Karma, relaţiile cu oamenii şi dragostea

Karma nu este o forţă cosmică ce încearcă să te pedepsească pentru faptele tale rele, inclusiv în dragoste! De fapt, karma poate fi atât pozitivă, cât şi negativă. În sanscrită, acest cuvânt înseamnă "acţiune," dar o putem vedea şi ca energia pe care o împărtăşim cu alţii şi cu noi înşine.

Karma
Fiecare om din viaţa ta are un rol major, deloc întâmplător, care îţi aminteşte, îţi indică karma ta. De exemplu, karma ta din relaţia cu mama ta poate fi să înveţi să fii mult mai răbdător cu ea, în vreme ce karma sa ar putea fi să îţi permită să trăieşti potrivit propriilor tale standarde, valori. De asemeni, partenerul tău de cuplu poate veni în viaţa ta pentru a te învăţa să fii independent faţă de alţii, iar tu, la rândul tău, pentru a-l îndruma ce este cu adevărat dragostea.

Fiecare din relaţiile tale cu oamenii este aparte, deosebită, şi poartă un conflict karmic care, dacă este rezolvat, îţi îmbunătăţeşte viaţa. Atunci când este neglijată, karma are tendinţa de a creşte, a se extinde precum buruienile. O karma trecută cu vederea te aduce mereu în aceleaşi situaţii şi conexiuni umane negative până când, mai devreme ori mai târziu, îi dai atenţie! Dacă ţii cont de karma ta poţi face însă progrese notabile, poţi să îţi valorifici întregul potenţial al personalităţii tale şi să îţi afli pacea, seninătatea interioară.

Te poate împiedica Karma să îţi întâlneşti sufletul pereche? Da, în cazul în care nu ţi-o relevi! Debutul şi menţinerea relaţiilor cu oamenii necesită eforturi, preocupare din partea ta, iar cea cu un suflet pereche nu face excepţie, cu atât mai mult cu cât este mai intensă decât alte legături de dragoste. Pe de altă parte, o conexiune de cuplu care îţi speculează slăbiciunile sau te macină emoţional stă sub semnul unei karme negative. Dacă pui capăt acestei relaţii fără să fi învăţat nimic, fără să tragi concluziile de rigoare, următoarea ta relaţie în doi o va repeta cumva pe această, va fi un fel de oglindă a acesteia!
Atunci când îţi recunoşti karma, ai la dispoziţie o energie ce te ajută să atragi spre tine o persoană împreună cu care poţi clădi o contopire sufletească autentică!

Conştientizarea karmei tale negative te sprijină să te porţi diferit, mai bine, cu cei din jurul tău, să eviţi să cazi iar pradă unor acţiuni şi comportamente dăunătoare din trecut. Ai putinţa, astfel, să îţi deschizi mintea, orizonturile, şi să devii mai empatic faţă de alţii. Prin recunoaşterea karmei tale, prin infuzarea de dragoste şi răbdare în toate situaţiile, prin înălţarea la cel mai evoluat nivel al sinelui tău, te descătuşezi din existenţa repetitivă, dintr-un ciclu în care te muţi de la o relaţie la o alta, asemănătoare, şi te regăseşti în şabloane înguste ale vieţii ce provoacă durere atât ţie, cât şi altora. Îţi asumi o abordare ce aduce noi oameni în traiul tău şi îţi facilitează dezvoltarea unor legături umane semnificative, sănătoase, veritabile.

Pentru a-ţi îmbunătăţi karma trebuie să ai voinţa de a-i ierta pe alţii şi a te ierta pe tine însuţi, îndepărtându-te în acest fel de trecut. Nu este tocmai uşor, confortabil să-ţi controlezi karma. Este nevoie să-ţi treci în revistă cu luciditate şi onestitate greşelile, să îţi revezi comportamentul şi gândurile, impulsurile ascunse care ţi-l determină. Asta înseamnă să te întorci la amintiri vechi, uneori dureroase, şi să te debarasezi de efectele de durată pe care le au asupra ta.

Samael Aun Weor are un comentariu incisiv, dur despre acest lucru:

"Cerem fidelitate de la soţul nostru/ soţia noastră atunci când am l-am inşelat/am înşelat-o în viaţa această sau în cele anterioare.

Cerem dragoste când am fost nemiloşi şi cruzi. Cerem înţelegere atunci când nu am ştiut niciodată să înţelegem vreun om şi nu am învăţat nicicând să ţinem seama de punctul de vedere al altcuiva.

Tânjim după un noroc nemaipomenit atunci când am fost mereu sursa multor ghinioane.

Ne-ar fi plăcut să ne naştem într-o casă foarte frumoasă, cu un mare confort, atunci când în vieţile noastre anterioare nu am ştiut cum să asigurăm o casă şi frumusete copiilor noştri.

Protestăm împotriva unei persoane care ne insultă atunci când i-am insultat întotdeauna pe cei din jurul nostru.

Vrem să fim ascultaţi de copiii noştri atunci când nu an ştiut nicicând să ne ascultăm părinţii."

In Dharma lui Buddha se spune:

"Atunci când o pasăre este în viaţă, mănâncă furnici. Când pasărea este moartă, furnicile o mănâncă pe ea. Dintr-un copac se pot face un milion de beţe de chibrituri. Este nevoie de numai un băţ pentru a arde un milion de copaci. Timpul şi împrejurările se pot schimba în orice clipă. Nu subevalua sau răni pe cineva în viaţa ta. Poţi fi în multe puternic acum, dar aminteşte-ţi: Timpul este mai puternic decât tine. Aşa că fii bun şi fă bine."

Articole cu acelaşi subiect în Blogul Dianei:

Ciclul vieţii şi al morţii în Buddhism | Karma şi renaşterea 

Care este numărul tău karmic?

Ce este Karma?
Karma, relaţiile cu oamenii şi dragostea Karma, relaţiile cu oamenii şi dragostea Reviewed by Diana Popescu on martie 09, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.