Fantomele din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Fantomele din vise semnifică frica faţă de moarte, aspecte ale vieţii şi sinelui de care te temi, dar şi ceva la care nu mai poţi ajunge sau nu mai poţi împlini. Astfel de vise pot reflectă, totodată, că te simţi izolat în lume, în societate, că eşti străbătut de amintiri dureroase, de nevoia subconştientă de a renunţa la o anumită atitudine sau mentalitate, ori că eşti frământat de îndoieli în privinţa capacităţii tale de a realiza un lucru important în existenţa reală. Este indicat să încerci să desluşeşti ce anume vrea sau caută fantoma visată.

"Trecutul este o fantomă, prezentul un vis, şi tot ce vom avea vreodată este prezentul." Bill Cosby
Atunci când îţi visezi propria stafie ţi se semnalează faţete ale lumii tale interioare de care te temi. Poate fi vorba despre un sentiment de vinovăţie, o amintire amară, gânduri şi simţăminte reprimate, şi chiar temerea faţă de iminenţa morţii. În acelaşi timp, ţi se poate sugera că este necesar să-ţi transformi fiinţa, să îţi abandonezi nişte obiceiuri, un stil de viaţă, modul cum interacţionezi cu ceilalţi.

Un vis de-a lungul căruia te preschimbi într-o fantomă denotă dorinţa ta fierbinte, chiar disperarea de a scăpa dintr-o circumstanţă încurcată, dificilă, nefericită.

Dacă ai visat că încerci să atingi, să prinzi o stafie, iar aceasta a dispărut dintr-o dată, înseamnă că te străduieşti să-ţi recunoşti gânduri inconfortabile, reprimate, însă nu eşti încă în stare să te confrunţi cu ele.

De obicei, visele referitoare la fantoma unei persoane necunoscute poartă un mesaj general. În cazul în care sunt asociate cu cineva cunoscut, este important să descifrezi ce semnifică acea persoană pentru tine şi de ce ţi se arată în vis ca o stafie şi nu într-o formă umană.

Când visezi stafia unui prieten, unei rude ori cunoştiinţe în viaţă ţi se dă de înţeles că poţi fi afectat de o acţiune răuvoitoare a respectivei persoane. În ciuda aparenţelor, este posibil să fi sesizat subconştient că pune la cale ceva rău împotriva ta.

Pe de altă parte, semnificaţia unor vise despre fantomele amicilor sau membrilor de familie decedaţi poartă amprenta unor regrete sau sentimente de vinovăţie privitoare la relaţiile trecute cu aceşti oameni. Într-o interpretare diferită, ţi se vesteşte plecarea într-o călătorie într-o tovărăşie neplăcută, ce-ţi rezervă dezamăgiri.

Visul stafiei tatălui ori mamei te avertizează că eşti în pericol şi că atrebuie să fii foarte prudent în formarea unui parteneriat cu cineva pe care nu-l cunoşti îndeajuns de bine sau să te aştepţi la o trădare din partea unui prieten.

Dacă ai visat cum eşti urmărit, bântuit de o fantomă, înseamnă adeseori că refuzi să te confrunţi cu probleme din trecut ce îţi umbresc viaţa actuală.

Visele înfăţişând stafii încercând să te omoare dau de înţeles că eşti gata să îţi înfrunţi trecutul şi emoţiile reprimate, indiferent cât de dureros ar fi lucrul acesta. În eventualitatea că o fantomă te sugrumă în vis, înseamnă că un eveniment din trecut te îngrădeşte să îţi exprimi plenar fiinţa, personalitatea.

Frica, teroarea inspirate de o stafie visată îţi pun în vedere tensiunea, apăsarea nervoasă ce te pot copleşi dacă te angajezi într-o acţiune neconformă cu principiile, credinţele, valorile tale. Se impune să rezişti tentaţiei de a te coborî la un nivel nedemn de tine.

Atunci când visezi o casă bântuită de fantome ţi se scoate la iveală un sentiment de vină ce te împiedică să realizezi în prezent ceva dorit din toată inima.

Potrivit unei superstiţii, unei femei însărcinate care visează stafii i se vesteşte că va da naştere unui băiat.

"Trecutul este o fantomă, prezentul un vis, şi tot ce vom avea vreodată este prezentul."
Bill Cosby


Articole din aceeaşi tematică în Blogul Dianei:

Înmormântarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor 

Uşa/poarta din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Moartea din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor
Fantomele din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Fantomele din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on februarie 29, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.