joi, 24 martie 2016

Să cumperi sau să închiriezi o vilă în 2016?


A avea un loc pe care să îl numeşti acasă este unul dintre cele mai importante lucruri în viaţă, iar dacă poţi să îţi îndeplineşti acest obiectiv cât mai repede este ideal. În timp ce pentru unii e destul doar să stea cu chirie în Ploieşti, alţii vor să fie proprietari. Prima categorie e mai uşor de mulţumit. Pentru cea de-a două, a apela la o agenţie imobiliară care se ocupă cu vânzări de vile  în Ploiești este primul pas de făcut.

Poate că un apartament ar fi mai convenabil pentru unii, însă nimic nu se compară cu o casă. Una e să stai la bloc şi alta e să ai o proprietate cu loc pentru grădina, piscină şi activităţi în aer liber. Nu e nevoie să cumperi o vila din prima, pentru că poţi alege să stai cu familia în chirie, cel puţin pentru un timp. E posibil să vrei să vezi cum e să locuieşti într-o vilă înainte de a te decide să cumperi. Investiţia e mai mică atunci când stai doar în chirie, dar ai dezavantajul că nu eşti proprietarul casei respective.Pe de altă parte, o dată ce ai decis să cumperi o proprietate, va rămâne a ta. Când eşti chiriaş, ai posibilitatea să te muţi oricând doreşti. O soluţie interesantă ar putea fi să stai într-o vilă sau casă pentru o vreme în chirie, apoi să te muţi în alta şi să vezi cum e în fiecare. Cel mai bine îţi poţi da seama dacă e pentru tine sau nu atunci când experimentezi totul pe pielea ta. Oricum de la un timp o să ajungi la concluzia că dacă tot dai bani lunar, ai putea să plăteşti o rată la un credit imobiliar.

E adevărat că pentru un chiriaş, unele cheltuieli sunt suportate de către proprietar (un exemplu bun ar fi cheltuielile de reparaţii). În fiecare dintre cele două situaţii, a fi chiriaş sau a fi proprietar, există avantaje şi dezavantaje. În caz că alegi să stai cu chirie, nu ai atâtea hârtii de completat, iar procedurile legate de contractul care trebuie semnat sunt mai simple. Decizia îţi aparţine, dar indiferent ce decizie iei, vei avea de câştigat. Nu uita că până la urmă tot vei vrea să ai casa ta!Te-ar mai putea interesa:
Drepturi chiriasi? Povesti adevarate de la voi
Unde caut loc de munca pe internet?

Niciun comentariu: