Ce să faci daca îți bâzâie acumulatorul de la laptop?



Numele meu este Mirela şi am o problemă cu laptopul pe care l-am primit cadou, anul trecut, de la tata, de ziua mea. Defapt, problema e următoarea: atunci când conectez cablul cu un alimentator Asus la priză, se aud nişte zgomote ciudate şi mi-e frică să nu se fi stricat laptopul. 
Nu vreau să-i spun lui tata, fiindcă nu vreau să-l dezamăgesc! Poţi să mă ajuţi cu un sfat? Ce e de făcut?  

Buna Mirela,
Fiindca şi eu am un laptop la care țin ca lumina ochilor  care se alimenteaza cu un încărcător Asus, cred că sunt în măsură să- ți spun următoarele:
Nu intra în panică! Mi s-a întâmpla şi mie acest lucru!
Mărginit de o mufă şi un ştecher, dispozitivul prin care curentul de la priză se transformă într-unul numai bun pentru laptop, mai exact acea cutie dreptunghiulară de deasupra ştecherului, este acel acumulator Asus. Scrie, de obicei, pe el, numele producătorului şi tensiunile  la care se pretează.

În primul rând, trebuie să verifici unde se aude, în ce parte se aude țârâitul enervant. La priză sau la acel alimentator Asus? Să fii sigură!
Scoate cablul de alimentare din priză, apoi, şi verifică-l de-a lungul şi de-a latul.




Vei observa că el este prevăzut cu o chestie cilindrică, un fel de filtru, îmbrăcat în plastic, habar n-am cum se cheamă, dar care are un rol important. Acesta seamănă cu o mufă de televizor vechi, este încorporat în cablul de plastic şi se ocupă cu transferul de energie.

Zgomotul acela se poate auzi de la priza în care l- ai introdus, dacă aceasta are vreo fisură sau dacă mai sunt şi alte ştechere de la alte aparate electrice casnice introduse în ea, care sunt în funcţiune.
În acest caz, priza poate bâzâi din cauza consumului de curent mai mare decât poate ea duce, curentul electric neavând valorile necesare adaptorului şi după părerea mea, ar trebui să le decuplezi pe cele care sunt în plus sau să foloseşti un prelungitor şi o priză liberă.

Atenţie! Dacă sunt prea multe aparate electrice într-o priză poţi face scurt circuit în casă, poţi arde priza sau şi mai rău, laptopul şi celelalte aparate. Dacă simţi miros de cablu încins, trebuie să scoţi ştecherul de la priză principala de urgenţă.
Sub nici o fomă nu umbla la tabloul de siguranţă, dacă se întâmplă un scurtcircuit şi aşteaptă să apară un adult, care ştie cum să repare stricăciunile şi să refacă curentul.

Ce mai poţi face, tu? Poţi verifica, dacă ştecherul de la acest adaptor nu s-a deteriorat şi în acest caz el trebuie reparat sau schimbat cu unul nou.
Problema cu aceste încărcătoare Asus mi-a amintit de întrebarea pusă pe Quora de un student străin care cerea și el ajutor, pentru că nu știa dacă în București exista vreun service pentru aceste încărcătoare pentru laptop atât de prețioase și, i-am recomandat pe băieții  amabili de la ITPremium.ro 

Dacă  nu ești din București și ai un smartphone, dă căutare pe Google România + oraşul tău, cu următoarele cuvinte: reparaţii sau service laptopuri şi vei găsi!

Mult mai bine ar fi să-ţi învingi jena faţă de tatăl tău, care ţi-a dăruit laptopul şi să-i spui problema cu acumulatorul. Vei vedea că nu va argumenta aiurea și va fi ințelegător, fără îndoială!

Sper că te-am ajutat,
Diana

Sursa imagine: ITPremium.ro

Alte articole
Ce să faci daca îți bâzâie acumulatorul de la laptop? Ce să faci daca îți bâzâie acumulatorul de la laptop? Reviewed by Diana Popescu on martie 28, 2016 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Da, din păcate Asus are tot felul de probleme. Cea mai cea, denumită şi "boala Asus" este că....îi moare ecranul ! Adică, fără veste....nu mai merge ! Nu se mai luminează, nu mai reacţionează...e mort. Al meu era în garanţie, şi l-au schimbat, dar am înţeles că e destul de scump. Sfatul meu e că trebuie "forjat" în termenul de garanţie, că...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, Adrian! Dar daca trece garantia eu as prefera un incarcator nou original, decat unul pansat! Tu ce spui?

      Ștergere
  2. Neapărat ! ...dacă trece garanţia....

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am confruntat si eu cu acelasi problema. Daca ai probleme cu prizele cel mai bine este sa folosesti o priza smart sau un intrerupator cu touch. Acum se gasesc si in Romania. Daca te ajuta, iti las aici site-ul https://case-smart.ro/ si arunca un ochi, poate gasesti ceea ce ai nevoie.
    Incarcatorul n-ar trebui sa mai aiba probleme pe viitor in felul acesta. :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.