeie singură ori al cărei partener este plecat de lângă ea să îşi proiecteze fanteziile amoroase asupra medicului său. În rarele cazuri când o astfel de relaţie se încheagă, ea este, de obicei, sortită eşecului în decurs de maximum un an, atunci când femeia îşi dă seama că nu este înamorată de bărbatul în sine, ci de aura lui de binefăcător.

Dacă ai trecut prin aşa ceva sau ştii despre astfel de cazuri, te rog să ne spui ce crezi!


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

36 de întrebări ce te pot ajuta să te îndrăgosteşti

Îndrăgostit de fosta iubită a prietenului meu

John Steinbeck despre dragoste - O scrisoare către fiul îndrăgostit
De ce femeile se îndrăgostesc de doctorul lor? De ce femeile se îndrăgostesc de doctorul lor? Reviewed by Diana Popescu on februarie 12, 2016 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Cred eu,ca este un fel de atasament uneori exagerat dat de sentimentul de,,protectie,,pe care l avem vizavi de dr.nostrii.Femeile simt nevoia sa fie protejate si beneficiind de ajutor,protectie si chiar salvare de vieti(din partea med.nostru)se insereaza un sentiment straniu de afinitate fata de acesta.Este ok.daca se pastreaza o limita ,,sufleteasca,,daca se intelege exact sent.si nu se confunda cu....altceva!Indragostire?Da.se poate ,doar ca ea trece repede.Uneori med.este perceput ca un erou,salvator si iarasi se confunda sentimentul.Per total sunt ...indragostiri usoare,trecatoare....asa ca :fiti atente cum percepeti relatia dr-pacient!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am trait si eu asa ceva pe piele mea,doar ca indragossteala nu s-a produs datorita fanteziilor mele,ci s-a produs din pricina faptului ca si el mi-a facut avansuri.Am trait 2 ani si ceva cu tot felul de asa zise consultatii pe care eu le initiam si ajungeau sa fie foarte amanuntite.S-a terminat destul de prost pentru mine pentru ca aflasem ca nu as fi singura.Auzeam tot felul de chestii dar nu vroiam sa le cred.M-am convins singura in final.Partea proasta ca a negat vehement ca as fi mai mult decat o pacienta si"nebuna"pe deasupra.A fost frumos atat cat a fost,apoi s-a transformat intr-o mare dezamagire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, lasă-te dragă, de scris, nu-i de tine. Aberații... e plin internetul. De unde tot apare prostia asta la români? Scrie ceva despre asta să văd cât te pricepi!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.